آمارهای جدیدی از بازار گوشی های هوشمند چین منتشر شدهاند که نشانهای نگرانکننده برای آیفون و به طور کلی ، شرکت اپل به شمار میروند.
براساس گزارشی که روز پنجشنبه توسط «مرکز دادههای بینالمللی» (IDC) منتشر شد، ارسال گوشیهای هوشمند در چین در سهماهه اول سال 3.3 درصد رشد داشته، اما ارسال آیفون نسبت به سال قبل 9 درصد کاهش یافته است.
طبق این گزارش، اپل تنها سازنده اصلی گوشیهای هوشمند بود که در این بازه زمانی سهم بازار خود را از دست داد.
رقبای محلی بر بازار چین مسلط شدند؛ بازاری که تیم کوک، مدیرعامل اپل، آن را رقابتیترین بازار در جهان توصیف کرده است. این رقابت تا حد زیادی با یارانههای دولتی که شامل گوشیهای هوشمند میشود، هدایت شده است.

ویل وونگ، تحلیلگر IDC، نوشت که قیمت نسبتاً بالای آیفون باعث شد اپل تا حد زیادی از رشد ناشی از یارانهها بیبهره بماند.
او در این گزارش گفت: ارسال گوشیهای هوشمند اپل در چین کاهش یافت زیرا ساختار قیمتگذاری گران آن مانع از بهرهبرداری از یارانهها شد.
در سهماهه اول، آیفونهای اپل 9.8 میلیون واحد، معادل 13.7 درصد از 71.6 میلیون گوشی هوشمند ارسالشده را تشکیل دادند.
شیائومی بالاخره جایگاه اول را پس گرفت
از سوی دیگر، رقیب محلی شیائومی برای اولینبار در تقریباً یک دهه، جایگاه اول را پس گرفت و با افزایش 39.9 درصدی ارسالها، 13.3 میلیون واحد از کل ارسالها را به خود اختصاص داد.
در ژانویه، دولت چین یارانههایی را برای تحریک هزینههای مصرفکننده به گوشیهای هوشمند و دیگر دستگاههای تکنولوژی گسترش داد. این یارانهها برای محصولاتی که قیمت آنها کمتر از 6000 یوان (معادل $821) است اعمال میشوند و همین مسئله باعث شد برخی از گوشیهای اپل برای بهرهمندی از این تخفیف بیشازحد گران باشند.
به عنوان مثال، آیفون 16 پرو با قیمت پایه 7999 یوان (معادل $1095) عرضه میشود. در حالی که تولیدکنندگان محلی، مانند شیائومی و هواوی، مدلهای ارزانتری دارند که میتوانند با این یارانه تخفیف داده شوند.
یارانههای دولتی تنها چالش اپل در چین نیستند. تعرفه 145 درصدی که رئیسجمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، بر کالاهای چینی اعمال کرده بود، همچنان بر اپل سایه انداخته است. با اینکه دستگاههای اپل فعلاً از نرخ بالاتر تعرفه معاف هستند، چین همچنان بزرگترین مرکز زنجیره تأمین آیفون برای اپل است.
اگرچه ترامپ بهطور کلی به صنعت تکنولوژی در برابر بالاترین نرخ تعرفهها ارفاق کرد، بعداً اظهار داشت که شرکتهایی مانند اپل مشمول تعرفههای جداگانه خواهند شد.
آرتور گوئو، تحلیلگر ارشد IDC، گفت: با نگاه به آینده، انتظار میرود بازار با چالشهایی مواجه شود، چرا که تنشهای تجاری بین آمریکا و چین ممکن است منجر به افزایش هزینهها و کاهش بودجه مصرفکنندگان شود.
آمارها نشان میدهند که آیفون همچنان در حال ازدستدادن جایگاه خود در بازار چین است و اپل برای جبران این وضعیت باید تلاش زیادی کند. سهم اپل از بازار گوشیهای هوشمند در چین در سهماهه چهارم سال 2024 به 17 درصد رسید که نسبت به سال قبل 21 درصد کاهش داشته است.
اپل قرار است گزارش مالی سهماهه اول خود را در تاریخ 1 می منتشر کند. این گزارش، دیدگاه بهتری از وضعیت این شرکت در بازار رقابتی چین به والاستریت ارائه خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید