در حال حاضر شرکتهایی مانند اپل و هواوی چیپستهایی با فناوری 7nm EUV را در اسمارت فونهای خود استفاده میکنند، A13 Bionic و Kirin 990. ما اما همچنان در انتظار کوالکام هستیم تا بهترین مدعی خود را عرضه کند. Snapdragon 865 بدون شک قول مزیتهای زیادی را برای پرچمداران اندرویدی در سال 2020 داده اما چه مقدار این سیلیکون جدید در مقابل رقبای مستقیم خود کارآمد است؟ اجازه دهید اولین نگاه خود به نتایج عملکرد Snapdragon 865 در برابر A13 Bionic و Kirin 990 را با یکدیگر مرور کنیم.
به خاطر داشته باشید که این اولین نگاه به نتایج عملکرد و تفاوت میان Snapdragon 865 و A13 Bionic و Kirin 990 است. البته که برخی از شما احتمالا بلافاصله تاج پادشاهی را به اپل اهدا میکنید اما توصیه میکنیم تمام نتایج را مقایسه کنید تا به تصویری جامعتر دست پیدا کنید.
مقایسه عملکرد ما با اعداد مربوط به Geekbench 4 شروع میشود زیرا یک بنچمارک مصنوعی بسیار خوب برای القای استرس شدید به پردازنده است. قبل از آن که شروع کنیم باید بگوییم، نتایج بسیار نزدیکتر از چیزیست که انتظار دارید. برای سالها اپل پادشاه بخش عملکرد در چیپستهای موبایل بود اما اوضاع این بار کمی متفاوت است.
نکته قابل ذکر دیگر در این میان مربوط به هواوی است. در طی معرفی چیپست جدید آنها نه یک بلکه دو نمونه از Kirin 990 را معرفی کردند، یکی با مودم 5G و دیگری بدون آن. مدلی که از مودم 5G مجتمع استفاده میکند، ترانزیستورهای بیشتر و فرکانس بالاتری در اختیار دارد که طبیعتا به قدرت پردازشی بیشتر ختم میشود و همین نمونه در مقایسه عملکرد اولیه ما قرار گرفته. حالا بدون توضیحات اضافی به سراغ نتایج میرویم.
احتمالا فکر میکنید از کدام دستگاهها برای انجام تستها بهره گرفته شده، در مورد Snapdragon 865 ما یک دستگاه مرجع بی نام را در اختیار داریم. برای A13 Bionic از iPhone 11 Pro Max و برای Kirin 990 از Mate 30 Pro کمک گرفته شده. با توجه به این که دو عدد از اسمارت فونهای این لیست از وضوح نمایشگر بالاتری بهره میبرند، ممکن است نتایج Geekbench 4 ثبت شده توسط آنها کمتر از دستگاههایی با وضوح نمایشگر پایینتر باشد.
صرف نظر از این موضوعات، هر سه سیستم روی چیپ فوق العاده ظاهر شدهاند، اما ما بارها و بارها مشاهده کردهایم که اپل برنده این بخش بوده و A13 Bionic ترک عادت نکرده با این که اختلاف چندانی ندارد. بدون شک در نتایج تک هسته چیپ اپل دو مدل Snapdragon 865 و Kirin 990 را کاملا پشت سر گذاشته اما در مقایسه چند هسته اوضاع متفاوت است. در حقیقت Snapdragon 865 تنها چند امتیاز پشت سر A13 Bionic قرار دارد که این برای کوالکام دستاوردی بی نظیر خواهد بود. این تولید کننده چیپ ادعا کرده که توسعه Snapdragon 865 بالغ بر سه سال زمان برده و به نظر میرسد زحمات گروهی آنها به نتیجه رسیده.
Kirin 990 در این تستها شاید به اندازه مدلهای دیگر قدرتمند جلوه نکرده باشد اما هنوز در این بخش امید زیادی به هواوی داریم. با توجه به شایعات اخیر جانشین این مدل Kirin 1020 نامیده میشود که انتظار افزایش عملکرد 50 درصدی از آن میرود و البته که فناوری ساخت آن 5 نانومتری خواهد بود. برای کوالکام اما موضوع مهم احتمالا تقویت کارایی تک هسته با سیستم روی چیپ آینده Snapdragon 875 میباشد، چیپی که باز هم گزارش شده با فناوری 5 نانومتر تولید میشود.
با در نظر گرفتن این موضوع که توسعه Snapdragon 865 نزدیک به سه سال زمان برده، ممکن است کوالکام یک تیم مخفی از مهندسان با استعداد را در اختیار داشته باشد که همین حالا مشغول کار روی Snapdragon 875 هستند. شاید آنها در حال اندیشیدن تدبیری برای کم کردن فاصله عملکرد تک هسته با چیپهای سری A اپل باشند. صحبت از اپل شد، A14 Bionic (البته اگر همچنان این نامگذاری به قوت خود باقی باشد) نیز انتظار میرود در سال 2020 با فناوری 5nm EUV شرکت TSMC ساخته شود.
با توجه به تغییرات احتمالی، A14 Bionic میتواند افزایش سرعتی بین 14 تا 17 درصد داشته باشد، و اگر کمی خوشبین باشیم میتوانیم همین انتظار را از Snapdragon 875 و Kirin 1020 داشته باشیم. نتیجه هر چه که باشد بدون شک ما آنها را برای شما منتشر خواهیم کرد. به هر حال مدت زمان زیادی تا عرضه نسل بعدی چیپستها باقی مانده و همین حالا حتی Snapdragon 865 در بازار حضور ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید