گوگل اعلام کرده است که لایسنس سرویسهای موبایلی خود (GMS) در گوشیهای هوشمند ارائه شده به بازار ترکیه را صادر نخواهد کرد. این نه تنها شامل سازندگان محلی ترکیه میشود، بلکه تمامی شرکتهایی که گوشیهای اندرویدی تولید کرده و به ترکیه ارسال میکنند را نیز تحت شعاع قرار خواهد داد. این موضوع البته هیچ ارتباطی به جنگ تجاری میان چین و آمریکا ندارد. این تصمیمی بوده که غول جستجو جهان بهخودی خود برای گوشیهای اندرویدی در خاک ترکیه گرفته است.
مدلهای فعلی یعنی آنهایی که کاربران در ترکیه خریداری کردند و یا در فروشگاهها موجود میباشند، همچنان مانند حالت عادی کار خواهند کرد. اما به نظر میرسد که گوگل حتی آپدیتهای سیستم عاملی را نیز به حالت تعلیق در آورده که این میتواند یک مسئله جدی باشد.
چرا گوگل به ترکیه پشت کرده است؟
ماجرا از آنجایی شروع شد که سرویس یاندکس روسی شکایتی تنظیم کرد و در آن ادعا کرد که گوگل نحوه توضیح نرمافزاری خود را به گونه ای تغییر داده است که گزینه تغییر موتور جستجو در آن حذف شده است. در این قضیه مراجع ترکیه سمت یاندکس را گرفتند و گوگل را به مبلغ 17.4 میلیون دلار جریمه کردند.
پس از این ماجرا، غول جستجوی آمریکایی تغییراتی در سیستم خود اعمال کرد، اما طبیعتاً با حکمی که توسط رگولاتوری ترکیه صادر شده بود خشنود نبود. از آنجایی که کاربران هنوز نمیتوانستند موتور جستجوی پیش فرض خود را انتخاب کنند، از همین رو سازمان تنظیم مقررات ترکیه جریمه اضافی برای گوگل تنظیم کرد که براساس آن گوگل باید 0.05 درصد از درآمد روزانه خود را تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، در اختیار آنها قرار دهد. آنها یک فرصت 60 روزه به گوگل برای اعتراض به این حکم دادند.
طبق اطلاعات روزنامه محلی Haberturk که اولین بار این این موضوع را بازتاب داد، گوگل در حال اعمال فشار بر روی وزیر بازرگانی ترکیه و رئیس رگولاتوری برای تغییر این قانون است. این در حالیست که رگولاتوری نتیجه اولیه تحقیقات خود را اعلام کرده و گفته است که گوگل از موقعیت غالب خود در جستجو و تبلیغات سوءاستفاده کرده است تا کاربران را مجبور به استفاده از سرویسهای خود در رقابت با سرویسهای محلی کند.
دیدگاهتان را بنویسید