چند وقت پیش شایعه ای درباره عدم استفاده اپل از جک 3.5 میلیمتری منتشر شد. این شایعه بحث های زیادی به وجود آورد و ما هم در مقاله ای مفصل به آن پرداختیم. البته باید گفت در حال حاضر نمی توان از قطعیت چنین تصمیمی صحبت کرد و باید هر احتمالی را در نظر گرفت. با این حال جالب است بدانید اپل اولین بار نیست که چنین تصمیماتی می گیرد و در گذشته هم به کنار گذاشتن تکنولوژی های خاصی که در دوره ای از زمان رایج بودند مشهور بوده است. در ادامه با ما همراه باشید تا تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم.
فلاپی درایو
حتما دیسک های فلاپی مربعی شکل قدیمی را به یاد دارید که در دوره پیش از حافظه های فلش مسئولیت جا به جایی اطلاعات بین سیستم های مختلف را بر عهده داشتند. البته فلاپی ها دارای مجموعه ای ایرادات بودند که آسیب پذیری بیش از حد درباره ضربه یکی از کوچکترین آنها بود. اما به هر حال با همه این مشکلات و البته فضای بسیار کم ذخیره سازی، باز هم در سال های دهه 90 استفاده از فلاپی دیسک بسیار رایج بود. تا اینکه استیو جابز اولین iMac را معرفی کرد. iMac اولین دستگاهی بود که پس از بازگشت جابز به اپل توسط این شرکت معرفی می شد و در آن دیگر خبری از درایو فلاپی نبود.
درایو نوری
ظاهرا اپل با هر نوع درایوی مشکل دارد. iMac اولیه با وجود نداشتن فلاپی درایو از درایو نوری استفاده می کرد که دقیقا مشابه چیزی است که همین حالا هم در بسیاری از سیستم ها و لپ تاپ ها وجود دارد و به صورت یک سینی از آنها بیرون می آید تا CD، DVD یا دیسک های بلوری را روی آنها قرار دهید. اما با قدرت گرفتن حافظه های فلش در ظرفیت های بالا و همچنین هارد دیسک های قابل حمل که از پورت USB استفاده می کردند دیگر نیازی به دیسک های نوری احساس نمی شد. به همین دلیل در سال 2008 اولین سری از Macbook Air به عنوان اولین لپ تاپ بدون درایو نوری روانه بازار شد.
مانیتورهای CRT
همه ما مانیتورهای CRT را به یاد داریم و هنوز هم در بسیاری از ادارات از این نوع مانیتورها استفاده می شود. لوله های پرتوی کاتدی به کار رفته در این مانیتورها تکنولوژی اختصاصی نسل بزرگی از کاربران کامپیوتر را تشکیل می دهد. اما اپل تصمیم گرفت آنها را LCD ها که بسیار جذاب تر، قدرتمند تر و همچنین از لحاظ انرژی به صرفه تر بودند جایگزین کند. آخرین دستگاه اپل که از مانیتورهای CRT استفاده می کرد eMac بود که در سال 2005 معرفی شد و پس از آن اپل به عصر LCD پا گذاشت.
Dock Connector
این رابط ها به سال 2003 و نسل سوم آیپادها بر می گشتند و در واقع راهی برای اتصال و شارژ این دستگاه ها به حساب می آمدند که بعدا در آیفون ها و آیپدها نیز مورد استفاده قرار گرفتند. اما اپل تصمیم گرفت به روش های مدرن تری روی بیاورد و به همین دلیل در سال 2012 بود که برای آیفون 5 رابط های 30-pin را کنار گذاشت و از پورت لایتنینگ به جای آنها استفاده کرد. پورت های لایتنینگ هیچ کمبودی نسبت به 30-pin ها نداشتند و در عوض فضای کمتری را اشغال کرده و همچنین قابلیت اتصال از هر دو جهت را داشتند. در همان زمان هم تجهیزات جانبی بسیار زیادی در بازار وجود داشت که همگی از dock connector های قدیمی استفاده می کردند اما اپل قصد نداشت به گذشته توجه کند و به همین دلیل به راحتی لایتنینگ را جایگزین آنها کرد.
این ها تنها چند نمونه از مواردی هستند که اپل آنها را کنار گذاشته و می توان گزینه های دیگری مانند MagSafe، FireWire و همچنین SCSI/Apple Desktop Bus را هم به لیست اضافه کرد. اما نکته ای که وجود دارد استفاده از تکنولوژی های جدیدتر و مفیدتر برای کاربران نسبت به تکنولوژی های قدیمی است که در همه این موارد به چشم می خورد. درباره جک 3.5 میلیمتری هم همان طور که قبلا اشاره شد همه کمپانی ها با ضرورت جایگزینی آن با تکنولوژی جدیدتری موافق هستند، اما تنها موردی که باعث عدم تفاهم و در نتیجه ضرر کاربران می شود، انحصار طلبی هر کدام از شرکت ها به نفع خود است. به نظر شما داستان جایگزین جک 3.5 میلیمتری به کجا خواهد رسید؟
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
اپل چند سالی هست که با قدرت بخشیدن به اپل موزیک و اپل تی وی سعی در تغییر روند و نحوه معرفی و پخش محصولات صوتی و تصویری داره که به طبع این هم بخشی از این نو آوری ها به حساب می آید و مطمینا خواه نا خواه ما بقی شرکتها رو مجبور به رعایت یک سری از استانداردها خواهد کرد، که از این دست میشه به مثال USB ورژن cهم اشاره کرد که احتمالا تا چند ساله آینده کاملا فراگیر خواهد شد
اگر پورت 3.5 میلیمتر برای شرکتها بزرگ است میتوانند از پورت 2.5 میلیمتر هم استفاده بکنند !!!!
بله در اینکه جک 3.5 میلیمتری باید با یه تکنولوژی جدیدتر جایگزین بشه که شکی نیست. سوال اصلی درباره راهبرد شرکت های مختلفه. اینکه آیا باز هم قراره دو قطبی “اپل – بقیه” تشکیل بشه و اینکه چنین اتفاقی برای کاربرا چه تاثیری داره. پیشنهاد میکنم این مقاله رو در همین زمنیه مطالعه کنید:
https://www.sakhtafzarmag.com/7251
همانطور که جک ۳.۵ میلیمتری چند سال پیش(نه چندان دور) به یک استاندارد روی گوشیهای موبایل تبدیل شد، به نظر بنده یک درگاه جدید و حتی انحصاری برای خود اپل به راحتی میتونه جایگزین اون بشه.