با برگزاری نمایشگاه CES 2016 (که اکنون دیگر به ایستگاه پایانی خود رسیده است) بسیاری از علاقمندان به دنیای واقعیت مجازی علاقمند بودند تا از محصولات مهم حاضر در این عرصه اطلاعات بیشتری کسب کنند. اما با وجود حاضر بودن هر سه محصول پر امید و پر هیاهوی دنیای واقعیت مجازی یعنی هدست های HTC Vive ، Play Station VR و Oculus Rift در نمایشگاه CES 2016 متاسفانه مهم ترین نکات مربوط به آن ها که همانا قیمت و تاریخ انتشار شان به بازار است هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. البته ظرف روز های اخیر با آغاز روند پیش فروش هدست واقعیت مجازی Oculus Rift شاهد مشخص شدن قیمت و تاریخ عرضه ی این محصول پر سر و صدا به بازار بودیم که از قضا این تاریخ چندین بار در طی یکی دو روز اخیر با تغییر مواجه شده است (چه بسا اگر هدست Oculus Rift قرار نبود ظرف ماه های آینده به بازار عرضه شود سران شرکت Oculus نیز همچون رقیبان شان در نمایشگاه CES 2016 سکوت محض اختیار می کردند و هیچ نکته ی مهمی را از زیر و بم محصول در دست تولید خود بروز نمی دادند). با این حال پس از مشخص شدن قیمت هدست واقعیت مجازی Oculus Rift بسیاری از فعالان حاضر در بازار و همچنین موسسات تحقیقاتی که عمده فعالیت های آن ها بر روی پژوهش های بازاریابی و تجزیه و تحلیل بازار های مختلف متمرکز شده است به پیش بینی های جالبی در مورد رقبای اصلی هدست واقعیت مجازی Oculus Rift از جمله ابزار انحصاری سونی یعنی Play Station VR مبادرت ورزیده اند که می توان گفت بررسی کردن آن ها خالی از لطف نیست.
بر اساس تخمین های مرکز مطالعاتی سوپر دیتا که تمرکز فراوانی بر تجزیه و تحلیل فعالیت های بازار یابی مربوط به دنیای بازی های کامپیوتری دارد، هدست واقعیت مجازی Play Station VR احتمالاً با قیمتی ما بین 400 تا 600 دلار به بازار عرضه خواهد شد. البته تا پیش از این بسیاری از فعالان حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری و همچنین ناظران صنعت بازی سازی قیمت هدست انحصاری سونی را رقمی ما بین 250 تا 350 دلار تخمین می زدند. اما توجه به رقم قابل توجهی که قرار است هدست واقعیت مجازی Oculus Rift بر اساس آن به بازار عرضه شود ، یعنی قیمت 599 دلاری آن ، بازه ی تخمینی 400 تا 600 دلاری ذکر شده برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR دیگر آن چنان عجیب و غیر قابل تصور جلوه نمی کند. البته بازه ی مذکور تنها یک تخمین محسوب می شود و امید می رود که شرکت سونی برخلاف رقیب خود در دنیای واقعیت مجازی یعنی شرکت Oculus پیش بینی های سابق در رابطه با قیمت ابزار مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی انحصاری خود را به طور کامل نقش بر آب نسازد!
اگر چه در رابطه با قیمت و زمان عرضه شدن هدست واقعیت مجازی Play Station VR هنوز هیچ اطلاع دقیقی در دست نیست، اما در عوض سران شرکت سونی به تازگی نکاتی را در رابطه با زیر و بم این ابزار مشخص کرده اند که اطلاع از آن ها می تواند برای گیمر های علاقمند به استفاده از هدست واقعیت مجازی Play Station VR مفید و قابل توجه باشد. بنا بر گفته های عضو ارشد شرکت سونی یعنی آقای کاز هیرای در حال حاضر چیزی حدود 100 بازی مختلف برای هدست انحصاری Play Station VR در دست ساخت بوده و در این میان شرکت سونی موفق به برقراری ارتباط خوبی با شرکت های بازی سازی Third Party به منظور پشتیبانی مناسب از هدست واقعیت مجازی Play Station VR و ساخت بازی های گوناگون و متنوع برای این ابزار جدید شده است. بر اساس گفته های آقای هیرای برای گیمر هایی که از میزان بازی های ارائه شده برای این پلتفرم انحصاری نا مطمئن به نظر می رسیدند جای نگرانی خاصی وجود ندارد. چرا که با آمدن رسمی هدست واقعیت مجازی Play Station VR به بازار، به تدریج عناوین متنوع و قابل توجهی برای آن عرضه خواهد شد. گذشته از این موضوع یکی از نگرانی هایی که دنیای واقعیت مجازی با خود به همراه آورده است ، تمرکز بازی های مبتنی بر این تکنولوژی نوین بر روی قابلیت به ارمغان آوردن تجربه ای کاملاً انفرادی برای گیمر هاست. به عبارت بهتر تا پیش از این هنگامی که شما مشغول انجام یک بازی کامپیوتری بودید، سایر افراد خانواده یا دوستان تان هم می توانستند با نظاره کردن نوع بازی کردن شما بر روی صفحه ی تلویزیون یا نمایشگر کامپیوتر به نوعی سرگرم شوند. اما با ورود بازی های کامپیوتری به دنیای جدید واقعیت مجازی این تنها شما خواهید بود و هدستی که بر روی صورت تان قرار می گیرد و دنیایی که باید به واسطه ی نصب هدست مذکور به تنهایی خود را درون آن غرق سازید. با این حال هدست Play Station VR این قابلیت را دارد تا تصاویر مربوط به انجام بازی های کامپیوتری را در دو فاز ارائه نماید. در واقع فاز نخست این تصاویر به هدست Play Station VR فرستاده می شود و تنها برای خود گیمر قابل تجربه کردن خواهد بود. اما فاز دوم این تصاویر با فرمتی عادی بر روی صفحه ی نمایش تلویزیون کاربران نقش می بندد و درست همانند بازی های معمولی سایر اعضای خانواده یا دوستان نیز می توانند از طریق مشاهده نمودن آن ها سرگرم شوند. در پایان این متن شما را به خواندن مطلب دیگری که تا ساعات آینده بر روی وب سایت سخت افزار قرار خواهد گرفت دعوت می کنیم. مطلبی که در آن به بررسی برخی دیگر از جنبه های تخمینی دنیای واقعیت مجازی خواهیم پرداخت.
اصلا کلا امیدی به ورودش به ایران هست بخاطر مشکلاتی هکچون تحریم 100درصد کسانی هستند که تو ایران بخوتند استفاده کتتد
تا 100سال دیگه میاد ایران:D
چون ما صدسال از آمریکا عقبیم:smiley5
مطمئنا زیر 600 دلار قیمت داره بنظرم قیمتی بین 450 تا 550 دلار داره
امیدوارم که هدست HTC قیمتش کمتر از Oculus Rift باشه چون PSVR انحصاری سونی هست و pcگیمرها فقط میتونن از این دو استفاده بکنن.
خو ما که پولشو نداریم خوش به حال پولداراش
امیدوارم قیمتهاشون در گذر زمن با کاهش رو به رو بشن
خیلی دوست دارم تجربه کنم یک بار اینهارو