دوستان و همراهان مجموعه سخت افزار،با توجه به سوالات بسیاری از شما عزیزان مبنی بر خرید تلویزیون هایی با پشتیبانی از رزولوشن UHD/4K،در این مطلب قصد داریم تا از چند منظر،به این مقوله پرداخته و ارزش خرید تلویزیون های مذبور را بررسی نماییم.امید است که در پایان مطلب بتوانید به درستی برای خرید یک تلویزیون 4K اقدام کرده و تصمیم بگیرید.با ما همراه باشید.
تناقض میان بازار ایران و دیگر کشورهای جهان از آنجایی آغاز گشت که آمار فروش تلویزیون های 4K در کشورهای اروپایی،آمریکا و به طور کلی تمامی کشورهای توسعه یافته،بسیار بیشتر از ایران و خاورمیانه شد.طی یک همکاری بسیار منظم مابین تولید کنندگان تلویزیون،محتوا و ایجاد پلتفرم های سازگار با 4K،خرید آنها از روند بسیار سریعی برخوردار شد.تولید پورت های جدید مانند HDMI 2.0/A،DP 1.3،فرمت های جدید و کد گشایی هایی که ارسال و دریافت سیگنال های 4K را آسان می ساخت،از جمله زیرساخت هایی بود که در این روند موثر واقع شدند.همانطور که می دانید قیمت این تلویزیون ها در ماه های گذشته با یک کاهش هماهنگ در اکثر برندها خصوصا الجی و سامسونگ همراه بوده است.
پخش آنلاین محتوا
یک راست به سراغ اصل مطلب می رویم.همانطور که می دانید تقریبا تمام تلویزیون هایی که از پنل های 4K برخوردار هستند،دارای سیستم عامل هوشمند هستند.کمپانی های تولید کننده تلویزیون اپلیکیشن و همچنین برنامه های مولتی مدیای متعددی را برای استفاده کاربران درون این تلویزیون ها آماده ساخته اند که هر روز نیز به تعداد آنها افزوده می شود.هر سیستم عامل بنا به کیفیت خود و با در نظر گرفتن سخت افزارهای تلویزیون ها،اقدام به تولید انواع محتواهای اختصاصی می کند.
از سوی دیگر ما شبکه های پخش آنلاین مانن نت فلیکس (NETFLIX) را داریم.حداقل 3 شبکه مطرح در جهان وجود دارد که محتواهای خود را با دقت 4K/UHD در اختیار کاربران قرار می دهد.اما استفاده از آنها لازمه ساخت حساب کاربری و پرداخت هزینه ماهانه است.متاسفانه امکان افتتاح حساب و پرداخت مورد نظر برای این شبکه ها،در ایران وجود ندارد.شاید در آینده این امکان برای ایرانیان نیز فراهم شود اما در حال حاضر بسیار بعید به نظر می رسد.از سوی دیگر با توجه به سرعت اینترنت در ایران،حتی در صورت فائق آمدن بر مشکل اول،نمی توان این تصاویر را دریافت کرد.تجسم کنید که محتوای 4K را به همراه تکنیک HDR و صدای دالبی دریافت می کنید.این حجم از بیت ریت نیازمند اینترنتی با سرعت بالا است.مشاهده شبکه ای مانند نت فلیکس نیازمند اینترنتی با حداقل سرعت 25Mbps است.تاکید می کنیم که این سرعت حداقل مقداری است که برای مشاهده محتوای UHD لازم است.در نتیجه در زمان خرید یک تلویزیون 4K به یاد داشته باشید که بر خلاف هیاهو و تبلیغات موجود،شما قادر به مشاهده محتواهای آنلاین در دقت 4K نیستید!
محتواهای سخت افزاری
دومین قسمت محتوای سخت افزاری است.محتوای سخت افزاری شامل دستگاه های پخش کننده UHDBlu-Ray،دیسک های نسل جدید UHD Blu-Ray و مدیاهایی است که بر روی ذخیره سازهای اکسترنال مانند یک فلش و یا هارد دیسک داریم.در دو مورد اول که بدون شک باید گفت در حال حاضر منتظر ورود آنها به ایران نباشید.علاوه بر دستگاه پخش کننده مورد نظر،تجربه نشان داده است که دیسک های Blu-Ray هیچگاه به خوبی وارد بازار کشور ما نشده و نخواهند شد.بسیاری از دیسک های مورد نظر در نسل گذشته یعنی بلوری های معمولی در گذشته از طریق قاچاق وارد کشور شده و هیچ گاه به طور انبوه دیده نشدند.
یکی از دلایل کاهش پلیر این دیسک ها نیز همین مورد است.برای مرحله آخر هم کاربران مجبور به دانلود محتوای 4K و ارتباط آن با تلویزیون هستند که می تواند از طریق اینترفیس های USB و یا HDMI صورت گیرد.به این صورت که محتوا را در لپ تاپ و یا مینی PC اتاق نشیمن پخش کرده و از طریق تلویزیون تماشا نمایید.برای این منظور نیز نیازمند دانلود محتواهای یاد شده هستید که به هیچ وجه از حجم کمی برخوردار نیستند.
شبکه های تلویزیونی
سومین بخش که مردم جهان تصاویر 4K را از آن دریافت می کنند،شبکه های سنتی تلویزیون و ماهواره است.همانطور که می دانید سیستم پخش ایران تنها از چند شبکه محدود با دقت HD و نه FHD برخوردار است.بسیاری از محتواهای این شبکه ها در رزولوشن SD پخش شده و مشکلات بیت ریت پایین نیز همواره با شطرنجی شدن تصاویر و تصاویر متحرک،مشهود است.در نتیجه امید به تماشای شبکه های داخلی ایران نیز کاملا واهی است.در بهترین حالت ممکن شبکه های پخش ایران در چند سال آینده HD خواهد شد.اما در کشورهای دیگر و خصوصا توسعه یافته،این محتوا در دقت های بالا پخش می گردد.هر چند تعداد شبکه هایی که تصاویری با دقت بالاتر از FHD را ارسال می کنند در حال حاضر زیاد نیست،اما با توجه به ایجاد زیرساخت های لازم این روند در آنها ادامه دارد.
به عنوان مثال برخی از تصاویر المپیک 2016 که در ریو برگزار می گردد،با دقت های 4K و 8K پخش خواهد شد که حتی در برخی از کشورها نیز تلویزیون های بزرگی در خیابان از سوی دولت نصب شده است که این تصاویر را به نمایش عموم در خواهد آورد.متاسفانه بسترهای لازم برای مشاهده چنین کیفیتی در ایران موجود نیست.
موتورهای سخت افزاری ارتقاء
چندیست که دوستان اشاره ای به موتورهای ارتقاء در تلویزیون های 4K دارند.این تلویزیون ها به طور معمول در اکثر مدل ها دارای موتورهای ارتقاء تصویر هستند که در دو حالت سخت افزاری و نرم افزاری فعالیت می کند.الگوریتم کار آنها بسیار ساده است.بالا بردن کیفیت با توجه به دقت ورودی.به عنوان مثال این تلویزیون ها با تقویت تعداد پیکسل به یک فایل HD،آن را هر چه بیشتر به یک تصویر FHD نزدیک می کنند.اما تاثیر این موتورها به هیچ وجه در حد و اندازه ای نیست که بتوان به عنوان یک ارتقاء دهنده دائمی از آن استفاده کرد.در نتیجه به هیچ وجه این نظریه را فراموش کنید که این تلویزیون ها قادر به ارتقاء کامل تصاویر FHD به 4K هستند.این امکان تا به این حد وجود ندارد.این موتورها تنها قادر به یک ارتقاء ساده بر روی تعداد پیکسل ها هستند.
نتیجه گیری:
همانطور که مطالعه فرمودید،تقریبا تمامی شاه راه های اصلی محتوا برای ما ایرانیان مسدود است.موسسه IHS به تازگی گزارشی را منتشر ساخته است که در آن ارقام جالب توجهی وجود دارد. IHS در گزارش خود به افزایش آمار فروش تلویزیون های 4K/UHD در کشورهای در حال توسعه پرداخته و گفته است که تلویزیون ها مورد نظر تا سال 2019 به پیشرفت های عظیمی دست پیدا خواهند کرد.به عنوان مثال تا سال 2019 میلادی،بیش از 50% درصد از تمامی تلویزیون های موجود در ایالات متحده،اروپا و ژاپن 4K/UHD خواهد بود.IHS در ادامه به سامانه هوشمند اشاره کرده و گفت:از آنجایی که این تلویزیون ها برترین دسترسی های 4K را به صورت آنلاین فراهم می کنند،فروش این تلویزیون ها به نسبت دیگر محصولات بسیار بیشتر بوده و تقریبا تمامی آن 50% درصد را تلویزیون های هوشمند تشکیل خواهند داد. در ادامه گزارش های IHS اینطور گفته می شود که 53% درصد از تمامی تلویزیون هایی که تا سال 2019 وارد بازار ایالات متحده خواهند شد 4K/UHD هستند.
من تلویزیون 4k خودمو با یه تلویزیون سیاهوسفید ایرانی عوض میکنم
این مقاله برای دو سال پیشه الان تلوزیونهای 4k قیمت خیلی مناسبی دارن، نسبت به تلوزیون فول اچ دی همون مارک با همون سطح امکانات و کیفیت صدا حدود 300-400 هزار تومن گرونترن و کاملا ارزش خرید دارن
سعی کنید تلوزیون خوب بخرید پرکاربردترین وسیله خونه هست
با سرویس شاتل لند
سلام. کی گفته 4k تو ایران کاربرد نداره؟! مگه گفتن کاربرد این رزولیشن فقط مال کانال تلویزیونی یا مثلا سرویسی مثل نتفلیکسه که تو ایران دسترسی نداریم. کلی ویدیو با فرمت 4k تو یوتیوب موجوده یا الان فیلم هایی با کدک x265 با حداقل ظرفیت تو نت هستش که کیفیتی بالاتر از فول اچدیه .به نظر من خرید این تلویزیون ها تا زیر ده میلیون ارزش داره. چون نسل بعدی تلویزیون ممکنه تا هفت هشت ساله دیگه نیاد و میتونه خریدش منطقی باشه
بقول دوستمون امیر که واقعا درست گفته الان میفهمیم جوونیمونو تو چه کشوری داریم هدر میدیم ..تو کشوری هستیم که بینهایت محدودیت داره !!!!!!!!!واقعا جای تعجبه آخه چرا ما مردم این مملکت داریم شبیه به مردم یه کشور کمونیستی مثل کره شمالی زندگی میکنیم.آخه چرا لمس تکنولوژی تو این مملکت لعنتی اینقد سختو گرون باشه که یه سال حقوقتو بدی جای یه تی وی ..واقعا برا خودم متاسفم که تو این مملکت خفقان زده ام
شبكه مستند FHD هست
اصلا خریدشون فعلا توجیه نداره:-bd
درسته با اینترت کند تو ایران نمیشه امیدی به شبکه های 4K داشت من خودم تا یکسال شیرینگ رایگان برای شبکه های فول اچ دی داشتم و واقعا تصاویرش خیره کننده بود اما به خاطر سرعت پایین اینترنت شبکه هایی مثل Animals و National Geographic فول اچ دی کلا با پرش تصویر حالم رو میگرفت یه هر از گاهی هم روون اجرا میشد و هر کار کردم بی فایده بود مثل تغییر کابل و ال ان بی و بعد متوجه شدم که این نوع شبکه ها باید با اینترتی مناسب تغذیه بشن تا مشکل پرش نداشته باشند که بعد رفتم 2 مگ گرفتم ولی دیگه دیر شده بود و شیرینگ تموم شد :smiley7 و ما هم دیگه هزینه سی سی کم رو بیخیالش شدیم /-) ممنون از مطلب خوبتون :-bd الان بیشتر متوجه شدم که چی به چی شده بود و ما داریم تو چه نقطه ای از دنیا جوونیمون رو به پایان میرسونیم
سلام دوستان. در این بحث فقط به کمبود محتوا اشاره شد.
دوستان جدا از بحث محتوا.اگر تلویزیونی که می خرید زیر 55 اینچ بوده و فاصله تان از تلویزیون حداقل 3 متر است اصلا تفاوت چندان و شاید هیچ تفاوتی احساس نکنید.نکته بعد اینکه نرخ تفکیک پذیری یا همون رزولوشن تنها یکی از عوامل کیفیت نهایی تصویر هست.مهم ترین عامل در تصویر خوب کنتراست تصویر است اختلاف بین سیهترین و سفیدترین تصویر.در مقاله ای که در سایت سی نت هست.تلویزیون پلاسما با رزلوشن اچ دی خیلی بهتر از ال ای دیِ الترا اچدی تصاویر رو نشون میده.. . بهترین انتخاب اگر میخواهید هزینه زیاد کنید خرید تلویزیون اولد با رزولوشن 1080 هست.که حدود 9 میلیون میشه 55 اینچش.کنتراست مهم تر از رزولوشن است همیشه.
واسه پولدارها حرف نداره.:D
با این برنامه های جذاب صدا و سیما crt سیاه و سفید هم زیادی است !!!!!:smiley1:smiley1
با وجود چندتا دونه شبکه 4k به نظرم برای 5 سال دیگه خریدش بجا و مناسبه
قطعن کیفیت 4k لذت زیادی داره برای ددین امام همترین نکته ای که داره هزینه به نسبت بالای اوناس که برای هرکسی توجیح نداره و فقط صرف علاقه شخصی میتونه توجیح کنه خرید تلویزیونهای گرون این نسلو و به نظر من برای مردم عادی که دنبال یک تلویزیون مناسب هستند کیفیت 1080 به راحتی جوابگوس و نیازی به هزینه های بیشتر نیس و چون در مقاله هم به عدم دسترسی باکیفیت کاربران در ایران به محتوای 4k اشاره شد پس عملن خریدش توجیح اقتصادی نداره مگر کاربر مشکل بودجه نداشته باشه.
باسپاس از مقالات بررسی و نیاز سنجیتون که به شدت علاقمندم به این مباحث.:-bd:-bd=smile=smile
اگر متن رو میخوندین متوجه میشدید که ما هم همین رو گفتیم.
شبکه های ایرانی که میگن کیفیتشون اچ دی نیست. داخل ایران شبکه ها فول اچ دی پخش ميشه. اگر تلویزیونی داشته باشید که مشخصات شبکه رو نشون ميده نگاه کنید نوشته 1080i
فیلم TimeScapes 50 دقیقه است 305 گیگ حجمش ریپ شدش 100 گیگ چه طوری میشه با این سرعت این اینترنت محتوای خوبی رو دانلود کرد رویه این تلوزیون ها دید ………؟
4k خیلی عالیه و بهترین انتخاب برای الان و آینده است. اگه بخوایم به نسبت امکانات تو ایران خرید کنیم باید مثل عصر حجر زندگی کنیم.:-D
اگه کسی الان بخواد تلویزیون بخره قطعا باید 4k بگیره چون انتخاب آینده نگری هست و به هیچ وجه نباید fhd بگیره:-bd
فقط بدرد این میخوره که به عنوان مانیتور استفاده بشه
اینکه توی ایران یک اشتباه شکی توش نیست چون TV نداریم اما اینکه اصلا کار اشتباهیه نه درست نیست من بشخصه 2 تا Samsung 4K گرفتم هم برای خونه خودم هم برای خونه پدریم و واقعا از دیدن تصاویرش لذت میبریم و هر چند وقت ی باری فیلم روش میبینم و میگیم پولت حلال!!!!! چه لذتی داره واقعا کیفیتشون فوق العادس مخصوصا Samsung که توی سرس 6 و 7 عالی عمل کردن