گیمر های نسل جدید احتمالاً این جمله را از همتایان قدیمی شان زیاد شنیده اند که : “هیچی مثل بازی های قدیمی نمیشه!” شاید برای کسانی که این شانس را نداشته اند تا با نخستین عناوین حاضر در دنیای کامپیوتری بزرگ شوند و پیشرفت این دنیای پر رنگ و جلا را از همان ابتدا به شکل پله به پله تجربه نموده و همراه با آن پیش بیایند، این جمله معنی و مفهوم چندانی نداشته باشد. به طور مثال شاید جمله ی مذکور این پرسش را برای گیمر های جوان مطرح سازد که این بازی های قدیمی که همتایی ندارند دقیقاً کدام بازی ها هستند؟ مسلماً بسیاری از بازی های خاطره انگیز قدیمی که هیچ جایگزینی را نمی توان برای آن ها در قلب هوادارانشان متصور شد، عناوینی هستند که بر روی پلتفرم های هشت بیتی چشم ها را به خود خیره می ساختند. و وقتی از بازی های هشت بیتی سخن به میان می آید، ذهن ها ناخودآگاه به سمت کنسول اسطوره ای فامیکام و آثار بی رقیبی که در طول عمر پر بار خود تحویل مخاطبان بازی های کامپیوتری داد متمایل می شود. کنسولی که به غیر از ژاپن (تحت نام فامیکام) و امریکا (با نام NES) در دیگر نقاط جهان با نسخه ی مشابه و جعلی خود یعنی میکرو شناخته می شد (برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه می توانید به این مطلب مراجعه کنید). گیمر های نسل های جدید تر که هیچ تجربه ای از کنسول فامیکام و بازی های خاطره انگیزش ندارند مسلماً قادر به درک احساسات عاشقان سینه چاک این کنسول هشت بیتی نیستند. شاید اگر آن ها می توانستند این بازی های قدیمی را تجربه کنند، اکنون این قدر با اظهار نظر های گیمر های کهنه کار در مورد بازی های هشت بیتی بیگانه نبودند. اما تجربه ی این بازی ها آن چنان هم که به نظر می رسد غیر ممکن نیست و خیلی راحت می توان این کار را انجام داد. آن هم نه با مراجعه به موزه که توسط شبیه ساز های ریز و درشت موجود در گوشه و کنار. در این میان یکی از بهترین شبیه ساز های در دسترس برای اجرای بازی های فامیکام، برای تلفن های موبایل و پلتفرم اندروید عرضه شده است.
امروزه کمتر فردی را می توان سراغ گرفت (خصوصاً افراد نسل جوان) که از تلفن های هوشمند یا تبلت های مبتنی بر اندروید استفاده نکند. مطمئناً این دسته از افراد بخش فراوانی از اوقات فراغت خود را با گوشی های موبایل شان سپری می کنند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و در کنار آن به بازی های کامپیوتری نیز علاقه دارید، بهترین گزینه برای شما می تواند نصب شبیه ساز Nostalgia.NES Pro بر روی تلفن موبایل یا تبلت هایتان باشد. در واقع توسط نصب این شبیه ساز شما می توانید تعداد قابل توجهی از بهترین بازی های تاریخ صنعت گیم (که همگی به کنسول فامیکام تعلق دارند) را بر روی تلفن یا تبلت خود تجربه کنید. اما شاید این پرسش به میان بیاید که به شکل عملی چگونه می توان از این اپلیکیشن بهره گرفت؟
برای این کار لازم است که ابتدا شبیه ساز Nostalgia.NES Pro را از این جا دانلود کرده و آن را بر روی تلفن هوشمند یا تبلت مبتنی بر اندروید خود نصب نمایید. پس از نصب این شبیه ساز و اجرای آن برای ابزار هوشمند خود، Nostalgia.NES Pro تلفن یا تبلت شما را جستجو کرده و تمام بازی های فامیکام قرار گرفته بر روی آن را پس از شناسایی لیست می کند. نکته ی قابل توجه در مورد Nostalgia.NES Pro این است که هیچ تفاوتی نمی کند که شما بازی های فامیکام خود را بر روی چه قسمتی از تلفن یا تبلت تان ذخیره کرده باشید. چرا که آن ها در هر پوشه یا زیر پوشه ای که پاشند بلافاصله توسط این شبیه ساز شناسایی و لیست می شوند. بنابر این در قدم دوم نیاز به داشتن بازی های فامیکام بر روی حافظه ی تلفن همراه یا تبلت اندرویدی خود خواهید داشت (هیچ فرقی نمی کند که آن ها را در حافظه ی داخلی یا جانبی ابزار خود قرار دهید، اما بهتر است تمام بازی های خود را برای نظم بیشتر در یک پوشه ی واحد ذخیره کنید). بازی های فامیکام در قالب رام های بسیار کم حجم از طریق منابع مختلف قابل جستجو و دانلود کردن هستند. اگر اکنون شبیه ساز را دانلود کرده و بدون داشتن بازی های آن حیران و سرگردان مانده اید می توانید تعدادی از خاطره انگیز ترین عناوین موجود بر روی کنسول فامیکام را از این جا دانلود کرده و آن ها را پس از خارج کردن از حالت فشرده به حافظه ی تبلت یا موبایل خود انتقال دهید (توجه کنید که این بازی ها با پسوند .nes شناخته می شوند). حال شما تنها یک قدم تا سرگرم شدن با تعداد بیشماری از عناوین خاطره انگیز هشت بیتی فاصله دارید.
برای اجرای بازی های مورد علاقه ی خود تنها کافی است که آن ها را از درون لیست شبیه ساز Nostalgia.NES Pro انتخاب کنید
همان گونه که ذکر شد، شبیه ساز Nostalgia.NES Pro پس از اجرا بر روی ابزار هوشمند شما، تمامی بازی های ذخیره شده بر روی تلفن یا تبلت تان را شناسایی می کند و برای اجرای بازی های مورد نظر تنها کافی است بر روی آن ها اشاره کرده و پس از یک چشم بر هم زدن تمامی خاطرات قدیمی خود را پس از سال ها دوباره در برابر چشمان تان زنده ببینید. البته اگر بعد ها بازی های جدید تری را به حافظه ی ابزار هوشمند خود منتقل ساختید، با رفتن به بخش بالایی محیط کاربری این شبیه ساز (کنار نوار جستجو و چسبیده به ابزار ذره بین) باید از میان گزینه های موجود گزینه ی Search Device for Roms را انتخاب کرده تا بازی های جدید اضافه شده به حافظه ی دستگاه شما نیز به لیست بازی های پیشین اضافه شوند. گفتنی است که شبیه ساز Nostalgia.NES Pro علاوه بر اجرای بازی های خاطره انگیز کنسول فامیکام، امکانات جانبی فراوانی را نیز برای تان فراهم آورده است تا بتوانید به کمک آن ها تجربه ی بسیار بهتری را از انجام بازی های مورد علاقه ی خود داشته باشید. پس به اتفاق یکدیگر برخی از این امکانات را همراه با تصویر های مربوطه مرور می کنیم تا ببینیم چگونه می توان از شبیه ساز Nostalgia.NES Pro برای انجام هر چه بهتر بازی های کنسول فامیکام استفاده کرد.
این شبیه ساز به شکل پیش فرض چهار جهت اصلی (چپ، راست، بالا و پایین) را به همراه دو دکمه ی A و B جهت انجام بازی ها در اختیارتان قرار می دهد که با لمس کردن آن ها می توانید کنترلر کنسول فامیکام را بر روی ابزار هوشمند خود شبیه سازی نمایید. ضمن این که دو دکمه ی Start و Select موجود در کنترلر به یاد ماندنی کنسول فامیکام نیز در این جا وجود دارند و جالب این جاست که کاربرد تمامی این دکمه ها دقیقاً به همان سبک و سیاق کلاسیک و درست همانند کاربردشان در کنسول فامیکام طراحی شده است (مثلاً شما برای شروع بازی حتماً باید دکمه ی استارت را لمس کنید). نکته ی بسیار قابل توجه این شبیه ساز این است که شما می توانید محل قرار گیری صفحه نمایش بازی و همچنین دکمه های کنترلی را بر روی صفحه نمایش ابزار هوشمند خود، به طور کامل شخصی سازی کرده و محل قرار گیری آن ها بر روی صفحه را هر گونه ای که دوست داشتید تغییر دهید. به عنوان مثال می توانید تلفن یا تبلت خود را به شکل افقی یا عمودی برای انجام بازی های مورد علاقه ی خود به کار ببرید و دکمه های کاربردی تان را هم بر همین اساس به شکل دلخواه جابجا نمایید. برای این کار می توانید به بخش Preference مراجعه کنید و از طریق گزینه های مفصل موجود در این بخش به شخصی سازی رابط کاربری شبیه ساز Nostalgia.NES Pro بپردازید. در این میان حتی امکان این وجود دارد که بتوانید دو دکمه ی Turbo مربوط به A و B را به صفحه ی نمایش تبلت یا تلفن هوشمند خود بیفزایید (دو دکمه ی زرد رنگ این تصویر) و سوای آن برای راحتی هر چه بیشتر کار، دکمه ی تلفیقی AB را نیز به لیست دکمه های خود اضافه کنید تا در بازی های بزن و بکش یا مبارزه ای، دردسر کمتری برای اجرای فنون ویژه داشته باشید.
البته موارد ذکر شده در سطور پیشین تمامی امکانات این شبیه ساز به شمار نمی روند و همچنان قابلیت های مفید دیگری نیز در Nostalgia.NES Pro وجود دارند. پس از اجرای بازی های مورد نظر اگر به بخش تنظیمات مراجعه نمایید، با چنین تصویری مواجه خواهید شد. اگر چه در کنسول فامیکام امکانی برای ذخیره سازی بازی ها وجود نداشت و همین امر از بازی های قدیمی آثاری بسیار دشوار پدید آورده بود، اما در اکثر شبیه ساز های امروزی و حتی همین شبیه ساز Nostalgia.NES Pro امکانی برای ذخیره سازی و بارگذاری کردن بازی ها وجود دارد. بنابر این هر زمان که از انجام بازی های خود خسته شدید می توانید توسط امکان Save آن ها را در نقاط دلخواه از بازی مورد نظر ذخیره کرده و بعداً سر فرصت توسط گزینه ی Load آن ها را از همان نقطه دوباره بار گذاری نمایید. در کنار این امر، یکی از امکانات بسیار مفید فراهم آمده در این شبیه ساز قابلیت عکس برداری از محیط کاربری بازی است که توسط آن می توانید از صحنه های مربوط به بازی های مورد علاقه ی خود تصاویری با کیفیت مناسب تهیه نمایید. اما از عکس برداری که بگذریم به یک حقیقت مسلم می رسیم؛ این که بازی های قدیمی تا چه حد عناوین دشواری بودند و ما برای به پایان رساندنشان چه مرارت های بی شماری را به جان می خریدیم. اما گیمر های نو پا و دانش آموختگان مکتب Call of Duty (آن هایی که دنیای بازی های کامپیوتری را با این اثر شناخته، می شناسند و خواهند شناخت!) قطعاً تاب تحمل چنین گیم پلی عرق در آوری را ندارند و بی هیچ تردیدی به دنبال بازی های ساده تر و پیش پا افتاده تری می گردند (چیزی در حد همان CoD !) خبر خوب برای این دسته از افراد این است که در این شبیه ساز امکان استفاده از کد های تقلب نیز وجود دارد و با مراجعه به بخش Cheats شما می توانید در صورت در دست داشتن کد های تقلب مربوط به بازی های مد نظر خود، آن ها را در این بخش فعال کرده و از این طریق گیم پلی بازی ها را بسیار ساده تر از پیش سازید (برای نوشتن این متن شخصاً چند مورد از کد های تقلب بازی Contra را در این شبیه ساز تست کردم که همگی با موفقیت اجرا شدند). اما بی شک یکی از بهترین قابلیت های موجود در شبیه ساز Nostalgia.NES Pro به فعال ساختن قابلیت تفنگ فامیکام یا همان NES Zapper مربوط می شود. به این منظور با رفتن به بخش Preferences در این تصویر (که البته در شبیه ساز تست شده توسط نگارنده با نام Game Settings مشخص بود) شما می توانید تفنگ زپر را فعال کرده و علاوه بر بازی های معمولی کنسول فامیکام عناوینی نظیر شکار اردک (که تنها توسط زپر قابل اجرا بودند) را نیز توسط این شبیه ساز کارآمد تجربه کنید. البته استفاده از زپر در تبلت یا تلفن هوشمند شما تنها با لمس کردن صفحه نمایش ابزار هوشمندتان امکان پذیر است و به هیچ وجه چالش و دشواری استفاده از زپر واقعی را ندارد. بنابر این به احتمال فراوان در بازی شکار اردک هیچ گاه خنده های اعصاب خرد کن و تحقیر آمیز آن سگ بی چشم و رو را تجربه نخواهید کرد!
در پایان باید گفت که شبیه ساز Nostalgia.NES Pro اپلیکیشن بسیار کارآمدی است که علاقمندان کهنه کار دنیای بازی های کامپیوتری توسط آن می توانند بخش مهمی از خاطرات خود را بر روی تلفن های هوشمند یا تبلت های اندرویدی شان زنده نمایند. علاوه بر آن ها گیمر های نسل جدید هم قادرند به کمک نصب این شبیه ساز بر روی ابزار های هوشمند خود با بسیاری از عناوین جذاب و به یاد ماندنی قدیمی در دنیای بازی های کامپیوتری آشنا شوند. در کل پیشنهاد می کنم این شبیه ساز را در صورت امکان بر روی ابزار هوشمند خود نصب کنید چون با این کار کلکسیون غنی و سرگرم کننده ای از بازی های به یاد ماندنی تاریخ را همیشه همراه خود دارید و دیگر هیچ نیازی به نصب بازی های ریز و درشت بر روی تلفن همراه یا تبلت خود نخواهید داشت.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرس https://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
بازی های زمان جنگ جهانی اول:smiley3:smiley3:smiley3
هنوز کسی هست که اینا رو بازی کنه؟:-D