اکنون چند سالی است که عناوین سبک بقا هواداران فراوانی را در میان علاقمندان دنیای بازی های کامپیوتری پیدا کرده اند و هر سال شاهد ساخته شدن بازی های فراوانی در این سبک هستیم. در این میان شاید بتوان گفت که پلتفرم PC در طول یکی دو سال اخیر بیش از هر پلتفرم دیگری از این دسته از عناوین پذیرایی کرده است و به نظر می رسد که هنوز هم مهمانان جدیدی در سبک بقا بر روی این پلتفرم در راه باشند. در این میان یکی از جدید ترین عناوینی که قرار است به زودی با چنین سبک و سیاق برای علاقه مندان به عناوین مبتنی بر بقا عرضه شود، بازی Solus Project است که می تواند در نوع خود تجربه ای نو و متفاوت جلوه کند.
بازی Solus Project از داستانی کاملاً کلیشه ای بهره می برد که این روز ها به سرعت در حال باب شدن میان بازی های گوناگون در سبک های مختلف است. قهرمان این بازی یک فضا نورد کار کشته به حساب می آید که طی یک ماموریت حیاتی، برای نجات بشریت عازم فضا می شود (هنوز مشخص نیست که این ماموریت به چه دلیلی صورت می گیرد، اما احتمالاً جنبه ی اصلی این ماموریت حیاتی یافتن سیاره ای جدید برای زندگی انسان ها را شامل خواهد شد). با این حال روند ماموریت نجات بخش فضا نورد داستان ما آن چنان که باید خوب و درست پیش نمی رود و در نهایت او به همراه سفینه ی فضایی اش به شکلی ناگهانی در سیاره ای ناشناخته به نام Gliese -6143 – C سقوط می کند. سیاره ای که آب و هوا و شرایط زیست محیطی موجود در آن به طور کامل با زمین تفاوت دارد و به همین دلیل فضا نورد بد شانس ما باید به سرعت خود را با شرایط زندگی در این سیاره ی ناشناخته وفق دهد و بقای خود را در میان خطراتی که او را تهدید می کند تضمین نماید. بر اساس اطلاعات موجود، برای بقا در این سیاره ی عجیب شما باید به پارامتر های مختلف زیستی این فضا نورد از جمله میزان گرسنگی ، تشنگی یا اندازه ی فشار خون او توجه نمایید و علاوه بر آن بتوانید او را به طور کامل با آب و هوای متغیر این سیاره سازگار کنید. در این میان فضا نورد ما قادر خواهد بود به طور آزادانه در محیط این سیاره گشت و گذار کند و به اکتشاف موارد ناشناخته ی موجود بر روی آن بپردازد.
بازی Solus Project توسط همکاری مشترک دو استودیوی بازی سازی Teotl و Grip Games در دست ساخت است که البته بخش عمده ی پروسه ی ساخت این بازی را اعضای استودیو Teotl بر عهده دارند. گفتنی است که اعضای این استودیو پیش از این دو بازی The Ball و Unmechanical را به بازار عرضه کرده بودند که می توان گفت هر دوی آن ها عناوینی نسبتاً متفاوت و خلاقانه در سبک های خود به شمار می رفتند. انتظاری که در مورد بازی Solus Project نیز از سازندگان این اثر وجود دارد. این بازی بر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته ی قبلی، بر روی دو پلتفرم PC و Xbox One منتشر خواهد شد و قرار است در گام نخست، ابتدا در ماه های آغازین سال 2016 میلادی به بخش Early Access شبکه ی استیم و همچنین Xbox Game Preview شبکه ی اکس باکس لایو (که ساز و کاری مشابه با بخش Early Access استیم دارد) وارد شود تا سازندگان این بازی بتوانند، بخش پایانی مراحل تولید اثر در دست تولید شان را با توجه به باز خورد های مخاطبان خود به سر انجام برسانند.
در این میان بر طبق گفته های سازندگان اصلی این بازی یعنی اعضای استودیو Teotl ، بازی Solus Project با کیفیت تصویری 900 پیکسلی بر روی کنسول Xbox One اجرا خواهد شد و نرخ فریم این بازی بر روی این کنسول 30 فریم در ثانیه خواهد بود. این در حالی است که سازندگان بازی Solus Project قصد دارند تا بازی در دست ساخت خود را با کیفیت بالاتری بر روی پلتفرم PC اجرا نمایند. به این ترتیب که کیفیت اجرایی بازی Solus Project بر روی کامپیوتر های شخصی از رزولوشن 1080 پیکسلی و نرخ فریم 60 پشتیبانی می کند. البته سازندگان این اثر به این نکته اشاره کرده اند که اگر چه در حال حاضر پشتیبانی بازی Solus Project از فرمت پخش 4K در دستور کار آن ها قرار ندارد، اما این امکان وجود دارد که آن ها بتوانند در مراحل پایانی طراحی این اثر، قابلیت پشتیبانی از کیفیت تصویری 4K را هم به ساختار بازی Solus Project بیافزایند. بر طبق گفته های سازندگان بازی Solus Project ، فرآیند تولید این بازی توسط موتور گرافیکی آنریل انجین 4 انجام می شود که این موضوع به آن ها این امکان را می دهد که بتوانند در نسخه ی نهایی این بازی امکانات فراوانی را در زمینه ی انتخاب کیفیت اجرایی Solus Project (از لحاظ دیداری) در اختیار مخاطبان خود قرار دهند. در واقع به نظر می رسد که نسخه ی چهارم از موتور گرافیکی آنریل انجین دست بازی سازان مختلف را در زمینه ی طراحی آثاری با کیفیت های دیداری بالا تر بسیار باز می گذارد و محدودیت خاصی در این زمینه برای بازی سازان وجود نخواهد داشت. ضمن این که بازی Solus Project قرار است از ویژگی Resolution Scaling نیز استفاده کند که به گیمر ها این اجازه را می دهد تا این بازی را با کیفیت بالاتری نسبت به آن کیفیتی که صفحه نمایش کامپیوتر هایشان توان به تصویر کشیدن آن را دارد اجرا نمایند (هر چند که در عمل به نظر می رسد که این تفاوت آن چنان که باید قابل احساس نخواهد بود). علاوه بر آن ویژگی های دیگری نظیر قابلیت FOV نیز برای نسخه ی تحت PC این بازی فراهم آمده است تا دارندگان کامپیوتر های شخصی قادر به تجربه ی لذت بخش تری از ساختار دیداری بازی Solus Project باشند. به هر حال باید دید که بازی Solus Project پس از عرضه شدن رسمی به بازار در نهایت چه تجربه ی جدیدی را در اختیار گیمر ها قرار می دهد و به موجب آن چه جایگاه خاصی را در میان عناوین سبک بقا از آن خود خواهد ساخت.
دیدگاهتان را بنویسید