پس از بازنشسته شدن شاتل فضایی آمریکا، وظیفه نقل و انتقال فضانوردان و همچنین تجهیزات مورد نیاز آنها به ایستگاه بین المللی فضایی بر عهده راکت های روسی قرار گرفت. با این حال برنامه ریزی ها به گونه ای پیش رفت که تصور می شد در سال 2017، مجددا کمپانی های آمریکا بوئینگ و SpaceX باشند که قراردادهای مرتبط را امضا کرده و بار دیگر به عنوان اصلی ترین شرکت های حاضر در بخش رفت و آمدهای فضایی مطرح می شوند. اما ظاهرا اوضاع آن طور که باید و شاید حداقل برای یکی از این دو شرکت پیش نرفته است.
بر اساس گزارشی که GeekWire منتشر کرده است، تاکسی های فضایی کمپانی بوئینگ که با نام CST-100 Starliner شناخته می شوند نمی توانند زودتر از سال 2018 در چرخه کاری قرار بگیرند. به این ترتیب با تغییرات صورت گرفته در برنامه های زمان بندی ناسا برای اجرا عملیات مختلف، حالا این SpaceX است که تنها کمپانی حاضر و قدرتمند در بخش فضایی به حساب می آید. در صورتی که برنامه ساخت راکت Dragon این شرکت طبق زمان بندی های قبلی اجرا شود، آنها بدون شک برنده نبرد فضایی با بوئینگ خواهند بود و به اصلی ترین شریک ناسا در رفت و آمدهای فضایی تبدیل می شوند. ظاهرا بوئینگ با مشکلات متعددی روبرو شده و ماه گذشته بود که engadget از بر هم خوردن همکاری مشترک پرتاب موشک بوئینگ و لاکهید مارتین به دلیل قرارداد نیروی هوایی ایالات متحده با SpaceX خبر داده بود. همچنین شایعاتی نیز درباره تعدیل نیرو به میزان 4000 نفر در سال جاری میلادی در بوئینگ شنیده می شود. باید دید برنامه های بلند پروازانه این شرکت پر آوازه برای بازگشت به قدرت به چه صورتی پیش خواهد رفت و آیا آنها می توانند با ایلان ماسک و کمپانی فوق العاده پر شتاب و البته تازه نفس SpaceX در زمینه هوافضا رقابت کنند یا خیر.
کشوری مانند آمریکا به این دلیل پیشرفته حساب میشود که شرکتهای خصوصی زیادی دارای تکنولوؤی پیشرفته ای هستند و دولت بدون هیچ گونه ترس و واهمه ای از دست آوردهای آنها استفاده میکند و شرکتها فارغ از هر گونه ترس و یا انگی قادر هستند در زمینه های گوناگون سرمایه گذاری بکنند و باعث رشد و شکوفایی در تمام زمینه های اقتصادی و زیر بنایی و شکوفا شدن علوم بشوند !!!!!
آره واقعا:smiley0
حیف الان ما باید اخبار تکنولوژیمون تو دنیا پخش بشه ولی افسوس که جنگ و مسایل سیاسی زیادی در تاریخ کشورمون جلو پیشرفتمون رو گرفت و الان یه کشوری مثل هندوستان که تا 1 دهه پیش حرفی برای گفتن نداشت خیلی خوب تونسته جزو خوبهای صنعت و تکنولوژی دنیا بشه خدا کنه بعد این دیگه کشورمون جنگ و اینجور مسایل رو تجربه نکنه چون پتانسیلمون خیلی بالاست تو تکنولوژی ، مغز زیاد داریم :-bd
نه بابا 😀
عجب.
آمریکاس دیگه الکی نیستن که:emoji0
ممنون آقای یوسفی زاده :-bd:-bd یعنی آدم میمونه چی بگه واقعا چه علمی دارند اینا :l. ؟!! دوباره حسادتم اوت کرد /-)
مرسی خبر خوبی بود:-bd
جالب بود :-bd;)