این روزها هیجان انگیزترین اخبار موجود بی شک مربوط به فضاست. جایی که سفینه ی فضایی نیو هورایزنز هر روز تصاویر و اطلاعات جدیدی در مورد سیاره ی کوچک پلوتو و قمر اصلی آن شارون به زمین مخابره می کند. طی چندین ساعت گذشته نیز شاهد دریافت اطلاعات جدیدی از سوی این کاوشگر ناسا بودیم که برای اطلاع یافتن از چند و چون آن ها می توانید در ادامه ی مطلب با ما باشید.
یکی از جدیدترین تصاویر پلوتو مربوط به قمر این سیاره ی کوچک یعنی شارون است. به واقع آن چه پژوهشگران ناسا را در این تصویر شگفت زده کرده عدم وجود دهانه های آتش فشانی بر روی سطح شارون و همچنین تنوع عوارض زمینی آن است. در وسط شارون (همان گونه که در تصویر نیز شاید مشخص باشد) خط نواری شکل نسبتاً مستقیمی وجود دارد که در واقع از صخره ها و تو رفتگی هایی به طول تقریبی هزار کیلومتر تشکیل شده است. جالب اینجاست که وجود همین عوارض زمینی اعضای ناسا را به این نتیجه رسانده که پوسته ی بیرونی قمر شارون به دلیل فعالیت ها و فعل و انفعالات درونی، دچار شکستگی های فراوانی شده است. در واقع نکته فوق آن ها را به این حقیقت مهم رهنمون شده که شارون جرم آسمانی بسیار جوانی به شمار می رود که از پوسته ای با طراوت برخوردار است. ضمن این که در بالای تصویر نیز دره ای با عمقی در حدود ۷ تا ۹ کیلو متر دیده می شود که این عارضه هم در اثر فعالیت های درونی شارون در سطح آن ایجاد شده است. گفتنی است که این تصویر سه روز پیش و از فاصله ای حدود 466000 کیلومتر توسط یکی از دوربین های سفینه ی نیو هورایزنز با نام LORRI به ثبت رسیده که مختص ثبت تصاویر با فواصل دور است.
این تصویر یکی از جدیدترین تصاویر نزدیکی است که از پلوتو به ثبت رسیده است. همان گونه که در تصویر کاملاً مشخص به نظر می رسد کوه هایی در سطح پلوتو وجود دارد که مکان قرار گیری دقیق آن ها در سطح فوقانی و یخ زده ی پلوتو به شمار می رود. به گفته ی پژوهشگران ناسا این کوه ها به نسبت دیگر عوارض موجود در اجرام آسمانی که گاهی سنشان به بیش از 4.5 میلیارد سال می رسند، بسیار جوان بوده و بیش از 100 میلیون سال سن ندارند. ضمن این که بلندای برخی از آن ها به حدود 3500 متر می رسد. همچنین به اعتقاد پژوهشگران ناسا، سطح سیاره ی کوچک پلوتو یکی از جوان ترین سطوحی است که تا کنون در منظومه ی شمسی مشاهده شده است و برخلاف قمر های یخی واقع در مدار برخی سیارات بزرگ تر، سطح پلوتو (با توجه به مدار چرخشی متفاوتش به دور خورشید) نمی تواند با فعل و انفعالات گرانشی ناشی از جرم سیارات بزرگتر، گرم شده باشد. بنابراین وجود پستی و بلندی ها و عوارض سطحی این سیاره کوچک، بیشتر مرهون فعل و انفعلات درونی و همچنین سایر عواملی هستند که فعلاً ناشناخته مانده اند.
این تصویر متعلق به دیگر قمر پلوتو یعنی هایدرا است که البته وضوح چندانی ندارد. البته تصاویر کامل تر با وضوح بیشتر به تدریج و در طول زمان توسط نیو هورایزنز ارسال خواهند شد.
سلام دوست عزیز
مطالب اپدیت می شود سرور گرامی. ما تست کردیم نرم افزار قبلی را پاک کنید و دوباره نصب کنید مورد حل می شود.
با سلام و تشکر از مجموعه سخت افزار
و تشکر از جناب حسینی عزیز بابت گردآوری مطالب مربوطه به فضا و ….
حق با شماست برای گوشی اطلاعات به صورت کامل نمایش داده نمیشه.
مطلب بسیار جالبی بود.تشکر
با تشکر از شما از مریخ همسایه دیوار به دیوارمون هم خبر بگذارید !!!! 😀
مرسی بابت مطلب;)
اگه اشتباه نکنم منظور از هایدرا این باشهhydra یعنی مار نه سر.تو دستورات نظامی کاربرد داره.:D:D
با عرض سلام
میخاستم بدونم چرا مدتیه که مطالب سایت بصورت کامل داخل app قرار نمیگیره و برای خوندن مطالب حتمن باید به خوده مطلب توی سایت مراجعه کنیم؟
قبلن خیلی بهتر بود، اینطوری دیگه اپ چیزه بیخودی میشه