مرورگر کروم شرکت گوگل در حال حاضر محبوب ترین و پرکاربرترین مرورگر در جهان محسوب میشود. ویژگیهای شاخص کروم، سرعت بسیار بالای آن استکه باعث شده نزد کاربران از محبوبیت خاصی برخوردار باشد. اما این مرورگر مشکلاتی نیز دارد که مهم ترین آنها، استفاده زیاد از منابع سیستم خصوصا حافظه رم است که باعث میشود انرژی یک دستگاه قابل حمل را سریع تر تخلیه کند. این موضوع برای کاربران دسکتاپ به چشم نمی آید اما برای کاربران لپ تاپها، تبلتها و دیگر گجتهای قابل حمل بسیار حائز اهمیت است. حال به نظر میرسد این معضل توسط مایکروسافت حل شده و غول نرم افزاری جهان راهی برای رفع نقطه ضعف مرورگر غول جستجوی جهان پیدا کرده است.
راه حال مایکروسافت مصرف کروم را دست کم در دستگاههای مجهز به ویندوز 10 کاهش میدهد. به آگوست سال گذشته برگردیم، جایی که مایکروسافت راهی برای کاهش مصرف انرژی کروم که در عمر باتری دستگاه ها تاثیرگذار است پیدا کرد که از طریق جلوگیری از فعالیت حافظه پنهان دیسک در مواقع غیر ضروری، مانند مواقعی که کاربر به تماشای ویدئو مشغول است انجام میشد. زمانی که یک مرورگر از حافظه پنهان دیسک استفاده کند، هارد دیسک دستگاه را به فعالیت وامیدارد که باعث میشود مصرف باتری به شدت افزایش پیدا کند. ضمن اینکه مایکروسافت با تغییراتی در Chromium Gerrit (ابزار آنلاین که به کاربران اجازه کار بر روی پروژههای متن باز همچون کرومیوم را میدهد) موفق شد قابلیتی را به مرورگر اضافه کند که منبع تامین انرژی دستگاه (باتری یا برق AC) را تشخیص دهد. بنابراین راه حل مایکروسافت زمانی عمل میشود که دستگاه از طریق باتری تامین نیرو شود و در زمان اتصال مستقیم برق، کارکرد مرورگر به صورت عادی باشد.
همچنین مایکروسافت ترفندی را اضافه کرد تا کروم حجم محتوای پاسخگویی HTTP را مقایسه کند و زمانی که حجم محتوا بیشتر از سقف تعیین شده باشد، آن را ذخیره نمیکند که باز هم باعث میشود میزان مصرف هارد دیسک دستگاه به حداقل ممکن کاهش پیدا کند. حالا گوگل رسما در حال آزمایش راههای بهینه سازی کروم است که توسط مایکروسافت ایجاد شده تا تاثیر عملی این ترفندها در عمل امتحان شود و مشخص شود تا چه اندازه مصرف کروم با این راه حال ها کاهش پیدا میکند. در صورتی که نتیجه آزمایشات مثبت باشد، انتظار میرود گوگل در نسخههای آتی کروم، مرورگر را با این تغییرات همراه کند.
نکته جالب این اتفاق، تمرکز مایکروسافت بر روی مرورگر گوگل کروم است و به جای گوگل، دست به این کار زده است. هر چند از آنجایی که مایکروسافت خود اخیرا اج کرومیوم را به عنوان مرورگر اختصاصی خود بر پایه موتور کرومیوم منتشر کرد، این اتفاق غافل گیر کننده نیست. ضمن اینکه در صورت جواب دادن راه حل ها، معامله ای دو سر سود برای مایکروسافت و گوگل است چون به هر حال تعداد زیادی از کاربران ویندوز 10 از کروم بر روی دستگاه خود استفاده میکنند. ضمن اینکه بعد از مثبت بودن نتایج، مایکروسافت تغییرات را میتواند بر روی اج کرومیوم نیز اعمال کند تا در نهایت کاربران ویندوز 10 تجربه بهتری را از وبگردی بر روی این سیستم عامل داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید