سامانه جامع «اسپیدتست» (Speedtest) آخرین گزارش وضعیت اینترنت بینالملل در سال میلادی 2024 را منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد که ایران در ماه دسامبر (December)، وضعیت جالبی در بخش اینترنت ثابت و موبایل نداشته است. برای مطالعه ادامه گزارش Speedtest از آخرین ماه سال 2024 همراه ما باشید.
ساعاتی پیش، گزارش ماه دسامبر سامانه Speedtest برای کاربران به اشتراک گذاشته شد. بر اساس گزارش ماه دسامبر (December)، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل معادل 62.79 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت اینترنت ثابت معادل 96.45 مگابیت بر ثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه بررسی کردیم که تأخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه دسامبر بوده است که تفاوتی با عدد تأخیر ماه نوامبر (November) ندارد.
در صورت مقایسه نتایج گزارش ماه دسامبر با گزارش ماه نوامبر «اسپیدتست»، ما دوباره میبینیم که سرعت اینترنت در هر دو بخش با افزایش قابلتوجهی مواجه شده است. به بیان دیگر، بخش سرعت اینترنت موبایل در ماه دسامبر، رشد 1.5 درصدی را نسبت به ماه نوامبر (62.79 مگابیت بر ثانیه) تجربه کرده است و بخش اینترنت ثابت هم رشد بالایی (95.10 به 96.45 مگابیت بر ثانیه) نسبت به دومین ماه فصل پاییز نیز داشته است.
وضعیت دستنخورده رتبه اولیها؛ بازگشت قدرتمند گرجستان در اینترنت موبایل
در جدول ردهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل در ماه دسامبر، جایگاه اول همچنان دستنخورده به امارات متحده عربی با میانگین سرعت 453.87 مگابیت بر ثانیه اختصاص دارد. در ادامه، رتبههای دوم تا هشتم به ترتیب کشورهای قطر (383.50 مگابیت بر ثانیه)، کویت (257.30 مگابیت بر ثانیه)، بلغارستان (187.27 مگابیت بر ثانیه)، دانمارک (169.26 مگابیت بر ثانیه)، کره جنوبی (149.80 مگابیت بر ثانیه)، هلند (148.22 مگابیت بر ثانیه) و چین (147.14 مگابیت بر ثانیه) قرار دارند. از تغییرات قابلتوجه این بخش، صعود یک پلهای چین به جایگاه هشتم فهرست پرسرعتترین اینترنت موبایل و سقوط نروژ از جایگاه هشتم به جایگاه نهم است. از سوی دیگر، کشور گرجستان با جهش هفت رتبهای، به جایگاه دهم پرسرعتترین اینترنت همراه رسیده است.
در بخش اینترنت ثابت، سنگاپور قصد ندارد جایگاه اول را از دست بدهد و با میانگین سرعت 330.98 مگابیت بر ثانیه، همچنان شرایط ایدهآلی را برای شهروندان خود فراهم میکند. ردههای دوم تا پنجم به ترتیب به کشورهای هنگکنگ (306.58 مگابیت بر ثانیه)، امارات (304.24 مگابیت بر ثانیه)، فرانسه (279.22 مگابیت بر ثانیه) و شیلی (276.22 مگابیت بر ثانیه) اختصاص دارند.
در بخش بدترینها، کشور «کوبا» با ثبت کمترین میانگین سرعت (معادل با 2.96 مگابیت بر ثانیه)، به فعالیت خود در بخش اینترنت ثابت ادامه میدهد؛ این در حالی است که «افغانستان» با ثبت میانگین سرعت 8.20 مگابیت بر ثانیه، به پایینترین جایگاه اینترنت موبایل در گزارش اسپیدتست ماه دسامبر بازگشته است.
وضعیت اینترنت ایران در آخرین ماه سال 2024؛ بازگشت به روند سقوط و پیشگیری مالدیو
باتوجهبه وضعیت نسبتاً قابلقبول اینترنت ایران در ماه نوامبر، متأسفانه کشور ما در ماه دسامبر به همان روند نزولی سابق خود بازگشته است. ابتدا در بخش اینترنت ثابت اعلام کنیم که ایران با سقوط دو پلهای در جدول همراه بوده است. بهعبارتدیگر، سرعت اینترنت ثابت در ایران از 16.03 مگابیت بر ثانیه به 15.95 مگابیت بر ثانیه (معادل 1.99 مگابایت بر ثانیه) کاهشیافته است. با این توضیحات، ایران اکنون در جایگاه 139 (از میان 154 کشور) قرار دارد. نکته قابلتوجه اینجاست که کشور مالدیو با صعود پنج رتبهای، به جایگاه بالاتر از ایران دستیافته است (16.15 مگابیت بر ثانیه).
از طرف دیگر، جایگاه کشورمان در بخش اینترنت موبایل تغییری نکرده است؛ اما میانگین 38.88 مگابیت بر ثانیه به 37.86 مگابیت بر ثانیه (معادل 4.73 مگابایت بر ثانیه) رسیده است. ایران در گزارش ماه دسامبر، در همان جایگاه 72 (از 110 کشور) قرار گرفته است.
آنچه در ایران گذشت؛ اقدام دولت پزشکیان برای رفع فیلترینگ برخی از پلتفرمهای پرکاربرد مردم
بیشک مهمترین اتفاق حوزه فناوری و دیجیتالی در ماه جاری، رفع فیلترینگ پلتفرمهای «واتساپ» و «گوگلپلی» از طریق مصوبه جدید شورایعالی فضای مجازی بود. این مصوبه طولانی با ذکر مفاد و تبصرههایی، امکان برداشتهشدن محدودیت سایر پلتفرمها (از جمله اینستاگرام و تلگرام) را مطرح کرده است. البته این مصوبه تأکید میکند که این پلتفرمها در صورت همکاری مستقیم شرکتهای اصلی با مسئولان، بدون محدودیت در اختیار مردم ایران قرار خواهند گرفت.
گفتنی است که «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات دیروز اعلام کرد که رفع فیلترینگ پلتفرمهای «گوگلپلی» و «واتساپ» بدون مذاکره مستقیم با گردانندگان آنها صورتگرفته است؛ بنابراین، هنوز مشخص نیست که آیا دولت میخواهد با نگاه تبعیضآمیز و سختگیرانه اقدام به رفع فیلترینگ «تلگرام» و «اینستاگرام» کند یا خیر.
با نزدیکشدن به زمان ورود «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، به نظر میرسد تحریمهای جدیدی برای کشور و مردم ایران اتخاذ شود. اولین تحریم جدید از سوی شرکت Google بوده که علیه کاربران ایرانی اعمال کرده است. او حساب کاربری ایرانیها را در گوگل آنالیتیکس مسدود کرده و اکنون سایت «ایسوس» (Asus) هم به IP ایران اجازه دسترسی نمیدهد.
لطفاً نظرات خود را درباره آخرین گزارش «اسپیدتست» در سال میلادی 2024 با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید