دانشمندان مدت هاست که روی سیلیکون سیاه کار می کنند. سیلیکون سیاه در اصطلاح به سیلیکون هایی با ریز ساختارهای در ابعاد نانومتری گفته می شود. این مواد قادرند سلول های خورشیدی به صورت کاربردی تولید کنند. اخیرا محققان دانشگاه آلتو توانسته اند سیلیکون های سیاهی تولید کننده که دارای بازدهی 22.1 درصد هستند و می توانند اشعه خورشید را به انرژی قابل استفاده تبدیل کنند. شاید 22.1 درصد آنقدرها هم عدد بزرگی به نظر نرسد، اما باید این نکته را یادآوری کنیم که همین مقدار هم توانسته است رکورد بازدهی پنل های خورشیدی را به میزان 4 درصد افزایش دهد و با استفاده از همین مقدار هم می توان سلول های خورشیدی با کیفیت بسیار بالا در مقیاس صنعتی تولید کرد که بتوانند جایگزین نسل قدیمی پنل های خورشیدی شوند.
سیلیکون سیاه برای جمع آوری نور خورشید در زاویه های کوچک بسیار مناسب تر است در نتیجه بهترین گزینه برای استفاده در منازل در نمیکره شمالی زمین خواهد بود. به این ترتیب احتیاجی نیست تا برای استفاده از انرژی خورشیدی حتماً در مکان های آفتابی و گرم زمین زندگی کنید. همچنین به دلیل آنکه سیلیکون سیاه می تواند در زاویه های کمتری نور را دریافت کند، می توان از آن در مکان هایی از خانه استفاده کرد که پنل های قدیمی به دلیل ابعادشان در آنجا قابل استفاده نبودند. احتمالا مزیت دیگر نسل بعدی سلول های خورشیدی هم ارزان تر بودن آنها خواهد بود. البته تا زمانی که این سلول ها به تولید انبوه برسند، می توانید با خیال راحت سوخت های فسیلی را مصرف کنید، چون ظاهرا در آینده ای نزدیک جایگزین مناسبی برای آنها در اختیار خواهید داشت!
اینا هی یک درصد یک درصد بازدهی رو افزایش میدن بعدا چین میاد یک دفعه محصول نهاییشون رو 100 درصد 100 درصد کپی میزنه 😐
پنل های خورشیدی با بازدهی 60 درصد در مقیاس آزمایش و حتی 36 درصد در مقیاس صنعتی تولید شده …. همین الانش تو خود ایران حتی 27 در صد هم به صورت خاص هست (وارداتی برای کارای خاص)
حالا شاید قیمت اینی که می گید پایین باشه
با سوزاندن سوختهای فسیلی ادامه زندگی بروی این کره خاکی نا ممکن خواهد شد و بشر باید به فکر راههای جایگزین باشد!!!