معمولاً عکاسان حرفه ای در طول عمر کاری خود موفق به ثبت تصاویر نادری از طبیعت یا دیگر اتفاقات موجود در آن می شوند که هرازگاه تحسین های فراوانی را بر می انگیزد و جوایز ویژه ای را هم نثار آن ها می کند. اما اگر عکاس ما به جای انسان، یک فضا پیمای تحقیقاتی باشد چگونه باید قدر عکس های نادر و گران قیمت ثبت شده توسط او را بدانیم یا توسط چه جایزه ای از او تقدیر به عمل آوریم؟ با این حال چه با جایزه و چه بی جایزه، فضا پیمای کاسینی ناسا به تازگی تصویر نادری را از حضور همزمان سه قمر هلالی شکل زحل (کیوان) بر روی این سیاره ی جالب و منحصر به فرد منظومه ی شمسی ثبت کرده است که هر سه ی آن ها در کادری واحد رویت می شوند.
در واقع این تصویر جالب که سه قمر هلالی شکل زحل را در یک قاب به اسارت گرفته است، در ماه مارس توسط کاوشگر کاسینی به ثبت رسیده بود اما با این حال به تازگی توسط ناسا منتشر شده است. البته در فرآیند ثبت این تصویر هیچ گونه ترفند خاصی به کار نرفته و تصویر فوق تنها توسط نور مرئی موجود در فضا و همچنین به کمک لنزهای زاویه باریک فضا پیمای کاسینی، آن هم از فاصله ای 1.9 میلیون کیلومتری گرفته شده است. برای تحلیل مختصر این تصویر باید گفت بزرگ ترین قمری که در پهنه ی آن مشاهده می کنید تایتان نام دارد و در واقع بزرگ ترین قمر زحل نیز محسوب می شود. ضمن این که تایتان به دلیل وجود لایه های ابری خود، در این تصویر اندکی تار و مبهم جلوه می کند. گذشته از این مورد، تایتان را می توان حتی تنها قمری از منظومه ی شمسی قلمداد کرد که دارای اتمسفر مناسب برای انجام واکنش های شیمیایی است. سوای تایتان، قمری که با اندازه ی متوسط در این تصویر دیده می شود، رئا نام دارد که قطر آن حدود یک سوم قطر تیتان بوده و علاوه بر آن می توان این قمر را منحصر به فردترین قمر شناخته شده ی زحل نام نهاد چون دارای یک سیستم حلقه ای مجزا و همچنین اتمسفر خاص و منحصر به خود است. ضمن این که رئا به دلیل دهانه های پوشیده از یخ خود در این تصویر اندکی ناهموار به نظر می رسد. اما کوچک ترین قمر موجود در این تصویر میماس نام دارد که اندازه ی کلی آن حدود 13 برابر کوچک تر از تیتان است. گفتنی است سیاره ی زحل که پس از مشتری دومین سیاره ی منظومه ی شمسی محسوب شده و علاوه بر آن به علت حلقه ی غبار مانند دور خود منحصر به فردترین سیاره ی منظومه ی ما نیز به حساب می آید، تاکنون دارای 53 قمر نام گذاری شده (به شکل رسمی) است و در کل حدود 105 قمر طبیعی را در حال گردش در مدار خود می بیند.
سلام
مشکلتون را تو پیام خصوصی به مسئولین سایت بگید
در بین تمامی اقماری که در منظومه شمسی وجود داره بیشترین احتمال حیات در زیر سطح آن را فقط در قمر اروپا سیاره مشتری می دهند.
عمو جان سیاره زحل از گاز تشکیل شده موندم شما چطوری میخوای اونجا settle بشی؟همینطوری رو هوا که نمیشه.نکنه میخوای تو جو اقامت کنی.
عالی بوووود مرسی
فقط سوالی که هست اگر ما در آنجا اقامت کردیم با کدام ماه آنجا روزه بگیریم !!!! :):p
معمولاً عکاسان حرفه ای در طول عمر کاری خود موفق به ثبت تصاویر نادری از طبیعت یا دیگر اتفاقات موجود در آن می شوند که هرازگاه تحسین های فراوانی را بر می انگیزد و جوایز ویژه ای را هم نثار آن ها می کند. اما اگر عکاس ما به جای انسان، یک فضا پیمای تحقیقاتی باشد چگونه باید قدر عکس های نادر و گران قیمت ثبت شده توسط او را بدانیم یا توسط چه جایزه ای از او تقدیر به عمل آوریم؟
باید از کسانی که کاسینی را در تمام مراحل طراحی و هدایت میکنند تشکر کرد :):):):):)
حتما میدونید تایتان در لغت یعنی غول پیکر و کارت گرافیکهای تایتان هم به دلیل قدرت زیادشون چنین اسمی رو برگزیدن.اما چیزی که احتمالا نمیدونید اینه که به اسب بالدار هم تایتان میگن.البته واضحه که هیچ اسبی بال نداره و این فقط مال فیلمها و افسانه هاست.
سلام تالار گفتگو با اینکه عضو شدم ولی نمیتونم پیغاممو تایپ کنم راهمایی کنید مشکل چیه؟