با توجه به رفع تحریم های بین المللی و اتفاقات خوشایند روزهای اخیر،اخباری مبنی بر انعقاد قرارداد های جدید با بسیاری از کمپانی ها و شرکت های معتبر جهانی به گوش می رسد.از پژو گرفته تا خرید هواپیماهای جدید مسافربری و نو سازی ناوگان هوایی.در یکی از همین اخبار،شایعه تحویل 3 فروند هواپیمای ایرباس 380 تا پیش از سال نو در ایران شدت گرفته است.به همین بهانه ضمن معرفی بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان،شاهد یک ویدئوی جذاب از آن خواهید بود.
ایرباس ای۳۸۰، (Airbus A380) هواپیمای مسافربری پهنپیکر، چهار موتوره و دواشکوبه میباشد، که توسط شرکت ایرباس طراحی و ساخته شدهاست. این هواپیما هماکنون بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان بهشمار میآید. ساخت ایرباس ای۳۸۰ از سال ۱۹۹۶ با پروژهای بهنام ای۳ایکسایکس آغاز گردید و از سال ۱۹۹۸ با نام کنونی شناسانده شد. نخستین بار در ۲۷ آوریل ۲۰۰۵ به صورت آزمایشی از تولوز فرانسه به پرواز در آمد و دو سال پس از آن در ۲۵ اکتبر ۲۰۰۷ نخستین پرواز بازرگانی آن، از سنگاپور به مقصد سیدنی، برای شرکت هواپیمایی سنگاپور انجام شد. ایرباس ای۳۸۰ توانایی جابجایی شمار زیادی مسافر دارد و کاربرد آن در سفرهای بینالمللی و مسافتهای طولانی است. شمار صندلی آن در مدل استاندارد با سه کلاس مسافربری، بالغ بر ۵۲۵ نفر است. در مدلهایی که تنها دارای یک کلاس اقتصادی هستند، این گنجایش تا ۸۵۳ نفر نیز، قابل گسترش میباشد. علیرغم ابعاد عظیم این هواپیما، ای۳۸۰ براساس ابعاد عرف و استوانهای شکل، همانند بوئینگ ۷۴۷ ساخته شده و بدنهٔ آن، تنها اندکی از بوئینگ ۷۴۷ پهنتر است. در نمای ظاهری، ای۳۸۰ دارای بالهایی است که در قسمت پائین بدنه نصب شدهاند (Low-Mounted) و اندکی متمایل به عقب هستند و چهار نقطه برای اتصال موتور در آنها پیشبینی شدهاست. قسمت ارابهٔ فرود هواپیما، مشتمل بر ۲۲ عدد چرخ است، که نحوهٔ جاگذاری آنها، مشابه چرخهای بوئینگ ۷۴۷ و بوئینگ ۷۷۷ میباشد. این نوع طراحی در قسمت ارابهٔ فرود، با اغلب باندهای فرود در فرودگاههای بزرگ، سازگاری دارد. با این حال، مساحت عظیم بالهای هواپیما، این نیاز را در اغلب فرودگاههای بزرگ پدید میآورد، که عرض باندهای خود را افزایش دهند تا دو هواپیمای ای۳۸۰ در کنار یکدیگر، بتوانند عبور نمایند.
پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از ورود هواپیمای موفق بوئینگ ۷۴۷ به خدمت، نیاز به ساخت هواپیمایی جدیدتر و بهروزتر احساس میشد، که از پیشرفتهای عمده در فناوری طراحی، مواد و روشهای جدید ساخت استفاده نماید. در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، شرکتهای هواپیماسازی ایرباس با طرح ای۳ایکسایکس و بوئینگ با طرح ۷۴۷ایکس و مکدانل داگلاس با طرح امدی-۱۲ فعالیت خود را برای ورود به این بازار آغاز کردند. طرح امدی-۱۲ پس از مدتی به علت شکست در بازاریابی توسط مکدانل داگلاس کنار گذاشته شد و پس از خریده شدن این شرکت توسط بوئینگ در سال ۱۹۹۷، عملاً مکدانل داگلاس از دور رقابتها خارج شد. هدف شرکت ایرباس برای پروژهای۳ایکسایکس در ابتدا تولید هواپیمای غولپیکر جدیدی بود، که هزینهٔ عملیاتیاش ۱۵٪ درصد از هزینههای عملیاتی بوئینگ ۷۴۷-۴۰۰ کمتر باشد. در همین حال طرح ۷۴۷ایکس شرکت بوئینگ برای رقابت با ایرباس عبارت بود، از اعمال تغییراتی بر روی هواپیمای ۷۴۷ مدل ۴۰۰ که منجر به افزایش ظرفیت مسافر و کاهش هزینههای عملیاتی گردد. بنای طرح بر این بود، که برای کاهش هزینههای پژوهش و طراحی، از بالهای موجود ۷۴۷، کابین خلبان و طراحی داخلی هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ استفاده شود. برنامه بوئینگ برای پیشبرد طرح ۷۴۷ایکس با موفقیت چندانی همراه نبود؛ اختلاف طرح جدید بوئینگ با سلف خود، به اندازهای نبود که شرکتهای هواپیمایی را به سرمایهگذاری روی آن ترغیب نماید. به این ترتیب بوئینگ در سال ۲۰۰۱ پروندهٔ طرح ۷۴۷ را برای همیشه بست و فعالیتهای شرکت را، بر روی دو طرح متمرکز کرد: بهینهسازی بوئینگ ۷۴۷-۴۰۰ و پژوهش روی ساخت هواپیماهای کوچکتر با بُرد بلند که نهایتاً به ساخت هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ منجر شد.
بحران مالی جنوب شرق آسیا در اواخر دهه ۱۹۹۰، شرکت ایرباس را وادار کرد، که طرح ای۳ایکسایکس را به نحوی تغییر دهد، که هزینههای عملیاتی آن تا ۲۰٪ درصد کمتر از هزینههای عملیاتی بوئینگ ۷۴۷-۴۰۰ باشد، تا شرکتهای هواپیمایی را تشویق کند، که برای صرفهجویی در هزینههای جاری، از طرح ایرباس پشتیبانی کنند. طرح نهایی ایرباس منجر به تولد نخستین هواپیمای مسافربری کاملاً دو طبقه شد. این هواپیما همچنین از مزایایی چون کاهش قابل ملاحظه مصرف سوخت، استفاده از فناوریهای جدید در ساخت مواد کامپوزیت، پیشرانههای مدرن و کاهش هزینههای نگهداری، نسبت به هر صندلی، برخوردار است. طرح ای۳ایکسایکس در نهایت بهای۳۸۰ تغییر نام داد. ای۳۸۰ که بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان است، با گنجایش ۵۵۵ صندلی و با بردی معادل هشت هزار ناتیکال مایل بدون توقف، برای نخستین بار در آوریل ۲۰۰۵ به پرواز در آمد. این هواپیما در سال ۲۰۰۲ وارد مرحله تولید گشته و تولید اولین نمونه تجاری هواپیمای ایرباس ای۳۸۰ از ماه مه سال ۲۰۰۴ آغاز شد. اولین پرواز این هواپیما نیز چندی بعد، با موتورهای رولزرویس انجام پذیرفت و از اواخر سال ۲۰۰۷ وارد خدمت ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی سنگاپور و سایر شرکتهای سفارش دهنده گردید.
فکر کنم اگه وارد کشور بشه فقط از فرودگاه بین المللی امام بتونه پرواز کنه و فرود بیاد
چند وقت پیش هم یکی از همین هواپیماها از خطوط هوایی امارات در فرودگاه امام فرود اومد که در حال حاضر فقط فرودگاه امام بزرگترین فرودگاه کشور ست و می تونه پذیرای این گونه هواپیما باشه
wow واقعا غوله در ضمن ایر باس از بویینگ بهتره و (گرونترهم) است =smile
فعلا فضای کشور داره یه کمی امید وار کننده تر میشه با کالاهایی که قراره وارد کشور بشن:-bd
در یک برنامه مستند که درباره هواپیما a380 بود مقدار سوخت قابل حمل آن مقدار حدود 150 تن ذکر شد !!!!! :-o:-o
عالییییییه :x:-bd
سلام..یعنی به این سرعت مطالعاتش انجام شد و به این نتیجه رسیدن که از ایرباس خرید کنن؟!!!!!!
یا به این خاطر که بویینگ متعلق به آمریکا هست قصد خرید از بویینگ ندارن…. من در مجلات خوندم که ایرباس ای 380 به هواپیمایی با هزینه نگهداری بالا و مصرف سوخت زیاد به علت چهار موتوره بودن تبدیل شده و خطوط هواپیمایی زیادی دیگه علاقه ای به خرید اون رو ندارن..بویینگ خیلی خوب داره عمل می کنه.امیدوارم مسولین ما با مطالعه و بررسی کافی اقدام به خرید هواپیما کنن و با مزاکره با دو شرکت شرایط رقابتی رو برای خودشون به وجود بیارن.
:-bd:-bd:-bd