این روزها گوشی ها به یکی از همراهان همیشگی بسیاری از مردم تبدیل شده است. نداشتن گوشی به معنی در دسترس نبودن، عدم توانایی ارتباط در مواقع ضروری و همچنین در برخی موارد از دست دادن موقعیت های شغلی و شبیه آن است. از طرفی قیمت این دستگاه ها هم باعث می شود کاربران کمی نگران سالم ماندن آنها باشند و تا حد امکان از به خطر افتادن آنها جلوگیری کنند! در این بین صحنه های دلخراشی هم مانند افتادن گوشی روی آسفالت وجود دارد که به راستی دل هر کاربری را به درد می آورد. اما یکی از شوکه کننده ترین لحظات برای هر کاربری زمانی است که گوشی بخت برگشته ناگهان داخل آب می افتد (یا آب روی گوشی می ریزد، در اصل قضیه هیچ تفاوتی ندارد). شوک مواجه شدن با چنین صحنه ای باعث می شود در کسری از ثانیه مجموعه ای افکار نا امید کننده مانند از دست دادن مخاطبان و شماره تلفن ها، پیام ها، تصاویر، اطلاعات و همچنین هزینه مورد نیاز برای خرید یک گوشی جدید از جلوی چشم فرد رد شوند. اما اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید باید چه کاری انجام دهید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا برای درمان یک گوشی غرق شده آماده شویم.
اول: گوشی را از آب خارج کرده و مطمئن شوید خاموش شده است
البته قبول داریم در زمان چنین شوکی نشان دادن عکس العمل سریع بسیار سخت و دشوار است ولی بهتر است برای نجات جان گوشی عزیزتان هم که شده سریع با قضیه کنار بیایید چون هر چقدر مدت زمان باقی ماندن دستگاه در آب زیادتر باشد شانس برگشت آن هم کمتر خواهد شد. پس از بیرون کشیدن گوشی از آب بررسی کنید و مطمئن شوید که گوشی خاموش است و اگر هنوز روشن مانده به سرعت آن را خاموش کنید و بعد گوشی را روی یک سطح صاف یا روی یک دستمال قرار دهید.
دوم: چه کارهایی نباید انجام دهید؟
بعد از بیرون کشیدن گوشی از آب و خاموش کردن آن فکرهای مختلفی به ذهنتان خواهد رسید که ممکن است درست یا نادرست باشند. در هر صورت مطمئن شوید که هیچ کدام از موارد زیر را انجام نمی دهید:
- – گوشی را به هیچ عنوان روشن نکنید. چنین کاری باعث آسیب رسیدن به اجزای الکترونیکی داخلی آن خواهد شد
- – به همین دلیلی که در مورد قبلی عنوان شد گوشی را به برق متصل نکنید
- – هیچ کلیدی را فشار ندهید. این کار ممکن است باعث انتقال مقدار بیشتری آب به داخل گوشی شود.
- – دستگاه را تکان ندهید. این کار هم بدون شک باعث نفوذ بیشتر آب به داخل گوشی شده و ممکن است کار را به جای باریک بکشاند
- – خیلی از کاربران فکر می کنند بهترین کار در این شرایط خشک کردن گوشی به وسیله وسایلی مانند سشوار است. اما این کار هم صحیح نیست چون گرمای بیش از حد هم می تواند باعث صدمه دیدن تجهیزات الکترونیکی شود.
سوم: قطعات را از هم جدا کنید
اجازه بدهید جمله قبل را تصحیح کنیم. منظور از جدا کردن قطعات این نیست که یک پیچگوشتی بردارید و از ماژول دوربین گرفته تا برد اصلی را باز کنید! در واقع تنها کاری که باید انجام داد جدا کردن بخش هایی از دستگاه است که در دسترس شما قرار دارد. درب پشتی دستگاه را باز کنید، باتری را خارج کنید، کارت حافظه، سیم کارت و موارد مشابه را جدا کرده روی سطحی صاف قرار دهید. البته اگر خیلی حرفه ای هستید و نیازی هم به گارانتی گوشی ندارید می توانید قطعات اصلی را هم از یکدیگر جدا کنید ولی مسئولیت چنین کاری مستقیما با خود شما خواهد بود. نکته ناراحت کننده اینکه اگر گوشی شما قابلیت باز شدن قاب پشتی را ندارد خونسردی خودتان را حفظ کنید و مراحل بعدی را امتحان کنید.
چهارم: سطح بیرونی را با یک دستمال کاغذی خشک کنید
اولین قدم برای خشک کردن گوشی، پاک کردن آب از روی سطح خارجی است. بهترین گزینه برای این کار هم برگ های دستکال کاغذی خواهد بود. فقط برای یادآوری باید اشاره کرد که سعی کنید این کار را با کمترین میزان تکان دادن و جا به جا کردن گوشی انجام دهید.
پنجم: از جاروبرقی استفاده کنید
بدون شک بخش هایی از گوشی هستند که نمی توانید با دستمال آنها را خشک کنید. در چنین شرایطی باید توجه داشته باشید که استفاده از دمنده ها (سشوار) حتی با فشار هوای سرد هم کار نادرستی است و آب را بیشتر به داخل دستگاه هدایت می کند. تنها موردی که در این مواقع به کمک شما خواهد آمد جاروبرقی است. به کمک جاروبرقی می توانید قطرات آب را از گوشی بیرون بکشید و در عین حال خطری هم برای آن ایجاد نکنید.
ششم: خشک کردن گوشی
این بخش سخت ترین قسمت ماجراست. البته نه به این دلیل که پیچیدگی های فنی زیادی لازم دارد، بلکه به این دلیل که باید گوشی را برای مدت طولانی بدون حرکت باقی بگذارید و کاری به کار آن نداشته باشید. ساده ترین راه برای چنین کاری قرار دادن گوشی در یک کیسه برنج است. دانه های برنج به دلیل خاصیتی که دارند رطوبت را به خود جذب خواهند کرد، اما برای این کار باید 2 تا 3 روز به آنها فرصت بدهید. همچنین می توانید از بسته های ژل سیلیکا استفاده کنید. این بسته ها همان بسته های کوچکی هستند که معمولا در جعبه های کفش پیدا می شوند. پس بهتر است زمانی که کفش جدید می خرید این بسته ها را جایی نگه دارید شاید به دردتان بخورند.
هفتم: روز موعود
اگر همه این مراحل را به ترتیب دنبال کنید چند روزی طول می کشد تا به روز موعود برسید. حالا باید گوشی را از جایی که در آن قرار داده اید خارج کرده و میزان موفقیتتان را آزمایش کنید. اگر گوشی روشن شد شانس با شما یار بوده و از یک اتفاق تلخ به سلامت عبور کرده اید. در این مواقع بهتر است چند روزی حواستان به عملکرد دستگاه باشد تا اگر اتفاق غیر منتظره ای رخ داد سریع آن را به تعمیرگاه برسانید. همچنین یک تماس برقرار کنید تا از سالم بودن آنتن، میکروفون و بلندگوی دستگاه مطمئن شوید. اگر هم گوشی روشن نشد بهتر است با حقیقت کنار بیایید و به فکر خریدن یک دستگاه جدید باشید. فقط این بار حواستان را بیشتر جمع کنید تا مجددا چنین اتفاق ناگواری برایتان رخ ندهد.
خب سشوار رو که اینجا هم گفتیم استفاده نکنید. قضیه برنج هم به خاطر طراحی لپ تاپه که منافذ بیشتری داره و ممکنه دونه های برنج وارد بخش های داخلی بشن و مشکل ایجاد کنن. برای گوشی هم باید موقع قرار دادن تو کیسه برنج ورودی هدفون رو بپوشونین
هیچی، خونسردیه خودتونو حفظ کنین، گوشی رو یه مدت یه جای گرم بزارین تا آبی که توش هست یه مقدار تبخیر بشه بعد به نمایندگی مجاز نشونش بدین
با جاروبرقی آبشو بیرون بکشیم،جاروبرقی میسوزه
اون مقاله درمورد لپتاب بود این عین جمله ای است که نوشته بودید:
توجه داشته باشید که از انجام برخی اقدامات مانند استفاده از سشوار برای خشک کردن مایعات از لابه لای کلیدهای کیبورد و پورت ها و یا گذاشتن لپ تاپ درون سطل برنج بپرهیزید
گوشیه من lumia 535 هست، هفته پیش افتاد تو جوب پر از آب، نکته اینجاس بعد از رسیدن به سرکار باطریشو در اوردم کامل شستمش=)) البته نگفته نمونه سالمه و کار میکنه:-bd
نکته بد ماجرا اینه که وای فای گوشی از کار افتاده:smiley7
در چه مواردی؟
اونوقت اگر مثل اکثر گوشیهای الن باطریشون غیر قابل تعویض بودن و نشد پشت گوشی رو باز کرد باید چکارکنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام چند وقت پیش مقاله ای در مورد افتادن وسایل الکترونیکی در اب گذاشتید که این مقاله دررو بعضی ابعاد نقض میکرد:o