دانشمندان استرالیایی توانستند یک کد استاندارد کامپیوتری را به صورت کوانتومی تبدیل کنند و در یک تراشه سیلیکونی قرار دهند. این کشف مهم امکان ساخت کامپیوترهای کوانتومی را تقویت کرد. کامپیوترهای کوانتومی می توانند اطلاعات موجود را به صورت پدیده های مکانیک کوانتومی تبدیل کنند و از این رو سرعت حل مسائل این کامپیوتر ها از کامپیوترهای ساده بسیار بیشتر است.
از جمله مباحث جذاب مکانیک کوانتومی در این زمینه می توان به انطباق ( یا همان مبحث معروف به گربه شرودینگر در خصوص وجود یک گربه در حالت شبح-گونه زنده یا مرده ) و در هم تنیدگی کوانتومی اشاره کرد. در آزمون صورت گرفته در استرالیا، برای اجرای کد مورد نظر از شیوه در هم تنیدگی کوانتومی استفاده شد. ذرات در هم تنیده به شیوه ای خاص با یکدیگر مرتبط می شوند و خواص آنها، از جمله انرژی و تکانه، به یکدیگر متصل می شوند. اگر خواص یک ذره تغییر کند، مثلا در حین آزمایش ذره متاثر شود، دیگر ذره در هم تنیده شده هم تحت تاثیر قرار می گیرد. نکته عجیب در این رویداد این است که تغییر اعمال شده در ذره دوم به طور کامل آنی اتفاق می افتد و فاصله دو ذره با هم تاثیری در آن ندارد (حتی اگر این دو ذره در دو طرف کل کیهان باشند هم این تاثیر به طور آنی روی می دهد). از این رو در هم تنیدگی می تواند نسبیت خاص را نقض کند. چون در نسبیت خاص اطلاعات نمی توانند با سرعتی بیشتر از سرعت نور منتقل شوند که این موضوع در در هم تنیدگی صادق نیست. از طرفی می دانیم که در واقعیت در هم تنیدگی روی می دهد و نمی توان منکر این انتقال اطلاعات آنی شد!
کامپیوتر های کوانتومی ظرفیت محاسبات را افزایش می دهند. در واقع در این کامپیوتر ها در هر بیت حافظه تعداد بیشتر کارکتر قرار می گیرد و در این صورت ما می توانیم جملات الگوریتم بیشتری را در گنجایش حافظه کمتری قرار دهیم و در نهایت تعداد گام های محاسباتمان را کاهش دهیم. در آزمایش صورت گرفته در استرالیا بین یک هسته اتم فسفر و یک الکترون منفرد در یک تراشه سیلیکونی یک در هم تنیدگی انجام شد. ترکیب یک فسفر و یک الکترون، یک qubit یا بیت کوانتومی می سازند. بیت کوانتومی معادل بیت کامپیوترهای معمولی است. در این آزمایش نشان داده شد که می توان این بیت های کوانتومی را به سادگی تحت کنترل و استفاده قرار داد. یک بیت معمولی می تواند تنها دو حالت 0 و 1 داشته باشد؛ اما در بیت های کوانتومی به دلیل خواص کوانتومی، این دامنه احتمال بسیار بیشتر است و از این رو انتظار می رود که این کامپیوتر ها بسیار قدرتمند تر از کامپیوترهای معمولی باشند. بر اساس گزارش پروفسور آندره مورِلا، رهبر گروه پژوهشی، برای اولین بار امکان نوشتن این کدها در یک ریزتراشه سیلیکونی به وجود آمده است. بدین ترتیب با قرار دادن این ریزتراشه ها در لپ تاپ یا تلفن همراه می توان از خواص کوانتومی و پردازش قدرتمند و سریع آنها استفاده کرد. در این صورت در حوزه مهندسی الکتریکی انقلابی صورت خواهد گرفت. باید دید که تاثیر این موفقیت بزرگ بر زندگی ما به چه صورت خواهد بود.
در نظرسنجی بهترین تلفن هوشمند سال 2015 به انتخاب کاربران وب سایت سخت افزار شرکت کنید! برای ثبت رای و آگاهی از روند اجرای مسابقه می توانید از صفحه ویژه این مسابقات دیدن کنید.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
دمت گرم:-bd
من dimond technology اولین بار با همین آواتار فعلیش تو یه سایت دیگه دیدم و بعد از اون اینجا هم دیدمش.
rohit امتیاز های من هم برای جفتتون برید بالا خخخخ:p
اینکه از اینتل هم بیشتر طلا استفاده کرده… بزودی معماری کوانتومی شکل میگیره و یک کمپانی دیگه میاد اینتل،ای ام دی،انویدیا،آی بی ام و خیلی کمپانی های مطرح از رده خارج می کنه
rohit جان خودتو خسته نکن هر کس نظرش محترمه مگر بی احترامی کنه. هر چند نظر diamond technology به موضوع ربطی نداشت اما پر بی راه هم نمیگه.
این برقی نیست متاسفانه هیچ سوختی نمی سوزونه رمز بی نهایت زده تا ابد میتونه نظر بده خسته هم نمیشه.:D
داداش اون والور رو هم میدن؟:smiley3
نه خوشحال نباش،
استیون هافکینگ که ریاست علوم بریتانیا رو داره هم داره اخطار میده،
کاشکی میشد برات از هوش مصنوعی بیشتر بگم،
تا تو هم ازش بترسی.
حتی گروهی معتقد هستن که این باره پنجمه که داره بشر این اشتباه رو میکنه.
از حضرت صادق پرسیدن حضرت ادم چند سال پیش زندگی میکرد،
گفت کدوم ادم؟
این بحث در این مقال نمیگنجه.
گل گفتی داداش از وقتی ایشون اومده ( کاربر dimond technology ) کل فروم رو به هم زده:-L:-L
هر جا که میرسه یه کامنت بی ربط میزاره که فقط امتیازش بره بالا منم از مسئولین این درخواست رو دارم که پیگیری کنن خیلی رو اعصابه
تو رو خدا یکی بیاد سیم این کاربر رو از برق بکشه ..:-((
خسته شدیم اقای dimond technology از دیدگاههای الکیت که میری تو مطالب یکسال پیش میزاری بودن کاربرایی که مثل شما اومدن اینکارو کردن بعدش وقتی به نتیجه ای نرسیدن واسه همیشه رفتن شما هم اماتوری از اوضاع قبلی خبر نداری اگه فکر کردی یکبار بیای برنده شی جایزه میبری سخت در اشتباهی من خودم چهار بار اول شدم از زمانی که شما اومدی دوباره جو رو به هم ریختی از مدیران سایت خواهشمندم پیگیر کامنتهای الکی ایشون باشن ایشون که به قول خودشون تو سایتهای دیگه سالیان ساله عضون و کامنت میزارن اسم یک سایت رو بگن ببینم واقعا سالهاست تو سایتهای دیگه کامنت میزارن؟ فقط اومده جو رو بهم بریزه.همین.
شما فقط الکی نظر بده امتیازت بره بالا.
اگه بتونن بسازن که انقلابیه در نوع خودش فکرش رو بکن که چه استفاده های میشه ازش کرد
چی فکر کردی؟
فکر میکنی علم انحصار نداره؟
فکر میکنی هر کشوری که دلش بخواد میتونه روی هر دانشی که دلش خواست کار کنه؟
نه ، نمیتونه.
من کاری به سیاست ندارم، اما عمرم رو صرف دانش کردم و تو خیلی از مراکز مهم دانش بنیان هم بودم،
و اینو میدونم که اجازه ، بی اجازه.
ایران داره مسیر روسیه رو میره……… فقط داراه قوای نظامیش رو تقویت می کنه
باید اهمیت بیشتری به اقتصاد و علوم پایه داد کشوری که اقتصاد و علم پویایی نداشته باشه همیشه وابسته خواهد بود حتی اگه یه ابر قدرت نظامی هم باشه
مرسی از انتشار همچین مطلبی.
دوسال پیش که جایزه نوبل رو به تحقیقات پردازندهای کوانتومی دادند، مشخص شد که فعالیت روی این موضوع زیاد هست.
فقط توجه داشته باشید، ما دو فیزیک داریم که هیچ ربطی هم به ندارند،
فیزیک نسبیت، فیزیک کوانتوم.