سینمای خانگی و ساند بار واژگانی هستند که دو سیستم صوتی خانگی را شامل می شوند.سینمای خانگی محصولی بود که پس از ارائه استانداردهای بسیار خصوصا دالبی در حوزه صدا،جایگزین سیستم های صوتی HI-FI و استریو شد.سیستم های صوتی خانگی که عموما از دو یا 4 باکس صوتی تشکیل شده بودند،توانایی اجرای دالبی های جدید را نداشتند.از همین رو کم کم پای سینماهای خانگی به خانه ها باز شد.
سینمای خانگی علاوه بر ابعاد کوچکتر،دارای ظاهری زیباتر،مدرن،زیبا و دارای امکانات بیشتری بود که می توانست اتاق نشیمن شما را به یک صحنه از صحنه فیلم مبدل کند.چیدمان اسپیکرها و آرایش سیستم با دیگر تجهیزات HI-FI متفاوت بود.بدین ترتیب کاربران می توانستند صدای کاملا استاندارد دالبی را احساس کنند.برای آشنایی و انتخاب مناسب یک سیستم صوتی می توانید به این لینک مرجعه کنید.اما چند سالی است که به تازگی با یک سیستم صوتی با نام ساند بارها طرف هستیم.محصولاتی که بسیاری از کاربران با کارایی آنها آشنا نیستند و با توجه به سوالات متعدد شما عزیزان در انجمن و وب سایت،بر آن شدیم که تفاوت های آنها را برای شما شرح دهیم.
اما هدف این مطلب ارائه تفاوت های مابین “ساند بار” و “سینمای خانگی” است.ساندبارها به منظور کاهش سیم کشی،کاهش سایز،قیمت تمام شده کمتر،قابلیت های بیشتر در زمینه های ارتباطی و پرداخت کامل به یک نیاز واحد طراحی شده اند.سینماهای خانگی با تمام قابلیت های خود دارای مشکلاتی بود.به عنوان مثال سیم کشی های طولانی و مشکلات استتار آن در بسیاری از منازل بسیار جدی بود.از سوی دیگر نشیمن های کوچک نیازی به یک سیستم صوتی با این ابعاد و تعدد Tower ندارند.هر چند که در برخی مدل ها بلندگوهای عقب به صورت بی سیم فعالیت می کنند،اما این یکی از بزرگترین مشکلات سینماهای خانگی بود.از سوی دیگر استفاده از فناوری های صوتی دالبی و Multi Channel محدود به پخش فایل ها و فیلم هایی بود که این قابلیت را دورن خود حمل می کنند.در نتیجه پخش موسیقی گاها به صورت استریو (Stereo) انجام می گرفت.به همین علت گاها بلندگوهای عقب بدون فعالیت بودند.از سوی دیگر با توجه به کاهش ضخامت کابینت تلویزیون ها،کمپانی ها مجبور به استفاده از اسپیکرهای ضعیف بودند که به هیچ وجه نمی توانستند نیازهای کاربران را پاسخ دهند.
از همین رو ساند بار ها وارد بازار شدند.ساند بارها دارای امکانات ویژه ای بودند که مشکلات ذکر شده در بالا را از میان برداشته و دارای امکانات ویژه ای بودند.اما به دلیل آنکه استانداردهای دالبی و چند کاناله به طور کامل اعمال نمی شوند،در نتیجه باید قید پخش صدای کامل دالبی را زد.ساندبارها برای تولید صدای تلویزیون ها،ارتباط بیسیم با گجت های امروزی و پخش صدای قدرتمند برای یک نشیمن ساده و شیک طراحی شده اند.قابلیت های بلا استفاده در سینماهای خانگی در ساندبارها حذف شده و با همین حرکت ساده بسیاری از نقاط ضعف آنها از میان برداشته شد.سینمای خانگی برای پخش موسیقی هایی در رنج خانگی مناسب نبودند.صداهای فرکانس پائین تنها از طریق یک ساب ووفر اعمال می شود که گاها ارنج و آرایش نامناسب بلندگوها موجبات بهم ریختگی فرکانس را فراهم می کند.به عبارت ساده یعنی در یک منطقه از منزل صدای فرکانس پائین بسیار شنیده می شود و این در حالی است که در چند متر آن طرف تر این صدای Vocal است که بر صدای بیس چیره می شود.این عدم توازن تا ابد همراه سینماهای خانگی است.مشکلی که راه حل چندانی برای آن نیست و به همین علت واژه ی حرفه ای از سینمای خانگی دور می شود.
اما در سینماهای خانگی مدل بالا مانند Samsung HT-F9750W این کمپانی با استفاده از بلندگوهای سرامیکی و آمپلی فایر تیوب خالی هوا،موفق به تولید یک صدای حرفه ای شد اما باید در نظر گرفت که پرداخت هزینه آن برای بسیاری از کاربران امکان پذیر نیست و باز هم به نقطه ضعفی که در بالا گفته شد می رسیم.یعنی پرداخت هزینه برای قابلیت هایی که گاها مورد استفاده ما نیستند.ساندبارها شامل یک باکس ساب ووفر هستند که گاها به صورت ارتباط بی سیم با سیستم اصلی در ارتباط است.باکس دوم شامل اسپیکرهایی است که وظیفه ای مشابه با “میدرنج” را بر عهده دارند.بسته به مدل های مختلف،اسپیکرهای مورد استفاده در باکس مادر متفاوت است.یادتان باشد که هزینه پرداختی در ساندبارها رابطه مستقیم با کیفیت صدای خروجی دارد.از آنجایی که مشکلی در ابعاد و تغذیه ساب ووفرها وجود نداشت،دست تولید کنندگان برای تولید فرکانس های پائین باز است.در بسیاری از دسته بندی ها،ساند بارها نیز در زمره سینمای خانگی قرار می گیرد و این در حالی است که این دو کاملا متفاوت بوده و یکی از دلایل سردرگمی کاربران همین امر است.اما ساند بارها در برخی موارد بدون ساب ووفر عرضه می گردند و یا اهمیت چندانی برای ساب ووفر وجود ندارد.به عنوان مثال ساند بار Samsung HW-J6060X Curved محصولی است که برای تلویزیون های منحنی طراحی شده است و یک ساب ووفر بی سیم برای آن در نظر گرفته شده است.این محصول دارای خروجی حداکثر 300 وات،آمپلی فایر دیجیتال،ایجاد صدایی مشابه با کانال 6.1،پشتیبانی از بلوتوث و حالت های مختلف صدا است.
کاربران می توانند برای پخش فایل های موسیقی استریو روی ساند بارها حساب کنند.به عبارت بهتر پخش موسیقی از ساندبارها گاها بهتر از سینماهای خانگی انجام می پذیرد.ساند بارها از طریق درگاه های USB،بلوتوث،WI-FI،کابل HDMI،پورت اپتیکال،پورت AUX و حتی NFC به پخش محتوا بپردازند.انعطاف بالا در ورودی ها،بزرگترین مزیت آنها است و کاربران از راه های بسیار می توانند فایل های خود را پخش نمایند.از سوی دیگر مدل های در بازار موجود هستند که قیمت های بسیار بالای آنها هیچ گونه توجیه منطقی ندارد.به عنوان مثال می توان به ساند بار یاماها YSP-4300 اشاره کرد به قیمتی در حدود 5 میلیون تومان،دارای یک کارایی ساده مانند دیگر محصولات مشابه در بازار است.
برای آنکه با تفاوت های سینمای خانگی و ساند بار به خوبی آشنا شوید،تفاوت و قابلیت های آنها را در یک جدول نمایش خواهیم داد.
سینمای خانگی
نقاط قوت | نقاط ضعف |
پخش دقیق استانداردهای دالبی و MULTICHANNEL | کمبود فناوری های ارتباط و پلتفرم های محدود |
یک سیستم کاملا ایده آل برای پخش فیلم | نیاز به سیم کشی های طولانی |
مناسب برای نشمین های بزرگ (حداقل 9 متر مربع) | کاهش کارایی در زمان پخش موسیقی |
قابلیت جا به جایی اسپیکرها | بهم ریختگی ارنج صدا در فضای بزرگ |
صدای فراگیر و لذت بخش | محدودیت در اضافه کردن کابل کشی به دلیل خطر سوختن آمپلی فایر. |
آمپلی فایر قدرتمند و خروجی توانمند به نسبت ساندبار | ابعاد بزرگ به نسبت ساند بارها |
قیمت متعادل به عنوان یک سیستم صوتی خانگی | مصرف انرژی بیشتر |
وجود دک پلیر برای پخش دیسک | در بسیاری از مدل ها ارزان قیمت کیفیت میدرنج ها مناسب نیست. |
ساند بارها
نقاط قوت | نقاط ضعف |
ابعاد کوچک و جمع و جور | ناتوان در ایجاد صدای دالبی و چند کاناله واقعی |
ظاهر شیک و زیبا | قیمت برخی مدل ها همچنان مقداری بالا است |
عدم نیاز به کابل کشی (ارتباط بی سیم) | کیفیت متوسط صدا در مدل های ارزان قیمت |
تنوع مدل ها و قیمت | توان محدود آمپلی فایر |
تنوع در راه های ارتباطی | نبود Player برای دیسک ها |
کنترل آسان |
|
مناسب برای پخش موسیقی های استریو |
|
تنوع در فرمت های قابل پشتیبانی |
|
ارتباط بی سیم ساب ووفر |
|
در نهایت تصمیم با شما خریداران است.نیازهای خود را سنجیده و سپس با قابلیت های ذکر شده مقایسه نمائید.چشم پوشی از یک الی دو کمبود مشکلی را به وجود نخواهد آورد.یادتان باشد که در مدل های میان قیمت و ارزان قیمت تفاوت چندانی وجود ندارد.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.
چرا خرید ساب ووفر خانگی میتواند یک انتخاب عالی برای ارتقای تجربه صوتی شما در منزل باشد؟ ساب ووفرهای خانگی به آهستگی صداها را با اعماق بیشتر برای شنوندگان بازتولید میکنند. آنها نه تنها برای تماشای فیلمها و گوش دادن به موسیقی، بلکه برای بازیها و صداهای حتی هم به خوبی کار میکنند. خریدی ماندگار و هوشمندانه است!چند محصول خوب دیگر هم معرفی میکنم:
سلام من ساندبار سامسونگ ۵۹۰ باتوان ۳۴۰وات دارم کیفیت صدا برای موسیقی حرف نداره خیلی بهتر از سینمای خانگی عمل میکنه
I-)/-):-devil:devil
با سلام من علا.ه بر اینکه فیلم زیاد می بینم و صدای دالبی برام مهم هست میخواهم که صدای موزیک نیز برای جشن ها و مهمانی ها جوابگو باشد اونطور که تو ساند بارها دیدم صدای موزیک قدرت چندانی نمیبینم . اخیرا نوع خاصی از اسپیکر های بزرگ با توان زیاد به بازاد آمده اند میخواستم ببینم پیشنهاد شما بین این اسپیکر ها و سینماهای خانگی مرغوب مثل سونی N9200 چیست ؟ با تشکر
سلام. بخش زیادی از ارزش یک دستگاه به قیمتی که شما قصد هزینه کردن دارید داره. البته کاربرد شما هم مهمه معمولا برای استفاده خانگی از یه حد مشخصی بیشتر خرید بیهودست
سلام.من سینما خانگی الجی با توان ۴۵۰ وات دارم .میخوام بدونم میصرفه سیستم سونی مدل shake x7dبا توان ۲۴۰۰وات خرید .یعنی قدرت صدای سونی ارزش خریدن داره یا نه .
سلام
به احترام پارسی لغت گاها رو تصحیح بفرمایید
سلام
تا چه قیمتی میتونید هزینه کنید؟
در کامنت جدید پاسخ دهید.
با سلام خدمت آقای آریایی.ببخشید از نظر خود شما برای شنیدن صدایی زلالوصاف وشنیدن موسقی چه نوع اسپیکر یا سینما خانگی یا ساندبار را پیشنهاد میکنید و چه مارک و چه مدلی با تشکر
کلا عزیزان هر برندی نقطه ضعفی داره نمیشه همیشه 100 در صد پرفکت باشه کلا باید ایا این تقاط ضعف ارزش چشم پوشی نسبت به نقاط مثبتش هست یا نه کلاسینمای خانگی بهتر عمل کرده
راه حل اصلی برای داشتن یک صدای خوب و Multi Channel استفاده از سینمای خانگی میباشد و ساندبارها در فواصل دور و حتی متوسط قادر به ارایه صدای استریو هم نمیباشند و اصلاً ماهیت داشتن صدای 5.1 و یا 7.1 جدا بودن بلندگو ها میباشد و اگر بخواهیم با بلندگوهای متمرکز صدای چند کانال داشته باشیم باید به نسبت هر محیط و اتاق طراحی خاصی صورت بگیرد که حتی با کوچکترین تکان شخص شنونده امکان به هم ریختن صدا وجود دارد………….
ساند بار ها به نظرم بهتر از سینما خانگی هستند،کیفیت قابل قبولی دارند و فضای اشغالشون هم خیلی کمتر از سینما خانگی هستش
ممنون از شما.
1-بله ساندبارها به دلیل کمبود اسپیکر و اینکه همه درایوها در یک بخش هستند خوب به طبع توانایی اجرای کامل استاندارد های صوتی دالبی و چند کانال رو ندارند.الان حداکثر توان صوتی این محصولات رو می توان 2.1 و 3.1 دانست که تقریبا با استریو فرق چندانی ندارند و به واقع بزرگترین نقطعه ضعفشون فقط همین است.برای صدای فراگیر مثل DTS و یا شبه 3D میتونید روشون حساب کنید اما اگر بخوایم از یک نگاه حرفه ای و دقیق نگاه کنیم،خیر دالبی نیستند و نمی توانند صدای چند کانال واقعی رو هندل کنند.اما با توجه به چیدمان اسپیکرها مقداری از استریو بهتر هستند.
2-خیر برادر هیچ ساندباری نمی تواند صدا 7.1 و 4.1 رو تولید کند و این اطلاعات جنبه تبلیغاتی دارند.وقتی شما یک CENTER در روبرو و یک ساب ووفر هم در کنار دارید به هیچ وجه چنین چیزی امکان پذیر نیست.
سلام عالی بود واقعا ممنون
ان شاءالله سربلند باشید
سلام
تشکر از جناب آریایی بابت این مطلب ارزنده و بسیار قابل استفاده
دو سؤال:
1 – نوشتید که یکی از نقاط ضعف ساندبارها ، عدم توانایی در خلق واقعی صدای چند کاناله است. آیا این ضعف مطلق است ، یعنی نباید در زمینه صدای ساراند هیچ حسابی روی ساندبار کرد؟ یا اینکه صرفاً نسبت به سینمای خانگی ضعیف تر هستند و با افکت هایی مثل ساراند مجازی تا حدودی صدای چند کاناله باز سازی میشود؟
2 – در مشخصات ساندبار ها دیده میشود که نوشته شده: 2.1 یا 4.1 یا حتی 7.1 کانال. با توجه به اینکه ساندبارها عملاً یک اسپیکر خطی بیشتر ندارند ، آیا بین این محصولات با یکدیگر تفاوتی در توانایی ایجاد صدای ساراند وجود دارد یا صرفاً تبلیغات است؟
تشکر