کسانی که اهل مطالعه هستند، به احتمال فراوان با ژول ورن و کتاب مشهور “دور دنیا در هشتاد روز” او آشنایی کاملی دارند. تا کنون سریال های تلویزیونی و فیلم های سینمایی گوناگونی از روی این کتاب سرگرم کننده ساخته شده اند که شاید مهم ترین و به یاد ماندنی ترین آن ها برای ما ایرانی ها، سریال انیمیشنی باشد که سال ها پیش از تلویزیون ایران پخش می شد (کودکان دهه ی شصت خورشیدی قطعاً آن را به خاطر می آورند). سال گذشته شاهد ساخته شدن یک بازی کامپیوتری بر مبنای داستان این کتاب بودیم که هشتاد روز (80 Days) نام داشت و توانست سر و صدای فراوانی در دنیای بازی های کامپیوتری به پا کند. در واقع این بازی علاوه بر نمرات بسیار خوبی که از سوی منتقدان دریافت کرد (قابل توجه عاشقان سینه چاک میانگین امتیازات متاکریتیک: متای این بازی 89 است!) موفق به دریافت جوایز و افتخارات فراوانی نیز شد که در میان آن ها می توان به انتخاب بازی 80 روز توسط مجله ی تایم به عنوان بهترین بازی سال 2014 میلادی اشاره کرد. اگرچه ساختار کلی این بازی در بخش گیم پلی، علاقمندان فراوانی بر روی پلتفرم PC دارد، اما بازی 80 روز در بدو امر تنها برای پلتفرم های موبایل یعنی دو پلتفرم اندروید و iOS منتشر شده بود و از همین رو، PC بازان در سال گذشته تنها حسرت تجربه کردن این بازی را خوردند. با این وجود خبر خوب برای PC بازان این است که بازی 80 روز به زودی مهمان پلتفرم PC خواهد شد و آن ها بالاخره می توانند این بازی سرگرم کننده را بر روی پلتفرم محبوب خود تجربه کنند.
داستان بازی 80 روز دقیقاً از روی وقایع کتاب به یاد ماندنی ژول ورن برگرفته شده است. آقای فلیس فاگ از مدیریت باشگاه خصوصی (Club) که عضو آن است رضایت چندانی ندارد و به همین دلیل در شرط بندی عجیبی شرکت می کند که طی آن باید دور دنیا را در هشتاد روز بگردد و در پایان روز هشتادم دوباره به لندن و باشگاه خود باز گردد. شما در طول بازی نقش پیشخدمت اختصاصی آقای فاگ یعنی پاسپارتو را بازی می کنید. کسی که وظیفه دارد مراقب سلامت ارباب خود باشد، برنامه های او را برای سفر تنظیم کند و علاوه بر آن مدیریت مالی این سفر طولانی را به صورت تمام و کمال در اختیار داشته باشد. در واقع برای تامین مخارج این سفر هشتاد روزه، یکی از راه های پیش روی شما این است که در بازار های اقصی نقاط جهان به امر خرید و فروش بپردازید (به طور مثال کالایی را در پاریس بخرید و آن را در بازار بمبئی به فروش رسانید). روند کلی این بازی بیشتر به صورت پیگیری متن ها دنبال می شود و در بافت گیم پلی آن می توان رگه های پر رنگی از ساختار نقش آفرینی را به چشم دید. به این معنی که شما در طول سفر خود همواره در حال اتخاذ تصمیم های مهم هستید. این که چه مسیری را برای سفر به دور دنیا انتخاب می کنید یا در صورت مواجه شدن با افراد مختلف، گفتگو ها را به کدامین مسیر هدایت می کنید کاملاً به خود شما بستگی دارد و در طول این بازی شما عملاً در حال پیش بردن یک سفر واقعی خواهید بود. بر اساس گفته های سازندگان این بازی، به طور کل چیزی معادل 500 هزار محتوای متنی در ساختار این بازی گنجانده شده است که شما در نخستین باری که سفر هشتاد روزه ی خود را به پایان می رسانید، تنها قادر به مشاهده ی 3 در صد از این عبارات هستید! همچنین در گیم پلی این بازی ارجاعات مختلف و پایان های مخفی چند گانه ای وجود دارد که برای یافتن تمامی آن ها نیاز به شخم زدن بازی 80 روز به معنی واقعی کلمه خواهید داشت! در این میان حتی گفته می شود که یکی از پایان های مخفی موجود در این بازی را تا کنون تنها 4 گیمر در کل دنیا دیده اند!
در فرآیند بازسازی بازی 80 روز برای پلتفرم PC ، استودیو تازه تاسیس Cape Guy نیز سازندگان اصلی این اثر یعنی استودیو Inkle را همراهی می کند. اعضای استودیو Cape Guy همانند همتایانشان در استودیو Inkle ساکن انگلستان هستند و در واقع این استودیو چندی پیش به دست یکی از اعضای سابق شرکت راک استدی (سازندگان سری بتمن) یعنی بن نیکلسون تاسیس شده است ( در واقع او همان شخصی است که فیزیک پویای شنل مواج بتمن را در نسخه ی ابتدایی این سری طراحی کرد). بازسازی بازی 80 روز برای پلتفرم PC ، توسط نسخه ی پنجم از موتور گرافیکی Unity صورت می پذیرد و در این نسخه از بازی گیمر ها علاوه بر بهره بردن از ظاهر کاربری یا اینترفیس خوش آب و رنگ تر، شاهد اضافه شدن مواردی نظیر 30 شهر جدید، دو بخش بسیار گسترده در داستان بازی، بیش از 150 هزار محتوای متنی تازه و همچنین افزوده شدن ویژگی های جدیدی نظیر دزدی، جنایت، عشق و خیانت به ساختار گیم پلی این اثر هستیم. نسخه ی PC از بازی 80 روز (اعم از ویندوز و مک) قرار است در تاریخ 29 سپتامبر سال جاری (حدود دو هفته ی دیگر) با قیمت 9.99 دلار به صورت همزمان در شبکه هایی نظیر استیم ، GOG و Humble عرضه شود. این بازی قطعاً مورد توجه بسیاری از هواداران عناوین روایت محور و همچنین کسانی که شیفته ی کسب تجربیات جدید در دنیای بازی های کامپیوتری هستند قرار خواهد گرفت.
تو ای او اس 5 دلاره
حجمش خیلی کمه 157 مگابایت !
واقعا:(
منتظریم تا ببینیم چطور متای این بازی 89 بوده