شرکت گوگل به تازگی با فشارهای زیادی از سوی مقرراتی مواجه شده است که به دنبال جدا کردن کروم از این کمپانی هستند. علاوه بر آن ادعاهایی درباره رفتارهای انحصارطلبانه این شرکت مطرح شده است. با این حال، غول فناوری همچنان بر نوآوری و ارائه محصولات قدرتمند برای کاربران خود تمرکز کرده است. کمپانی گوگل با رونمایی از یک تراشه کوانتومی جدید به نام Willow در روز دوشنبه جامعه فناوری را غافلگیر کرد. گفته میشود این محصول جهشی بزرگ در محاسبات کوانتومی محسوب خواهد شد زیرا در آزمایش پیشرفته میتواند از بهترین ابرکامپیوترهای جهان نیز پیشی بگیرد.
عملکرد بینظیر تراشه کوانتومی Willow شرکت گوگل
تیم محاسبات کوانتومی شرکت گوگل به سختی برای توسعه یک پردازنده پیشرفته کار کرده و به نظر میرسد تلاشهای آنها به ثمر نشسته است. این شرکت با رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید خود به یک نقطه عطف بزرگ دست یافت. تراشه Willow با قابلیتهای پردازشی خود سر و صدای زیادی ایجاد کرده و مرزهای محاسباتی را جابهجا کرده است، به طوری که میتواند یک مسئله را در عرض پنج دقیقه حل کند و حتی از پیشرفتهترین ابرکامپیوترها نیز جلو بزند.
چالشهای پیش روی کامپیوترهای کوانتومی
باید اشاره کرد که کامپیوترهای کوانتومی از زمان پیدایش خود با یک مانع اساسی مواجه بودهاند که ناشی از ذات خطاپذیر کیوبیتها است. این موضوع باعث ایجاد نویز بیشتر، بروز خطاهای محاسباتی و محدودیت در پایداری محاسبات کوانتومی میشود. با این وجود اکنون با بهرهگیری گوگل از فناوری پیشرفته تصحیح خطا، این مشکل برطرف شده است که نشانهای از یک جهش بزرگ در این حوزه به شمار میرود. این اقدام به کاهش نویز سیستمها کمک میکند و در بازتعریف مقیاسپذیری آن اهمیت دارد.
کاهش خطاهای کوانتمی در تراشه کوانتومی Willow کمپانی گوگل
تراشه Willow به معیارهای زیر آستانه در فیزیک کوانتومی دست یافته است که به سیستم کمک میکند تا خطاها را در حین مقیاسپذیری اصلاح کند. این کار با کاهش باگهای کوانتومی بهصورت نمایی با افزودن کیوبیتهای فیزیکی بیشتر و تبدیل آنها به کیوبیتهای منطقی انجام میشود که به نوبه خود بروز خطاها را بهطور کلی کاهش میدهد. دانشمندان بخش کوانتومی شرکت گوگل با تقویت پروتکلهای کالیبراسیون که به کاهش نویز و تغییرپذیری، بهینهسازی ساخت دستگاه، استفاده از تکنیکهای پیشرفته یادگیری ماشینی، برای اطمینان از قابلیت اطمینان کیوبیت کار کردهاند.
مدیر بخش هوش کوانتومی گوگل، جولیان کلی، این دستاورد بزرگ را با تأکید بر اهمیت این گام در محاسبات کوانتومی به اشتراک گذاشت:
آنچه که ما در تصحیح خطای کوانتومی توانستهایم انجام دهیم یک نقطه عطف بسیار مهم است — برای جامعه علمی و آینده محاسبات کوانتومی — که نشان میدهد ما میتوانیم سیستمی بسازیم که زیر آستانه تصحیح خطای کوانتومی عمل کند.
بلندپروازیهای گوگل ادامه دارد
هدفهای بلندپروازانه کمپانی گوگل به این دستاورد محدود نمیشود. این شرکت قصد دارد یک قدم جلوتر برود و محاسباتی مفید و فراتر از کلاسیک را معرفی کند. این تلاش بر روی کاربرد عملی فناوری و ساختن قابلیتهایی متمرکز خواهد بود که در مواجهه با مسائل پیچیده از کامپیوترهای کلاسیک فراتر میرود.
دیدگاهتان را بنویسید