بر اساس گزارشهای منتشر شده، شرکت AMD در حال توسعه پردازنده مرکزی مبتنی بر معماری ARM به نام پلتفرم «Sound Wave» است که تا سال 2026 در خط تولید لپتاپهای سرفیس شرکت مایکروسافت استفاده خواهد شد. گفته میشود که این پردازندههای جدید از فناوری ساخت 3 نانومتری کمپانی TSMC بهره میبرند. در ادامه بیشتر به بررسی این محصولات جدید خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
ارائه پردازنده Sound Wave مبتنی بر ARM از سوی AMD
به نظر میرسد که تولیدکنندگان پردازنده، پس از موفقیتی که تراشههای اسنپدراگون شرکت کوالکام به دست آوردند، به سمت پلتفرم مبتنی بر ARM متمایل شدهاند. همانطور که میدانید، کمپانی AMD یک شرکت مبتنی بر x86 است، با این حال میتواند یک پلتفرم ARM نیز داشته باشد که به عنوان جایگزین عمل کند. به این ترتیب شرکت AMD میتواند بهترین محصولات را برای مشتریان خود فراهم کند. بر اساس یک پست منتشر شده در پلتفرم X (قبلا با نام توئیتر شناخته میشود) توسط @Jukanlosreve، مشخص شده است که تراشههای مبتنی بر ARM کمپانی AMD میتوانند تحت سری Sound Wave به بازار عرضه شوند. علاوه بر آن، او این گزارش را به نقل از افشاگر معروف سختافزار، یعنی Kepler_L2 منتشر کرده، با این تفاصیل میتوان نتیجه گرفت که این خبر قابل اعتماد است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، APU مبتنی بر ARM شرکت AMD با نام رمز «Sound Wave» برای تجهیز کردن سری محصولات سرفیس کمپانی مایکروسافت در سال 2026، طراحی شده است. https://t.co/zSiviqp56v
— منتشر شده از سوی Jukanlosreve (@Jukanlosreve) در تاریخ 14 می 2025

دلایل منطقی برای توسعه پروژه مبتنی بر ARM شرکت AMD وجود دارد، برای مثال این کمپانی با ارائه این پردازنده میتواند با تراشه هوش مصنوعی جدید انویدیا، که گفته میشود آن نیز از پلتفرم ARM بهره میبرد، رقابت کند. از سوی دیگر، شرکت AMD پیش از این APUهای x86 را برای بخش موبایلی (مانند سری Strix Halo) عرضه کرده بود، به همین دلیل اکنون رقابت در بخش ARM منطقی به نظر میرسد. اگر در رابطه با پردازندههای Sound Wave کنجکاو هستید باید بدانید که این محصولات از یک پردازنده گرافیکی مجتمع RDNA 3.5 به همراه فرآیند 3 نانومتری شرکت TSMC پشتیبانی خواهند کرد. این رویکرد مشابه کاری است که کمپانی انویدیا برای طراحی SoCهای N1X خود انجام میدهد.
پس از آن که پلتفرم «Windows on ARM» به لطف تراشههای کوالکام به طور گسترده مورد استقبال قرار گرفت، کمپانی مایکروسافت آن را ارتقا داد، بنابراین با ورود کمپانی AMD به این بخش، میتوانیم شاهد رشد بیشتر آن باشیم. جالب اینجاست که خط تولید Sound Wave اولین سرمایهگذاری شرکت AMD بر روی پلتفرم ARM نبوده است. در سال 2014 این شرکت پروژه Skybridge را معرفی کرد که گفته میشد معماریهای x86 و ARM را در یک پلتفرم مشترک ترکیب میکند، با این وجود بعداً به دلیل نگرانیهای اقتصادی و پذیرش آن در بازار این پروژه لغو شد. همانطور که میدانید x86 به خاطر عملکرد خوب خود شناخته شده است، با این وجود به نظر میرسد که ARM در راندمان انرژی و ارقام عملکرد/وات بهتر خواهد بود، به همین دلیل این پلتفرم در نوتبوکها به طور چشمگیری مورد استقبال قرار گرفته است.
رونمایی از APUهای مبتنی بر معماری ARM
در حال حاضر مطمئن نیستیم که شرکت AMD چه زمانی APUهای مبتنی بر معماری ARM خود را به نمایش خواهد گذاشت. با این حال، این تراشهها تا سال 2026 در لپتاپهای سرفیس کمپانی مایکروسافت به کار گرفته خواهند شد، بنابراین رونمایی رسمی احتمالاً یا در پایان امسال یا شاید در رویداد CES 2026 رخ خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید