اگر از طرفداران مجموعه کتاب های هری پاتر باشید حتما با اصطلاح شنل نامرئی کننده آشنا هستید. داشتن چنین شنلی یکی از آرزوهای کودکی همه ما بوده است. در سال های اخیر محققان زیادی در سرتاسر جهان تلاش کرده اند چنین وسیله کاربردی بسازند و هر بار هم بیشتر از قبل به ساخت نسخه ای نهایی از آن نزدیک تر شده اند. اگر بخواهیم کمی علمی توضیح بدهیم باید گفت برای ساخت چنین الیافی می بایست لایه های متعددی از مواد را روی هم قرار داد تا طول موج های فرودی و بازتابی نور شکسته شوند و یک جسم دقیقا مانند سطحی که پشت آن قرار دارد به چشم انسان برسد. اما حالا دانشمندان توانسته اند یک شنل نامرئی کننده آن هم تنها به وسیله یک لایه تولید کنند.
بوبکر کانته، از دانشگاه کالیفرنیا – سن دیگو و نویسنده ارشد مقاله ای که در ژورنال پیشرفت های الکترومغناطیسی به چاپ رسیده درباره شنل های نامرئی کننده این طور توضیح می دهد: “این شنل ها به کمک شکست نور باعث می شوند یک جسم دقیقا مشابه سطح پشتی به نظر برسد و به این ترتیب به وسیله یک حقه، بیننده را متقاعد می کنند که در مقابل آنها هیچ چیزی وجود ندارد”. همان طور که گفته شد روش های قبلی از چندین لایه برای ساختن این شنل استفاده می کرده اند و به همین دلیل جنس پارچه مانندی که تولید میشد بسیار ضخیم تر از ابعاد جسمی که آن را می پوشاند بود. اما به گفته لی یی شو، یکی دیگر از نویسندگان مقاله، دلیل اصلی چشمگیر بودن آزمایش جدید استفاده از تنها یک لایه برای انجام این فرآیند است.
این شنل تک لایه، باعث شکست نور فرودی می شود و به این ترتیب به نظر می رسد پرتو نور از محل دیگری در پشت جسم تابیده شده است. موادی که برای این کار مورد استفاده قرار گرفته اند عبارت اند از سرامیک و تفلون. این دو ماده در کنار هم یک دی الکتریک را تشکیل می دهند: ماده ای که رسانایی بسیار ضعیفی دارد و در کنار این خاصیت، نور زیادی را به خود جذب نکرده و بیشتر آن را بازتاب می کند. این ماده در ابعاد بسیار کوچکی ساخته شده تا مسیر باریکه های نور را درست به همان صورتی که محققان انتظار دارند تغییر دهد. یکی دیگر از مشکلات شنل های قدیمی کاهش روشنایی سطح پشتی به دلیل استفاده از ذرات فلزی جاذب نور بود که باعث میشد منطقه پوشیده شده توسط شنل به صورت محسوسی تاریک تر به نظر برسد. اما استفاده از یک لایه باعث کاهش شدت روشنایی صفحه نخواهد شد.
قدم بعدی تیم تولید کننده، ساختن شنلی است که کاهش شدت روشنایی در آن به حداقل برسد. کانته توضیح می دهد: “استفاده از این روش واقعا جذاب است. در صورت موفقیت در گام بعدی می توانیم اجسام بیشتری را نامرئی کنیم. ما می توانیم نحوه بازتابیده شدن پرتوهای نور را تغییر دهیم”. البته نباید تصور کنید این وسیله فقط در داستان ها یا عملیات جاسوسی کاربرد دارد؛ به گفته تیم سازنده می توان از این تکنیک در اپتیک، طراحی داخلی و هنر نیز استفاده کرد.
سلام کسی سراغ داره به شدت لازم دارم واقعا عالیه
چطور اجسام پشت دیده می شود و فقط آدم مخفی می شود؟
خوراک آقایون محترم دزد چه کیفی میکنند و چه دوربین مخفی هوایی درست بکنند بنظرم من نباید ساخته میشد اثراتش خصوصا تو ایران بسیار مخرب خواهد بود
اگه هست به منم معرفی کنید منم میخوام
آینده داره به وقوع میپیونده….
دوستان من تحقیق کردم ولی نه از طریق گوگل بلکه از طریق انسان های دانا این لباس در ایران فرمولش هست ولی ایران ازش استفاده نمیکنه حتماً دلیلی داره دوستان بیشتر دانشمندان خارجی ملیت ایرانی داشتند که مهاجرت کردند پس ایران رو دست کم نگیرید.
دوستان من تحقیق کردم ولی نه از طریق آدمیزادی بلکه از طریق همکارام که شاگردای گوبلز هستن این لباس به اسم مستعان در ایران فرمولش هست ولی ایران ازش استفاده نمیکنه حتماً دلیلی داره!!! دوستان همه (ینی ۱۰۰٪) دانشمندان خارجی ملیت ایرانی داشتند که مهاجرت کردند پس ما رو دست کم نگیرید اگه عرضه نداریم وقاحت که داریم
مهم فرمولشه نه اینکه کی اختراع کرده
شما می تونید تهیه کنید قیمتش هرچقد باشه مهم نیست
فک کنم بجز کاربرد در جنگ که اون وقت ای دیگه اسمش نمیشه جنگ برای ادم های فضولم چیزه چذابی باشه که اونوقت رازیم نمیمونه ارزو دارم یکی داشته باشم نه بخاطر این چیزا بخاطر اینکه خودمو قایم کنم و وقت وقتا از لونم بیام بیرون در کل دستتون درد نکنه جالب بود
کاشکی فروشی بود 🙂
هزینه تولید این شنل تقریبا چقدر هست؟؟
منم موخام
وقط تو نمخوای
من حاضرم برای داشتن یک این پارچه یک میلیارد بدم
رزولوشن این شنل در حال حاضر کم میباشد ولی در صورت افزایش آن نبردهای آینده نسبت به حال خیلی فرق خواهد کرد…
مهندس حسین رزولوشن شناس از تیم طراحی شنل :))
اگه اطلاعاتی دارید در رابطع با تکنولوژی ساخت آن بفرمایید .
آیا این شنل به منبع انرژی هم نیاز دارد؟؟؟
چه جالب تصویر پشت لباس را منعکس میکنه روی سطح لباس در کل فقط برای تجهیزات نظامی کاربرد داره ما هم با لباس های برزنتی با سایز های استاندارد میریم به جنگ سربازان نامرئی !اگر چه یک دوربین حراراتی سریع افرادی را که از این تکنولوژی استفاده میکنن را لو میده !
چیز بسیار جالبی بود اما بیشترین استفاده این لباسها میتونه در تجهیزات نظامی جهت استتار باشه.
البته از ساخت اولین لباس نامرئی توسط ژاپنی ها نزدیک به یک دهه است که میگذرد .منتها در اون لباس از طریق پروژکتور چنین کاری انجام میشه.بحرحال از تکنولوژی نامرئی کردن در تانکها نیز استفاده می شود.
وقتی که ghost recon future solider به واقعیت می پیوندد:o:o
من که هنگیدم میدونین این چیه :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o