شرکتهای بزرگ همچون مایکروسافت، hp و دل (Dell) از تامین کنندگان میخواهند که تولید خود را سرعت بخشند تا با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، برای اعمال تعرفه های صادراتی آماده شوند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکتهای بزرگ آمریکایی اکنون بر جابهجایی مراکز تولید خود تمرکز کردهاند و از کشورهایی که دولت ترامپ آنها را متخاصم میداند دور خواهند شد.
اعمال تعرفههای 25 درصدی بر کالاهای وارد شده از مکزیک تایوان و چین
خوب، به نظر میرسد که قرار است با تغییر دولت در کاخ سفید، شاهد بازنگریهای قابل توجهی در صنعت فناوری باشیم زیرا دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، با اعمال تعرفههای سنگین فرا خواهد رسید. گفته میشود که این تعرفهها به احتمال زیاد تأثیرات قابل توجهی بر زنجیره تأمین و بازارهای فناوری خواهند داشت. برای کسانی که اطلاع ندارند باید گفت که، دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید ایالات متحده، برنامهریزی کرده است تا تعرفههایی بر روی واردات کالاها از کشورهایی مانند مکزیک، تایوان و چین اعمال کند. ممکن است این تعرفهها حداکثر برابر با 25 درصد از ارزش کالاها باشند. این تصمیم میتواند تأثیرات قابل توجهی بر بازارهای فناوری داشته باشد، زیرا بسیاری از محصولات حوزه فناوری از این کشورها به ایالات متحده وارد میشوند. افزایش تعرفهها میتواند منجر به افزایش هزینههای تولید برای شرکتهای آمریکایی شود، که در نهایت ممکن است باعث بالا رفتن قیمت محصولات مصرفی شود.
واکنش مایکروسافت به تعرفه های صادراتی دونالد ترامپ
بر اساس گزارش جدیدی از Nikkei Asia، به نظر میرسد که غولهای حوزه فناوری، بهویژه مایکروسافت، hp و Dell، به دنبال «احتکار کردن» قطعات هستند تا از پرداخت هزینههای اضافی جلوگیری کنند. در این گزارش آمده است که کمپانی مایکروسافت از تامین کنندگان خود خواسته است تا تولید محصولات مبتنی بر cloud-based خود را سرعت بخشند. علاوه بر آن، این شرکت از تامین کنندگان خواسته است تا همکاری خود را با کشورهایی که تعرفههای صادراتی بر آنها اعمال میشود، پایان دهند.
کمپانیهای hp و Dell کاهش به دنبال کاهش وابستگی خود به تامین کنندگان چینی هستند
نه تنها کمپانی مایکروسافت، بلکه شرکتهای hp و Dell، که دو تا از بزرگترین تولیدکنندگان PC محسوب میشوند، به تامین کنندگان مربوطه خود توصیه کردهاند که تولید را در ماههای آینده افزایش دهند. علاوه بر آن، هر دو شرکت در حال تدوین برنامههایی برای کاهش وابستگی خود به تامین کنندگان چینی هستند تا در نهایت اطمینان حاصل کنند که تعرفههای صادراتی تاثیر عمدهای بر درآمد کلی آنها نخواهند داشت. این شرکتها قصد دارند تاسیسات تولیدی خود را به کشورهای جدید انتقال دهند زیرا به نظر میرسد که تعرفهها به زودی اعمال خواهند شد.
افزایش شدید قیمت لوازم الکترونیکی با اعمال تعرفه های صادراتی ترامپ
پیش از این، گزارشی از سوی CTA منتشر شده بود که بیان میکرد اعمال تعرفهها میتواند منجر به افزایش شدید قیمت لوازم الکترونیکی مصرفی شود که عمدتاً بر بها تمام شده گوشیها، لپتاپها و تبلتها، کنسولهای بازی ویدیویی و لوازم جانبی کامپیوتر تأثیر میگذارد. در ادامه جزئیات این افزایش قیمت آورده شده است:
در کل، اعمال تعرفههای صادراتی باعث افزایش قیمت قابل توجه محصولات الکترونیکی برای مصرف کنندگان آمریکایی خواهد شد:
- لپتاپ و تبلت 46 درصد
- کنسولهای بازی ویدیویی 40 درصد
- گوشیهای هوشمند 26 درصد
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که تعرفههای ثابت 60 درصدی روی همه کالاهای وارد شده از چین، اساساً تولید را به سمت کشورهای دیگر سوق خواهد داد، نه به ایالات متحده.
_ CTA
در حالی که ممکن است دونالد ترامپ دلایل خود را برای دفاع از سیاست تعرفهها داشته باشد، اما این اقدام قطعاً باعث کم شدن علاقه مصرفکنندگان به بازارها میشود و در نهایت منجر به کاهش درآمد شرکتهای آمریکایی خواهد شد. واضح است که این امر به نفع اقتصاد ایالات متحده نیست، با این وجود باید منتظر بمانیم و ببینیم که وضعیت بازارها پس از اجرای این تعرفهها چگونه خواهد بود، پس برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید