با گذشت دو سال از اعمال ممنوعیت واردات آیفون، درخواستها برای برداشته شدن این محدودیتها افزایش یافته است. تغییر دولت و روی کار آمدن وزرای جدید در وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات امیدها را برای لغو این ممنوعیت زنده کرده است.
بحث پیرامون ممنوعیت واردات آیفون که از دو سال پیش آغاز شد، با تغییر دولت و ورود وزرای جدید، بار دیگر به سطح عمومی بازگشته است. بیش از 61,000 نفر تاکنون کارزاری را امضا کردهاند که خواستار رفع ممنوعیت واردات و رجیستری آیفون از مدل 14 به بعد است. جلال رشیدی کوچی، نماینده سابق مجلس و نویسنده کارزار، در نشستی که به مناسبت این موضوع برگزار شد، توضیح داد که این ممنوعیت از کمیسیون اصل 90 مجلس سرچشمه گرفته است. او تاکید کرد که برخی از نمایندگان کمتعداد مجلس با تاکید بر ممنوعیت واردات کالاهای لوکس، واردات آیفون را مسدود کردند.
رشیدی کوچی اشاره کرد که دلیل اصلی این ممنوعیت را میتوان در خواست عدهای انگشتشمار یافت که ورود آیفون را به دلیل «لوکس» بودن و عدم تخصیص ارز برای واردات ضروری همچون دارو، ناعادلانه میدانند. او معتقد است که این ممنوعیت میتواند الگویی برای محدودیت واردات دیگر محصولات خارجی شود. او ابراز نگرانی کرد که ممنوعیتها به تدریج به سایر گوشیهای بالای 600 دلار و سپس به تمامی محصولات خارجی تسری یابد.
این نماینده سابق مجلس همچنین به نگرانیهای ناشی از تصور امنیتی شدن مسائل اشاره کرد. به گفته او، امنیتی کردن موضوعاتی همچون آیفون سبب میشود که نتوان به حل آنها پرداخت. او انتقاد کرد که این تصورات غیرکارشناسی میتواند به جدایی جامعه از واقعیتهای اقتصادی و فناوری منجر شود.
طرفداران لغو ممنوعیت بر این باورند که واردات آیفون نه تنها تهدیدی برای امنیت ملی ندارد، بلکه عدم ورود آیفون به بازار میتواند بر توسعهدهندگان iOS نیز تأثیر منفی بگذارد. به گفته رضا الفتنسب، عضو هیئتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی، این ممنوعیت انگیزههای فعالیت در این حوزه را کاهش میدهد.
در پایان، بر لزوم استفاده از ابزارهای موجود برای مطالبهگری تاکید شد. رشیدی کوچی معتقد است که با افزایش تعداد امضاها و پوشش رسانهای گستردهتر، میتوان این درخواست را به مطالبهای ملی تبدیل کرد. با وجود نگرانیهای موجود، او همچنان امیدوار است که خواست عمومی و فشار رسانهای، زمینه را برای تغییر و رفع ممنوعیتها فراهم آورد.
آیا شما نیز با رفع ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون موافق هستید؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید