سام آلتمن، مدیرعامل OpenAI، فعالانه به دنبال جمعآوری میلیاردها دلار برای ایجاد شبکه جهانی کارخانههای تراشه سازی هوش مصنوعی (AI) است. هدف این سرمایهگذاری بلندپروازانه تولید نیمههادیهایی است که برای کاربردهای هوش مصنوعی ضروری است. بلومبرگ گزارش میدهد که آلتمن در صحبتهای اولیه با سرمایهگذاران بالقوه بزرگ، از جمله G42 مستقر در ابوظبی و گروه سافت بانک ژاپن، شرکت کرده است، اگرچه این مذاکرات هنوز در مراحل اولیه خود هستند.
سام آلتمن معتقد است که صنعت روبهرشد هوش مصنوعی به زودی با کمبود تراشه های ضروری روبرو خواهد شد. پیشبینیهای تولید فعلی برای نیمهرساناهای مرتبط با هوش مصنوعی، تقاضای پیشبینیشده را برآورده نمیکند. نگرانی آلتمن این است که بدون تامین تراشه کافی، استقرار گسترده هوش مصنوعی میتواند مانع شود.
تولید تراشههای اختصاصی هوش مصنوعی
OpenAI که به دلیل توسعه ChatGPT شناخته میشود، درآمد سالانه خود را در سال 2023 به 1.6 میلیارد دلار رسانده است. این شرکت اکنون به دنبال جذب سرمایه جدید با ارزش تخمینی حدود 100 میلیارد دلار است. سرمایهگذاری آلتمن در تولید تراشه با استراتژی دیگر بازیگران اصلی صنعت هوش مصنوعی مانند گوگل، آمازون و مایکروسافت (بزرگترین سرمایه گذار OpenAI) که معمولاً تراشه های خود را طراحی کزده و تولید را برونسپاری میکنند، متفاوت است.
ساخت و نگهداری کارخانههای ساخت تراشه (fabs) بهطور قابلتوجهی پرهزینه و نیازمند منابع هستند. راهاندازی یک کارخانه تراشه.سازی پیشرفته ممکن است به دهها میلیارد دلار نیاز داشته باشد و ایجاد شبکهای از چنین امکاناتی سالها طول می.کشد. بحثهای آلتمن با G42 در مورد جمعآوری بین 8 تا 10 میلیارد دلار بوده است.
این سرمایهگذاری برای رشد آینده OpenAI بسیار مهم است، زیرا آلتمن به نیاز روزافزون این شرکت به تراشهها اشاره کرده است. رهبران اصلی بازار ساخت تراشه مانند اینتل، شرکت تولید نیمه هادی تایوان و شرکت الکترونیک سامسونگ، شرکای بالقوه در این تلاش هستند.
برنامههای این مدلها پس از جدایی کوتاه آلتمن و بازگشت متعاقب آن به عنوان مدیرعامل OpenAI صورت میگیرد. او همچنین در رابطه با این طرح به مایکروسافت اطلاع داده و غول نرمافزاری نیر علاقه نشان داده است. با این حال، جزئیات این مشارکتها و بودجه هنوز به طور کامل مشخص نشده است، زیرا مذاکرات ادامه دارد.
در سپتامبر سال گذشته، OpenAI پروژه مشترکی را با طراح سابق اپل Jony Ive آغاز کرد و با هدف ایجاد یک دستگاه مصرفکننده نوآورانه با تمرکز بر فناوری OpenAI، به دنبال کمک مالی Softbank برای پروژه دستگاه هوش مصنوعی خود تا سقف 1 میلیارد دلار بود. این پروژه که هنوز در مراحل اولیه خود است تلاش میکند انقلابی در تعاملات کامپیوتری ایجاد کند و سلطه تلفنهای هوشمند در بازار لوازم الکترونیکی مصرفی را به چالش بکشد.
دیدگاهتان را بنویسید