شورای نگهبان با بررسی دقیق لایحه عفاف و حجاب در حوزه فناوری اطلاعات، انتقادات مهمی را ابراز کرده است. این ایرادات در بخشهای مختلف این لایحه، از جمله بندهای 8 و 9 از ماده 10، مادههای 41 و 42 و تبصره 1 ماده 43 آمده است. نکاتی که بیان شده، مربوط به ابهامات و نقدهای موجود در قسمتهای مختلف این لایحه در حوزه فضای مجازی و فناوری اطلاعات است.
شورای نگهبان از مادههای مختلف لایحه عفاف و حجاب ایراداتی را برای اصلاح و توضیحات بیشتر ارائه کرده است. بندهای مورد انتقاد این شورا، به وضوح مرتبط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات میباشد. این ایرادات برای بهبود دقت و روشنتر شدن مفاد این لایحه ارائه شدهاند.
در طول بررسی 70 مادهای لایحه عفاف و حجاب، شورای نگهبان بیش از 200 ایراد را مورد بررسی و انتقاد قرار داده است. از این تعداد، بخش قابل توجهی مربوط به بندهای مرتبط با فضای مجازی و فناوری اطلاعات است.
ایرادات لایحه عفاف و حجاب در حوزه فناوری اطلاعات
یکی از مهمترین نقدها، در مورد نبود روشنی در وضعیت اساسنامه سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی یا ساترا بود. این ابهام باعث شده تا شورای نگهبان بر اساس بندهای 8 و 9 از ماده 10، این مساله را برای اصلاح و توضیحات بیشتر اعلام کند.
در ماده 41 لایحه، مجازاتهای متعلق به فعالیتهای مجازی که بیعفتی و بیحجابی را ترویج میکند، مورد بررسی قرار گرفته است. شورای نگهبان با اشاره به عبارات نامفهوم موجود در این ماده، از ابهامات متعدد این بند خبر داده و اقدام به ایراد نمودن آن کرده است.
به همین ترتیب، در ماده 42 نیز مسائلی مانند عدم وضوح در تعریف «سکوی کاربرمحور» و «اهمال» در پیادهسازی سازوکارها، از دیگر نقدهای شورای نگهبان به این لایحه بوده است. همچنین، تبصره 1 ماده 43 که مربوط به ممنوعیت صداوسیما از همکاری با افراد دارای سوابق کیفری است، نیز تحت بررسی شورای نگهبان قرار گرفته است.
با توجه به ایرادات اعلام شده توسط شورای نگهبان در لایحه عفاف و حجاب، بخشهای مرتبط با صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وظایف خاصی ملزم شدهاند. این وظایف شامل جلوگیری از پخش و تولید محتواهای صوتی و تصویری است که در هنگام تولید با اشخاصی که محرومیت یا پروندههای قضایی دارند، قرارداد انعقاد یافته است. مشروط بر اینکه محتوا قابل اصلاح نباشد. در صورت عدم اصلاح محتوا، صدا و سیما و شبکههای مشابه موظف به جلوگیری از پخش آنها میباشند. در صورت عدم قابلیت اصلاح، قوه قضائیه میتواند توقف پخش را حداکثر ظرف مدت یک هفته اعلام کند.
اعضای شورای نگهبان، به تبصره 1 ماده 43 ایراد برجای گذاشتهاند. این تبصره در مورد ممانعت از پخش محتواهای صوتی و تصویری مشمول مجازاتهای مشخص برای ترویج بیعفتی و بدپوششی است. شورای نگهبان ابهاماتی را نسبت به نحوه اعلام ممنوعیت توسط صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ایا این اعلام قرارداد توقف توسط قوه قضاییه خواهد بود یا خیر، بیان کرده است.
همچنین، شورای نگهبان به تبصره 2 ماده 43 نیز ایراداتی را اشاره کرده است. این تبصره درباره اختیار قضایی برای توقف پخش محتواهای مذکور است. ابهامات موجود در این تبصره مربوط به روش و اختیارات اعلام قرار توقف توسط صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. شورای نگهبان بر این اساس ذکر کرده است که آیا صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانایی اعلام توقف را خواهند داشت یا این امر مختص قوه قضاییه است؟
این ایرادات و ابهامات مطرح شده توسط شورای نگهبان، نیازمند رفع و بررسی دقیقتر در قسمتهای مرتبط با فضای مجازی و نقش مؤسسات مختلف در جلوگیری از پخش محتواهای نامناسب میباشد. شورای نگهبان تأکید کرده است که این اقدامات از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تأثیر زیادی بر فضای مجازی و محتوای آن دارد و نیازمند بررسی دقیق و هماهنگی بین مؤسسات مختلف است.
اینهم لایحه هست مطرح میکنند خجالت نمیکشند؟
کسی باید خجالت بکشد که مخالف این طرح هست
فرهنگ شرقی خانواده محور که پدر و مادر و فرزند هر کدام ارزش انسانی خود رو دارند تبدیل کنیم به نهادی ضد خانواده که پدر و مادر محکوم هستند
افراد بدون خط قرمز در ته چاه بی بند باری گرفتار شود که چه ؟
فرهنگ غربی خیلی خوب و مناسب زنان است ؟ بخاطر همینه همه تبلیغات از زن بعنوان ابزار تبلیغات استفاده میکنند ؟بعد کسی بگوید زن را نه بخاطر جنسیت بلکه بخاطر انسان بودنش ارزش بگذارید باید خجالت بکشیم ؟
اصلا
اصلا هیچ انتظاری از امثال شما ندارم چون میشناسمتون. ملت همه چیز رو کاملا میدونن. روز حساب میرسه.
کجای دنیا همچین طرحی میدن حتی عربستان هم که مهد اسلام و قرآن و محمد و… هست حجاب اختیاری شده همه دنیا اشتباه میکنن کار شما درسته آزادی پوشش فرهنگ کل دنیا بوده و هست