شرکت ایسوس (ASUS) اعلام کرده است که مسئولیت بروز هرگونه آسیب در رابط کارت گرافیک پس از استفاده از مکانیسم Q-Release، را بر عهده میگیرد. این برنامه جبران خسارت فارغ از تولیدکنندگان کارت گرافیک است و به کاربران اطمینان میدهد که در صورت بروز آسیب ناشی از این مکانیسم، شرکت ایسوس حمایتهای لازم را ارائه خواهد داد. در ادامه این مطلب به طور کامل به این اقدام کمپانی ایسوس خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
مکانیسم Q-Release چیست
پس از انتشار چندین گزارش مبنی بر آسیبدیدگی کارت گرافیکها پس از استفاده از مکانیسم Q-Release شرکت ایسوس (که در آخرین مادربردهای سری 800 آن ارائه شده است)، اوضاع برای این شرکت بدتر شد، زیرا آسیبها عمدتاً در مادربردهای سری 800 مشاهده میشود. برای کسانی که نمیدانند باید گفت که مکانیسم Q-Release به کاربران این امکان را میدهد که به سرعت کارت گرافیکهای خود را بدون نیاز به فشار دادن دکمه تعبیه شده در انتهای اسلات PCI-E x16، جدا کنند.
آسیب کارت گرافیکها پس از استفاده از مکانیسم Q-Release ایسوس
با این حال، چندین کاربر گزارش دادند که این مکانیسم منجر به آسیب قابل توجه در رابط PCI-E کارت گرافیک آنها شده است که نگران کننده به نظر میرسد. پس از چند روز، شرکت ایسوس به این گزارشها پاسخ داد، با این وجود اعلام کرد که مکانیسم Q-Release نمیتواند آسیب دیگری به جز ایجاد خراشهای جزئی و فرسودگی پس از چندین بار نصب و حذف کارت گرافیکها انجام دهد. با وجود اینکه شرکت ایسوس مسئولیت این مشکلات را بر عهده گرفت، اما به صراحت اعلام نکرد که آیا کارت گرافیکهای آسیب دیده را نیز تعویض خواهد کرد یا خیر.
![ایسوس مسئولیت آسیبهای ناشی از مکانیسم Q-Release را بر عهده گرفت](https://sakhtafzarmag.com/wp-content/uploads/2025/02/ASUS-Q-Release-GPU-Damage-1456x893-1.jpg)
واکنش ایسوس به گزارشها
کمپانی ایسوس با انتشار یک پست جدید در Bilibili رسما اعلام کرد که مسئولیت هر گونه مشکل در نتیجه آسیب به مادربردهای سری 800 خود را بر عهده خواهد گرفت. این شامل کارت گرافیکهای سایر فروشندگان نیز خواهد بود. در این پست، شرکت ایسوس اعلام کرد که علاوه بر برقراری ارتباط با دیگر فروشندگان کارت گرافیک، خسارت وارده به این محصولات را نیز جبران خواهد کرد.
در پاسخ به مهمترین مسائل گارانتی، بلافاصله با خدمات پس از فروش مشتریان چندین برند سازنده کارت گرافیک مشورت کردیم. پاسخ این بود که گارانتی تأثیری بر خرابی عملکرد کارت گرافیکها نخواهد داشت.
اگر در فرآیند خدمات پس از فروش برای درخواست کارت گرافیک جدید به دلیل سایش و پارگی در لبههای PCB با مشکلی مواجه شدید، لطفا در اسرع وقت با ما تماس بگیرید و ما با کمال میل به شما کمک خواهیم کرد (که محدود به کمک در ارتباط با سایر برندهای کارت گرافیک نیست). علاوه بر این، اگر نگران ظاهر کارت گرافیک خود یا تأثیر این آسیب بر فروش مجدد آن هستید، ما تمام تلاش خود را میکنیم تا یک طرح جبرانی در محدوده معقول به شما ارائه دهیم.
– منتشر شده از سوی شرکت ایسوس
دلیل آسیب ها استفاده نادرست از مکانیسم Q-Release ایسوس است
همانطور که گفته شد، کمپانی ایسوس همچنان میگوید که این آسیبها ناشی از استفاده نادرست از مکانیسم Q-Release است زیرا ترکش فلزی قابل جدا شدن در اسلات PCI-E x16 به اندازه کافی تیز نیست که بتواند چنین مشکلاتی را ایجاد کند. این موضوع یک بار دیگر اهمیت نحوه صحیح نصب و برداشتن کارت گرافیکها را نشان داد. علاوه بر آن، این کمپانی لیست تمامی مادربردهای مجهز به مکانیزم Q-Release از جمله نسخه های مبتنی بر چیپستهای Z890، B860 از اینتل و X870E/X870، B850 از کمپانی AMD را منتشر کرد.
![ایسوس مسئولیت آسیبهای ناشی از مکانیسم Q-Release را بر عهده گرفت](https://sakhtafzarmag.com/wp-content/uploads/2025/02/ASUS-800-series-motherboards.png)
انتظار میرود که در روزهای آینده بررسیهای بیشتری از سوی برندهای مختلف انجام شود. به محض شنیدن پیشرفتهای جدیدتر در این رابطه، شما را در جریان قرار خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید