«مصطفی کیوانیان»، مدیرعامل یک شرکت بازیسازی گفت که فیلترینگ و هزینه بالای تبلیغات داخلی روی فعالیت بازیسازان ایرانی تاثیر منفی میگذارد. او از دولت چهاردهم میخواهد که شرایط دسترسی به امکانات بازیسازی را برای افراد فعال در این حوزه تسهیل کند.
«مصطفی کیوانیان» در مصاحبه با خبرگزاری «آنا»، درباره فعالیتهای خود در حوزه بازیسازی صحبت کرد. شرکت او سابقه تولید بیش از 150 بازی کامپیوتری را دارد که اکثر آنها مانند دیریندیرین، شکرستان، قهرمان ما و دزدان تخممرغ، با استقبال گرم کاربران روبهرو شدند و حتی به بازارهای خارجی نیز راه یافتند.
او که بارها برنده جوایز مختلف در جشنواره بازیهای کامپیوتری شده است، شرح داد: «با تمام فعالیتهایی که ما در این حوزه انجام میدهیم، متاسفانه تحریمها روی عملکرد ما تاثیر گذاشته و در جذب زیاد کاربران در کشور موفق ظاهر نشدیم. اما ما توانستیم از طریق ثبت شرکت در خارج از ایران، بخشی از مشکلاتمان را برطرف کنیم.»
«کیوانیان» افزود که بازیسازان با چالشهای دشواری در حوزه تولید بازیهای کامپیوتری مواجه هستند. او گفت: «متاسفانه محصولات ما در داخل ایران بازاریابی خوبی ندارند و به دلیل معضل فیلترینگ، امکان دسترسی به گوگل استور جهت بارگذاری بازی و محصولاتمان را نداریم. همچنین دسترسی به سادهترین سایتها تنها از طریق فیلترشکن امکانپذیر است. اگر معضل فیلترینگ برطرف شود، قطعاً اتفاقات خوبی در کشور نیز رخ خواهد داد.»
راهحلهای کیوانیان برای رفع مشکل فعالیت بازیسازان ایرانی چیست؟
او در ادامه توضیح داد: «یکی از چالشهای موجود این است که صداوسیما بازیهای خارجی را در مورد نقد و بررسی قرار میدهد؛ اما برای بازیهای ایرانی هزینه زیادی برای تبلیغ دریافت میکند. در کشورهای اروپایی، هزینه بازاریابی بسیار پایین است؛ بنابراین، وقتی میتوانیم در خارج کشور کاربر بیشتری با هزینه کمتر داشته باشیم، در این حالت دیگر نیازی به کاربر داخلی نداریم. این یکی از مسائل اصلی است که در ایران کاربر کمتری داریم. از سوی دیگر، پلتفرمها هزینه بالایی برای جذب مخاطب دریافت میکنند و مقرون به صرفه نیستند.»
«کیوانیان» موارد مذکور را عامل کاهش تولید بازیهای داخلی در طی چند سال اخیر میداند. این بازیساز فعال میگوید که دولت در راستای ایجاد فضای راحت برای فعالیت بازیسازان ایرانی، باید مسئله فیلترینگ را به طور کامل رفع کند و سپس شرایطی را فراهم نماید که میزان خروج بازیسازان از کشور و مهاجرت نیز کاهش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید