برنامههای مخربی که در گوگل پلی استور کشف میشوند، تنوع بسیار بالایی دارند. برنامههایی با تبلیغات آزاردهند، دسترسیهایی برای جاسوسی و باجافزار از قدیم در این مارکت بودند، اما شاید نیاز باشد که کاربران اندرویدی حالا با حساسیت بیشتری از این پلتفرم برنامه نصب کنند. چرا که محققان امنیتی در SophosLabs در رابطه با بدافزار جدیدی ابراز نگرانی کردهاند.
پدیده جدید که “fleeceware” نامیده شده است بیش از 600 میلیون کاربر را تحت تأثیر قرار داده است. جالب است بدانید که این بدافزار تنها از طریق 21 برنامه محبوب این چنین گسترده شده است. بدیهی است که باوجود گستردگی برنامهها در پلتفرم گوگل پلی نمیتوان محاسبه کرد که این بدافزار تا چه اندازه نفوذ پیدا کرده است.
همانطور که از نام آن مشخص است، این برنامهها به گونهای طراحی شدهاند تا کاربران را سر کیسه کنند. این اقدام آنها با دریافت هزینه بیشتر هفتگی، ماهانه و یا سالانه برای دسترسی به سرویسهایی مانند طالعبینی، ادیت ویدئو، فیلمبرداری از صفحه نمایش و زیباسازی تصاویر سلفی انجام میگیرد. در اکثر این موارد توسعهدهندگان ابتدا با ارائه یک سرویس کوتاه مدت رایگان کاربر را به سمت برنامه جذب کرده و سپس برای سرویس بهتر مبلغی ناعادلانه از کاربر تقاضا میکنند.
بهنظر میرسد که این یک روش معمول برای بسیاری از برنامهها است و باعث خالی شدن حساب کاربران بیدقت میشود. نکته عجیب اینست که حتی کسانیکه پیش از اتمام دوره آزمایشی رایگان نیز برنامه را حذف میکنند نیز هزینهای بابت اشتراک کم میشود. این روش از کلاهبرداری بدون شک مرزهای خطرات استفاده از برنامههای مخرب را جابجا کرده است.
21 برنامه محبوب خطرناک گوگل پلی استور
در ادامه این مطلب میتوانید 21 نمونه از برنامههای اندرویدی (بهترتیب محبوبیت) را که از نوع fleeceware هستند مشاهده کنید. بهتر است برای جلوگیری از هر گونه خطر احتمالی از این برنامهها دوری کنید.
- GO Keyboard
- GO Keyboard Lite
- GO SMS Pro
- Z Camera
- S Photo Editor
- Filmigo
- GO Security
- Wonder Video
- V Recorder
- VCut
- Fortunemirror
- GO Recorder
- Clipvue
- Filmix
- ScreenRecorder
- Master Recorder
- Astrofun
- Easysnap
- Face X Play
- Photo Recovery & Video Recovery
- V Recorder Lite
سعی کنید که نام این برنامهها را به خاطر بسپارید و یا در صورت امکان این صفحه را بوکمار کنید و هر زمان که قصد دانلود برنامه جدیدی در گوگل پلی استور را داشتید، این لیست را چک کنید. البته انتظار میرود که گوگل در آیندهای نزدیک این برنامهها را از فروشگاه خود حذف کند.
اما اگر برای شما هم سوال است که چطور این برنامههای مخرب آمار نصب به این بالایی مانند 50 تا 100 میلیون بار دارند، پاسخ آن احتمالاً به اندازه تکنیک کلاهبرداری آنها ناخوشایند است. بهخصوص آن که نظرات 5 ستارهای هم در بخش بررسی آنها به چشم میخورد. این موضوع خطر گول زدن کاربران را بسیار بالا میبرد چرا که تا پیش از این خواندن نظرات منفی در زیر برنامهها یکی از راههایی پیشگیری از نصب بود.
دیدگاهتان را بنویسید