پس از انتشار نسخه های کنسولی بازی Far Cry Primal در موعد مقرر، نسخه ی PC این بازی نیز بالاخره از راه رسید و دارندگان کامپیوتر های شخصی موفق به تجربه ی آن شدند. در این نسخه از بازی Far Cry که می توان آن را جدید ترین اسپین آف از این سری نیز لقب داد، اگر چه فضای داستان و تم کلی آن به نسبت چند نسخه ی اخیر این سری تغییر یافته و به دوران کشف آتش منتقل شده است، اما می توان گفت که مکانیزم های گیم پلی این بازی دقیقاً همانند نسخه های اخیر این سری طراحی شده اند و فقط شکل ظاهری آن ها تغییراتی را به خود می بیند. با این حال احتمالاً بسیاری از علاقه مندان سری بازی های Far Cry (که بخش قابل توجهی از آن ها را دارندگان پلتفرم PC تشکیل می دهند) هم اکنون مشتاق تجربه ی بازی Far Cry Primal بر روی کامپیوتر های خانگی خود هستند. در این میان به طور حتم یکی از کنجکاوی های مهم هواداران نسخه ی PC از بازی Far Cry Primal سر در آوردن از این نکته است که کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD چه عملکرد ویژه ای را در امر اجرای این بازی از خود به نمایش گذاشته اند.
برای پاسخ دادن به این کنجکاوی هواداران نسخه ی PC از بازی Far Cry Primal طبق معمول به سراغ گروه Guru3d رفته ایم تا نگاهی به بررسی مقایسه ای آن ها از فرآیند اجرای بازی Far Cry Primal بر روی کارت های گرافیک مختلف از دو برند انویدیا و AMD داشته باشیم. در این بررسی کارت های گرافیک گوناگونی با مشخصات مختلف و توانایی های متفاوت از دو برند انویدیا و AMD مورد آزمایش قرار گرفته اند تا در نهایت مشخص شود که کدام یک از آن ها عملکرد بهتری را در امر اجرای بازی Far Cry Primal از خود به نمایش می گذارد. در سطور زیر می توانید لیست کامل این کارت های گرافیک که در بررسی یاد شده مورد آزمایش قرار گرفته اند را مشاهده نمایید.
- GeForce GTX 760
- GeForce GTX 780 Ti – 3 GB
- GeForce GTX 950 – 2 GB
- GeForce GTX 960 – 2 GB
- GeForce GTX 970
- GeForce GTX 980
- GeForce GTX 980 Ti
- GeForce GTX Titan X
- Radeon R9 280X – 3 GB
- Radeon R9 285
- Radeon R9 290
- Radeon R9 290X
- Radeon R9 370 – 4 GB
- Radeon R9 380 – 2 GB
- Radeon R9 380X
- Radeon R9 390X – 8 GB
- Radeon R9 Fury
- Radeon R9 Fury X
- Radeon R9 NANO
گفتنی است که تمامی کارت های گرافیک نام برده شده در سطور فوق در یک سیستم کامپیوتری مشترک با پردازنده ی مدل Intel Core i7 – 5960X Extreme Edition مورد آزمایش قرار گرفته اند و شرایط این بررسی برای تمامی آن ها به یک نحو بوده است. ضمن این که بر روی سیستم کامپیوتری مذکور آخرین نسخه از ویندوز 10 با تمامی به روز رسانی های اختصاصی آن نصب بوده است. گذشته از آن توجه به این نکته نیز لازم به نظر می رسد که در جریان این بررسی تمامی کارت های گرافیک مدل انویدیا از آخرین آپدیت مربوط به درایور های گرافیکی GeForce یعنی آپدیت 362.0 بهره می گرفته اند و در آن سوی قضیه کارت های گرافیک AMD نیز توسط آپدیت Crimson 16.2 از درایور های محصولات این برند برای اجرای بهینه ی بازی Far Cry Primal مجهز شده اند. لازم به ذکر است که این بررسی تحت سه کیفیت تصویری متفاوت با فرمت های Full HD ( با کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی ) ، WQHD ( با کیفیت تصویری 2560 در 1440 پیکسلی ) و همچنین Ultra HD ( با کیفیت تصویری 3840 در 2160 پیکسلی ) به انجام رسیده است. ضمن این که در جریان بررسی کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Far Cry Primal تنظیمات گرافیکی این بازی در تمامی کیفیت های تصویری یاد شده بر روی بالا ترین میزان ممکن قرار گرفته اند. به عنوان مثال ویژگی هایی نظیر جیومتری، کیفیت سایه ها، کیفیت آب و کیفیت عوارض محیطی بر روی گزینه ی Very High قرار گرفته و در کنار آن ویژگی هایی نظیر کیفیت بافت های محیطی و تکنیک Post FX نیز بر روی گزینه ی High تنظیم شده اند. با این توضیحات می رویم تا ببینیم که کدام یک از کارت های گرافیک موجود در لیست یاد شده در فرآیند اجرای بازی Far Cry Primal عملکرد بهتری را از خود به نمایش گذاشته اند.
در تصویر فوق می توانید نتایج نهایی مربوط به نوع عملکرد هر کدام از کارت های گرافیک موجود در لیست فوق در امر اجرای بازی Far Cry Primal تحت سه کیفیت تصویری نام برده شده در متن را به شکل یک جا مشاهده نمایید. نتایجی که کاملاً واضح و مشخص به نظر می رسند و نیاز چندانی به توضیح یا تفسیر خاصی در مورد آن ها وجود ندارد. در واقع با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمایش می توان ادعا کرد که اکثریت قریب به اتفاق کارت های گرافیک موجود در لیست یاد شده توانایی اجرای مناسب بازی Far Cry Primal در کیفیت تصویری Full HD با آخرین و بالا ترین تنظیمات گرافیکی ممکن را دارا هستند. در رابطه با دو سه محصول پایانی لیست هم می توان با پایین آوردن برخی تنظیمات گرافیکی موجود در بازی و قرار دادن آن ها بر روی درجات تنظیمی پایین تر نرخ فریم بالا تری را به شکل متوسط از فرآیند اجرای بازی Far Cry Primal دریافت کرد و با رساندن این نرخ به عدد 40 فریم در ثانیه اجرای قابل قبولی را در گیم پلی نسخه ی جدید از سری بازی های Far Cry تجربه نمود. سوای کیفیت Full HD در کیفیت تصویری WQHD که این روز ها محبوبیت فراوانی در میان گیمر های حرفه ای دارد و در واقع نوعی کیفیت استاندارد برای اجرای بازی های کامپیوتری در پلتفرم PC در نزد خوره های بازی بر روی این پلتفرم محسوب می شود هم شاهد این نکته هستیم که اغلب کارت های گرافیک موجود در لیست از پس اجرای بازی Far Cry Primal تحت این کیفیت تصویری و با بالا ترین تنظیمات گرافیکی ممکن بر می آیند. در رابطه با ما بقی کارت های گرافیک موجود در لیست نیز می توان با پایین تر آوردن تنظیمات گرافیکی موجود در بازی تجربه ای کاملاً مناسب را در امر اجرای این اثر تحت کیفیت تصویری WQHD به نمایش گذاشت.
البته در امر اجرای مناسب بازی Far Cry Primal توسط کارت های گرافیک نام برده شده در لیست فوق باید به میزان حافظه ی گرافیکی این محصولات نیز توجه ویژه ای داشت. چرا که نسخه ی جدید از سری بازی های Far Cry جزو آن دسته از بازی های کامپیوتری جدید موجود در بازار طبقه بندی می شود که در امر اجرا به حافظه ی گرافیکی قابل توجهی نیاز دارد. به عبارت بهتر برای اجرای بازی Far Cry Primal در کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی و تحت تنظیمات گرافیکی بالا میزان 2 گیگا بایت حافظه ی گرافیکی نیاز حداقلی کارت های گرافیک اجرا کننده ی این بازی به شمار می رود و به این ترتیب برای اجرای این بازی در کیفیت تصویری مذکور به شکل بهینه بهتر است از محصولاتی با حافظه ی گرافیکی 3 گیگا بایت استفاده کرد. همچنین برای اجرای بازی Far Cry Primal در کیفیت تصویری WQHD لازم است از آن دسته از کارت های گرافیک استفاده شود که حافظه ی گرافیکی 3 گیگا بایت و 4 گیگا بایت را پشتیبانی می کنند. ضمن آن که برای اجرای این بازی در کیفیت تصویری 4K نیز بهتر است از محصولاتی با حافظه ی گرافیکی بیش از 4 گیگا بایت استفاده شود.
برخی از گیمر هایی که قصد اجرای بازی های روز در تنظیمات گرافیکی و کیفیت های تصویری بسیار بالا را دارند، معمولاً در سیستم های کامپیوتری خود از ترکیب دو کارت گرافیک با یکدیگر استفاده می کنند. از آن جایی که بازی Far Cry Primal اثری مبتنی بر واسط Direct X 11 است و از ویژگی های نوین واسط Direct X 12 در ساختار فنی خود بهره نمی برد بنا بر این نمی توان از ترکیب دو کارت گرافیکی غیر هم خانواده در امر اجرای این بازی بهره جست و برای اجرای این بازی ناچار باید از همان تکنیک های قدیمی و سنتی SLI و Crossfire برای تلفیق کارت های گرافیک هم خانواده استفاده کرد. خوشبختانه بر خلاف برخی از بازی های روز که مشکلات فنی متعددی با کارت های ترکیبی مبتنی بر دو تکنیک SLI و Crossfire دارند، بازی Far Cry Primal از وجود این مشکلات در طراحی بخش فنی خود بی بهره است و از همین رو می توان بدون مشکل خاصی از کارت های گرافیک ترکیبی (با توجه به توانایی ها و ویژگی های کارت های گرافیک مورد استفاده قرار گرفته) در این بازی استفاده کرد. از آن جایی که نیازی به تلفیق دو کارت گرافیک مجزا برای اجرای بازی Far Cry Primal در کیفیت تصویری Full HD وجود ندارد، در این بررسی از ترکیبات Crossfire و SLI تنها به منظور اجرای این بازی در کیفیت های تصویری WQHD و Ultra HD استفاده شده است. در جریان این بررسی تنها دو کارت گرافیک R9 Fury از طریق تکنیک Crossfire و دو کارت گرافیک GTX 980 از طریق تکنیک SLI با یکدیگر ترکیب شده اند و همان گونه که در تصاویر بالا کاملاً مشخص به نظر می رسد عملکرد اجرایی این دو ترکیب در امر اجرای بازی Far Cry Primal از عملکرد تمام کارت های گرافیک موجود در لیست به شکل مجزا بهتر جلوه می کند. نکته ی جالبی که در رابطه با بررسی عملکرد کارت های گرافیک در امر اجرای بازی Far Cry Primal می توان به آن اشاره کرد این است که به جز تیم Guru3d تیم های دیگری نیز به بررسی عملکرد کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Far Cry Primal پرداخته اند که در پاره ای اوقات نتایج کاملاً متفاوتی از بررسی های مذکور به دست آمده است. به عنوان مثال در بررسی مشابهی که اعضای تیم آلمانی Computer Base در امر اجرای بازی Far Cry Primal توسط کارت های گرافیک مختلف دو برند AMD و انویدیا صورت داده اند شاهد عملکرد بهتر محصولات برند AMD نسبت به انویدیا هستیم و نتایج نهایی آن بررسی کم و بیش با نتایج به دست آمده توسط تیم Guru3d متفاوت است.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بازی Far Cry Primal توسط نسخه ی دوم از موتور گرافیکی Dunia ساخته شده است. یعنی دقیقاً همان موتور گرافیکی که در امر تولید نسخه ی پیشین سری فار کرای یعنی بازی Far Cry 4 مورد استفاده قرار گرفته بود. در واقع استفاده از این موتور گرافیکی امتحان پس داده در امر تولید این بازی موجب شده است تا بازی Far Cry Primal به لحاظ فنی با مشکل چندان قابل ذکری در بخش اجرایی مواجه نباشد و به شکلی کاملاً روان و کم اشکال بر روی سیستم های کامپیوتری مختلف اجرا گردد. البته این بازی توان به چالش کشیدن کارت های گرافیک سیستم های کامپیوتری را دارا است و همان گونه که در متن نیز به آن اشاره شد برای اجرای این بازی باید به حافظه ی گرافیکی کارت های گرافیک توجه ویژه ای داشت. با این حال می توان گفت که بازی Far Cry Primal بر روی کیفیت های تصویری پایین تر نیز همچنان قادر به حفظ کردن رنگ و جلوه ی خود خواهد بود و از همین رو آن دسته از افرادی که به علت برخورداری سیستم های کامپیوتری شان از کارت های گرافیک ضعیف تر مجبور به پایین آوردن تنظیمات گرافیکی این بازی هستند نیاز به نگرانی خاصی در زمینه ی اجرای بازی Far Cry Primal بر روی کیفیت های تصویری پایین و تنظیمات گرافیکی متوسط یا کم نخواهند داشت.
سلام
گرافیک شما مناسب اجرای روان این بازی نیست و نمیتونید روان اجرا کنید.
اقا راهی هست این بازیو رو گرافیک gt610 اجرا کنم :/
پول ندارم ارتقا بدم کامپیوترمو
کلا بازی فارکرای از یک طرفی بهینه بوده از طرف دیگر چالشی بوده برای کارت های قوی برای تست
مطلب خوبی بود:-bd
روی fhd بازی اجرابشه،4k فعلا نمیخوایم:emoji0
:-((:-((:-((:-(( دوست ای کاش هکرها را نمی خریدند نمونش بتمن 3dm گفت ما نمی تونیم کرک کنیم پس به گروه cpy بعد یک هفته هم کرک شد
راستش من که اصلا حوصله ندارم این بازی رو بازی کنم واسم فرقی نداره قفل داشته باشه یا نه من واسه just cause 3 فقط مجبور شدم اشتراکی بگیرم.
قبلا تو یکی از مطالب گفته بودم یوبی سافت مثل EA پول پرست نیست ولی کاملا اشتباه میکردم چون این شرکت هم از قفل لعنتی Denovo استفاده کرد.اصلا دوستان حوصله دارید درباره ی گرافیک این بازی نظر میدینا
تو کارت 970 حدود 3700مگابایت مصرف حافظه داشته حالا اونا که میگن 3.5 گیگ ببینن که این کارت با تون نیم گیگ جدا مشکلی نداره.:D
یعنی از یه سایتی بنچ میذارید که میشه گفت بین کل سایت ها کمترین فریم برا AMD در مقابل انویدیا گزارش کرده
یکی این سایت guru و یکی هم pcghz به نظر فن انویدیا هستن به شدت
تا وقتی دو شرکت AMD و NVIDIA رقابت می کنن دنیا به کام ما کاربراست. هر چه رقابت تنگاتنگ تر باشه بهتره
مشخصه روز به روز کارتهای ای ام دی دارن خروجی بهتری نسبت به انویدیا میدن.احساس میکنم بخشیش به درایور های جدید ای ام دی مربوط میشه و بخشی دیگه اش به اینده نگرانه تر بودن مشخصات کارتهای ای ام دی نسب انویدیا از جمله رم و پهنای بیشتر.تا الان هم که کارتهای ای ام دی از کارتهای انویدیا تو بازی های دایرکت ایکس 12 به مراتب جلوترن-احساسم میگه به زودی درصد بازار به نفع ای ام دی میچرخه.بازار کنسول ها هم که ب طور کامل در اختیار ای ام دی هست و با ولکان هم که داره یکه تازی میکنه
مثل همیشه کارت های انویدیا بهتر عمل کردن ولی Titan X چه غولیه و بنظرم رزولوشن بیشتر از FHD به درد نمیخوره هم با چشم قابل تشخیص نیست فرقشون، فریم کمتری بدست میاد
بازی ها توی رزولوشن بالاتر از 1080 بغیر 980ti همشون از AMD خروجی بهتر گرفته شده، قبلاً من گرافیک کارت غیر از انویدیا نداشتم ولی با اونایی که AMD داشتن بازی کرده بودم اون موقع هم بغیر برخی افکت ها که انویدیا میتونست بده توی خروجی جرئیات تصویری AMD چیزی کم نداشت الانم کاملاً مشهوده، همین چند وقت پیش (شاید 2-3 ماه پیش) کارت 980 با 390 مقایسه میشد ولی الان باید با 290 مقایسه بشه.
البته این اعداد یک مقداری منو سردرگم میکنه که علت چی میتونه باشه در رزولوشن WQHD چرا دوکارت 980 اینقدر فاصلش با دو کارت فیوری زیاده اما تا روی رزولوشن 4K تنظیمات میره برعکس میشه!
اصولاً بازیای فارکرای در همه مقاطع زمانی که معرفی شدن بعنوان بازیای سنگین از نظر گرافیکی شناخته میشدن و جزو تستهای سنگین کارتهای گرافیک بودن و مطمئنن این نسخه هم جدا از این قضیه نیست اما نکته قابل توجه اجرای راحت این بازی روی رزولوشن FHD است که اکثر کارتای بازار توان اجرای اونو دارن.