گروه هکری IRLeaks مدعی دسترسی به 1.25 ترابایت اطلاعات حساس کاربران شد. وزارت ارشاد اسلامی هک شدن سامانه حج و زیارت را تایید کرد و اعلام کرد در حال رفع مشکلات است.
گروه هکری IRLeaks که پیشتر حملات سایبری موفقی به سامانههای مختلف داخلی همچون تپسی و اسنپفود داشته، این بار موفق شده سایت سازمان حج و زیارت را هدف قرار داده و به اطلاعات حساس کاربران دسترسی پیدا کند.
بر اساس ادعای این گروه هکری، اطلاعات حجاج و زائرانی که از سال 1363 تا 1403 در سایت سازمان حج و زیارت ثبت شده بودند، اکنون در اختیار آنها قرار دارد. حجم کل این اطلاعات 1.25 ترابایت عنوان شده که شامل موارد زیر است:
- مشخصات هویتی افراد شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ و محل تولد، شماره شناسنامه، کد ملی، سریال کارت ملی، وضعیت تأهل و شغل
- اطلاعات تماس مانند آدرس منزل و محل کار، کد پستی، شماره تلفن ثابت و موبایل
- اطلاعات پاسپورت و اسکن آن، عکس 3 در 4 زائرین
- جزئیات پرواز، بیمه، اسکان و پرداختهای مالی زائران
- مشخصات کارگزاران حج و مسئولین، نیروهای نظامی، روحانیون و سهمیهایها
- سورس کد اپلیکیشنها و سرویسهای سازمان حج و زیارت
این گروه هکری با انتشار پستی در کانال تلگرامی خود، فایلی را که ادعا میکند حاوی این اطلاعات حساس است، در دسترس عموم قرار داده است.
تایید رسمی هک سایت حج و زیارت توسط وزارت ارشاد
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ساعتی پیش با تایید خبر هک شدن سایت سازمان حج و زیارت، اعلام کرد که کارشناسان در حال بررسی موضوع و تلاش برای رفع هرچه سریعتر مشکلات هستند تا اختلالی در خدمترسانی به مردم ایجاد نشود.
سال 1402 را میتوان سال امنیت سایبری نامید، چرا که در این سال بیش از 13 مورد حمله سایبری به سامانههای مختلف رخ داده که منجر به نشت اطلاعات کاربران شده است. این مسئله زنگ خطری جدی برای مسئولین و متولیان امر IT کشور به شمار میرود.
به نظر شما مهمترین اقدامی که سازمانها و نهادها باید برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی انجام دهند، چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید