طبق گزارشهای منتشر شده، شرکتهای انویدیا و AMD در اقدامی ناامیدکننده و به منظور جلوگیری از اعمال موج جدید تعرفههای دولت جدید ایالات متحده، در حال ارسال انبوه پردازندههای گرافیکی نسل بعدی خود از چین به ایالات متحده هستند. باتوجه به اتفاقات به وجود آمده و تغییرات بازار کارت گرافیک انتظار میرود نسل جدید کارت گرافیکهای این دو شرکت با قیمت بالایی روانه بازار شوند.
به نظر میرسد که شرکتها برای جلوگیری از تأثیر منفی سیاستهای تعرفهای سختگیرانه دونالد ترامپ بر زنجیرههای تأمین خود، دست به اقدامات فوری زدهاند. وبسایت Ctee گزارش میدهد که سازندگان پردازندههای گرافیکی مانند AMD و انویدیا در تلاشند تا قبل از 20 ژانویه (زمان تحلیف ریاست جمهوری)، کارتهای گرافیک خود را به بازارهای اصلی ایالات متحده ارسال کنند تا از تعرفههایی که میتواند قیمتها را به شدت افزایش دهد، جلوگیری کنند. گفته میشود که شرکای AIB (تولیدکنندگان کارتهای گرافیکی بر اساس طرح مرجع) تولید پردازندههای گرافیکی نسل بعدی را به طرز چشمگیری افزایش دادهاند که روندی غیرمعمول است، به ویژه از آنجا که عرضه در ابتدا محدود بود.
با توجه به حساسیت موضوع و تلاش AMD و انویدیا برای جلوگیری از درز اطلاعات مربوط به زنجیره تأمین، شایعات حاکی از آن است که هر دو شرکت تولید پردازندههای گرافیکی نسل بعدی را در اوایل دسامبر آغاز کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که واحدها قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوری در 20 ژانویه به انبارهای مورد نظر در ایالات متحده میرسند. این اقدام، تلاش دیگری برای کاهش تأثیر افزایش قیمتها بر مصرفکنندگان است، زیرا تعرفهها به طور قطع باعث افزایش قیمت نهایی خواهند شد، اما تولیدکنندگان این کار را انجام خواهند داد تا سود بیشتری از فروش اولیه پردازندههای گرافیکی کسب کنند. این رویکرد به آنها اجازه میدهد تا قبل از اعمال تعرفهها، حداکثر سود را از فروش محصولات خود به دست آورند.
التهاب بازار کارت گرافیک با سیاستهای ترامپ
برای کسانی که از جزئیات این موضوع بیاطلاع هستند، پیشنهاد تعرفه جدید شامل تعرفه 10 درصدی بر واردات از کشورهایی غیر از چین و تعرفه 60 درصدی بر واردات از چین است. با توجه به اینکه بیشتر پردازندههای گرافیکی مخصوص بازیهای رایانهای از چین تأمین میشوند، انتظار میرود که قیمتها تا 40 درصد یا حتی بیشتر افزایش یابند، این میزان بستگی به نحوه تصمیمگیری تولیدکنندگان برای اعمال این تعرفه در قیمتهای مصرفکننده دارد. جالب اینجاست که شرکتهای بزرگ دیگری مانند مایکروسافت، دِل و اچپی نیز اقدامات مشابهی را اتخاذ کردهاند و روند تولید خود را برای مقابله با سیاستهای جدید تسریع میکنند. این نشان میدهد که تأثیر این تعرفهها فراتر از صنعت کارت گرافیک بوده و طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی را تحت تأثیر قرار میدهد.
در حالی که هنوز از قیمتهای رسمی (MSRP) پردازندههای گرافیکی نسل بعدی انویدیا و AMD اطلاعی در دست نیست، تخمین منطقی، قیمت 1799 دلار برای GeForce RTX 5090 خواهد بود. بنابراین، با در نظر گرفتن تعرفه 40 درصدی، قیمت پردازنده گرافیکی پرچمدار انویدیا میتواند به حدود 2500 دلار برسد. این تعرفه، بازار پردازندههای گرافیکی مصرفی را از نظر قیمت به شدت متزلزل خواهد کرد و همچنین تقاضا برای پردازندههای گرافیکی دست دوم را نیز افزایش میدهد. مصرفکنندگان به دنبال گزینههای ارزانتر خواهند بود و این امر میتواند بازار دست دوم را رونق بخشد.
همانطور که گفته شد، از آنجا که این سیاست هنوز به طور رسمی اجرا نشده است، نمیتوانیم در مورد قیمتهای پس از اعمال تعرفه با اطمینان صحبت کنیم، اما مطمئناً شاهد افزایش محسوس قیمتها خواهیم بود. این وضعیت میتواند تأثیر قابل توجهی بر بازار بازیهای رایانهای و سایر صنایعی که به پردازندههای گرافیکی قدرتمند وابسته هستند، داشته باشد. علاوه بر این، این موضوع نشاندهنده تأثیر سیاستهای تجاری بر قیمت محصولات فناوری و مصرفکنندگان است.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید