گزارش فصلی Jon Peddie Research یا JPR به تازگی منتشر شده و نشان میدهد AMD فصل خوبی را با 9.8 درصد افزایش عرضه کارت گرافیک پشت سر گذاشته است. انویدیا در همین مدت تغییر خاصی را تجربه نکرده در حالیکه اینتل تا 1.4 درصد کاهش عرضه را در پی داشته است. عرضه کلی کارت گرافیک به شکل ترتیبی 0.6 درصد افزایش داشته در حالیکه نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 10.4 درصد کاهش را شاهد هستیم. با در نظر گرفتن این موضوع که بازار کلی رایانههای شخصی امسال رو به رشد بوده، تنها دلیل کاهش عرضه در بازار کارت گرافیک را میتوان به افول تب استخراج ارزهای دیجیتالی و موجودی بیش از حد ربط داد. با این اوصاف به نظر میرسد که سرانجام بازار در حال شکل گیری مجدد است.
یکی دیگر از نکات جالب مخفی در جداول پیشی گرفتن AMD از انویدیا در بحث سهم بازار است. این یک خبر فوق العاده برای این شرکت بوده زیرا آنها بیش از 5 است که چنین چیزی را تجربه نکردهاند. در حقیقت آخرین باری که AMD در بالای این جدول جای گرفته، فصل سوم 2014 بوده. در حالیکه جزئیات کامل مخفی هستند اما ما میتوانیم شاهد باشیم که تیم سرخ رقیب خود را در جدول سهم بازار کارت گرافیک پشت سر گذاشته است که در پایین مشاهده میکنید:
به شکل کلی 76.7 میلیون واحد در فصل دوم 2019 عرضه شده که نسبت به فصل مشابه سال گذشته 8.93 میلیون واحد کمتر است و نشان میدهد که فعلا شرایط بازار مساعد نیست.
نگاهی سریع به نکات مهم
- عرضه کلی شرکت AMD نسبت به فصل گذشته تا 9.85 درصد افزایش داشته، عرضه اینتل تا 1.44 درصد کاهش داشته و انویدیا نیز 0.04 درصد افت را تجربه کرده است.
- نرخ پردازندههای گرافیکی (شامل نمونههای مجزا و مجتمع) رایانههای شخصی برای این فصل 120 درصد بوده که نسبت به فصل گذشته 10.38 درصد کاهش یافته.
- گرافیکهای مجزا 26.95 درصد بودهاند که نسبت به فصل گذشته 1.99 درصد پایینتر است.
- بازار کلی رایانههای شخصی 9.25 درصد به شکل فصل به فصل افزایش یافته و 3.07 درصد به شکل سال به سال.
- گرافیکهای دسکتاپ AIB که از گرافیکهای مجزا بهره میبرند نسبت به فصل پیش 16.62 درصد افت داشتهاند.
- فصل دوم 2019 شاهد افت عرضه تبلتها نسبت به فصل پیش بوده است.
بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که افزایش 0.6 درصدی بازار کارت گرافیک به شکل فصل به فصل یک نشانه مثبت است زیرا به شکل معمول در این فصل شاهد 2 درصد افت هستیم. در این گزارش اشاره شده که در رابطه با تامین تقاضای نوت بوکها کمی شک و شبه وجود دارد، بخصوص که شاهد معرفی بسیاری از بهبودها در بحث طراحی و مشخصات داخلی بودهایم. البته با در نظر گرفتن عرضه پردازندههای نسل دهم اینتل و Zen انتظار میرود به زودی شاهد جنب و جوش بیشتری در این بازار باشیم. به همین شکل کارت گرافیکهای مجزا نیز با قدرت بیشتر و مصرف کمتر برای پلتفرم موبایل عرضه خواهند شد که مشخصا اعداد را افزایش میدهند.
کارت گرافیکها معمولا نمایانگر اصلی بازار رایانههای شخصی هستند و با توجه به افت 10.4 درصدی احتمالا باید هشدار آنها را جدی گرفت. خوشبختانه با این حال صحبت از مرگ بازار رایانههای شخصی بسیار دور از ذهن بوده با اینکه بسیاری از افراد سالهاست درباره آن حرف میزنند. با در نظر گرفتن این موضوع که تب و تاب ماینینگ تقریبا به اتمام رسیده، ما معتقد هستیم که باز هم وارد چرخه طبیعی رشد شدهایم. با ورود اینتل به بازار کارت گرافیک در سال 2020 و حضور قوی AMD در رقابت دوباره با انویدیا، ما انتظار داریم در فصلهای آینده شاهد حجوم این سه شرکت به بازار برای در دست گرفتن سهم بیشتر باشیم.
یکی دیگر مشاهدات جالب این است که با توجه به انتشار مدلهای SUPER توسط انویدیا در این فصل و اینکه عرضه آنها تقریبا بدون تغییر باقی مانده، به نظر میرسد از این لاین آپ جدید استقبال خوبی به عمل نیامده، حتی با اینکه این شرکت را در بحث قیمت بر کارایی رقابتیتر کرده است. با توجه به اینکه Jensen (مدیر عامل انویدیا) دوست دارد همچنان شرکت اصلی در بازار کارت گرافیک باقی بماند، احتمالا این موضوع باعث میشود که آنها یک جنگ قیمت / تکنولوژی را شروع کنند. این خبر بسیار خوبی برای مصرف کنندگان و کاربران است زیرا همینجاست که آنها پیروز میشوند.
تو یه کلمه بگم انویدیا و اینتل زیر دستان AMD در آینده ای بسیار نزدیک همتون خواهید دید B-)
چیییییییییییییییییییییییییییی امکان نداره این همه اختلاف فریم داشته باشند دوست من خواهش میکنن اتفاقا اتفاقا توی رزلویشن بالا این اختلاف بسیار کمتره یکم منطقی باشید
@PEJMAN
مثال زدم اون اعداد رو وگرنه 60 فریم و 50 فریم هم قابل توجهه و در این حد هست تفاوت …
هر یوتیوبری که بالای 100 تا کامنت داره پستش و تو بخش کامنت ها کسی رد نکرده باشه ادعاش رو ، معتبره چون اونی که داره سخت افزار رو مقایسه میکنه با مال خودش و خیلی راحت دستش رو میشه … مثلا من خودم 7700 دارم و 1060 ، بعد میرم تو یوتیوب میبینم بیشتر یا کمتر از اون نتیجه ای که من داشتم گذاشته ( مثلا 7 8 فریم کمتر یا بیشتر ) ، خیلی راحت از خجالتش در میام و دستش رو میشه …
چون تست های یوتیوب که با نرم افزارهایی مثل افتربرنر هست یچیز عمومی هست که هر کس میتونه تستش کنه و چیزی برای پنهان کاری نیست …
رفیق فکر کنم بنچمارک ها هم شبیه فیلم هندی شده 60 تا 40 فریم=))
نه بابا خود کارت گرافیکا اینقد اختلاف فریم ندارن دوتا سی پی یو توی رزولوشن اینقدر تفاوت پیدا میکنه؟؟؟؟؟
منبع بنچمارک هاتو بزار ببینیم (یوتیوبر ها منبع معتبر نیستن)
برای کسی که فتوشاپ و دیزاینره قدرت خالص کارت های AMD خیلی بهتره تا مشخصات ضعیفتر کارت های انویدیا … من خودم بخوام به کسی که گیم نمیزنه کارت گرافیک پیشنهاد بدم نمیگم بره 1080 بگیره ، میگم بره وگا 64 بگیره ! چون قدرت خامش بیشتره ولی چون برعکس کارت های انویدیا برای گیمینگ طراحی نشده تو زمینه ی گیمینگ کمتر فریم میده
قرار نیست حتما رو فول اچدی باشه و قرارم نیست فرق بین 120 و 115 باشه ، فرق بین 3900 ایکس و 9900 کا تو بازی ها تو رزولوشن 4 کی و 2 کی معمولا بین 40 و 60 فریمه یا 70 و 50 فریم … این ها قابل تشخیصن
صد در صد ای ام دی از اینتل زده جلو و محصولاتش خنکتر و بادوام تره ولی تو این یه زمینه هنوز نتونسته حریف اینتل بشه چون اصلا اولویتش گیمر ها نیست و سعی میکنه هسته ی بیشتر داشته باشه و فرکانس کمتر تا اینکه هسته ی کمتر داشته باشه و فرکانس بیشتر …
ینی اگه دماش پایین بود ایر کولر نمیخرید هیچ کس ؟! تو این دوره زمونه دیگه کی حوصله ی سر و صدای ایر کولر رو داره ؟! بدیهیه که واتر کولر میخره …
نه فقط 9900 کا بلکه کلا تو همه ی رده ها سی پی یو های اینتل برای گیمینگ بهتر فریم میدن 9600 کا ، 9700 کا ، کسی اگه مشکل مالی داشته باشه 9700 میخره با یه ایر کولر که 9700 خیلی عملکردش به 9900 کا نزدیکه و تو بعضی بازی ها بیشتر هم فریم داده
کاملا مشخصه گیمینگ اولویت آخرشه:l:l:l:l
بعدش در آمد amd فقط از کارت های ماینینگه؟؟؟
رایزن نسل 3 که اومد فشنگی همشو خریدن بعد فقط از ماینینگ در امد داره؟؟؟؟؟؟؟؟
تازه این apu ها رو حساب نکرده سهم amd بیشتر بوده
بعدش کی میاد یه پردازنده 8 هسته ای داغ رو با یه 12 هسته ای خنک مقایسه کنه؟؟ در حالی که قیمتا یکیه!!!!!!!!!!!
9900k بگیری باید 150 دلا هزینه کنی تا یه واتر کولر بگیری بزاری روش نسوزه
خود اینتل هم می دونه نمی تونه با خنک کننده بادی خنکش کنه مگر اینکه از این بزرگاش بگیری که میاد رو اسلات رم ها که خیلی چیز افتضاحیه
نه کنسول جز این حساب نمیشن اما APU مستقل چرا برای همین که اصلا اینتل هست وگرنه اینتل که تا الان گرافیک مستقل نداشته
چی برای خودت میگی یک جور ماینر ماینر میکنی انگار ماینر ها از گرافیکای انویدیا استفاده نمیکنن خوبه ابروش رفت وقتی درامدش از تصف کمتر شد که به سرمایه گزاراش دروغ گفت که افزایش درامد مربطو به ماینرها نمیشه! در ضمن دیگه ماینرها مثل سابق نیستند که بخوای موفقیت این ماه AMD به اونا نسبت بدی دوم کاربرای عادی؟یعنی کاربرای عادی نمیتونن از محصولات انویدیا استفاده کنن؟ بر طبق استریم 1060 فلان قدر سهم داره که چی انویدیا توسنت کلیات بازار بهتر هدف بگیره خوشبختانه کارتای AMD توی این رده به زودی میاد که بزنه تمام محاسبات انویدیا خراب کنه البته بخاطر رشد کند بازار گرافیک هر اتفاقی بیفته چندین ماه طول میشکه تا جو بازار نشان بده در خصوص بحث 9900 که فریم بیشتر میده یعنی واقعا انقدر 5 تا 10 فریم بیشتر مهمه اونم فقط توی رزلویشن 1080 یعنی به احتمال زیاد کسی که 9900 میخره دیگه محدود به 1080 نیست و میره توی رزلویشن بیشتر الان واقعا فرق 120 فریم توی اینتل با 115 فریم AMD کسی میفهمه! بالای 60 فریم چشم انسان قادر به تشخیص نیست دیگه چه برسه که الان اکثر بازیا بالای 100 فریم هستند دوران خوش گیمینگ اینتل تمام شده بنا به دلایلی که بالا گفتم
سلام
دوست عزیز این پیام معمولاً زمانی ظاهر میشه که ایمیلی که وارد میکنید ساختار درستی نداره یا ایمیل از سرویسهای غیرمعتبر هست.
کلی چیز تایپ کردم آخرش میگه [quote] Akismet یک اسپم در دیدگاه شناسایی کرده است[/quote] خب بگو مشکلت چیه؟
خدا سایه ی ماینر ها و کاربر های عادی رو از سر AMD کم نکنه و گرنه طبق جدیدترین آمار استیم پر استفاده ترین کارت گرافیک 1060 ه با 15/5 درصد سهم و پر استفاده ترین کارت گرافیک ای ام دی که 580 ه رتبه 11 م رو داره با 1/1 سهم ، یعنی تو استیم 1080 تی آی پر استفاده تره با 1/7 درصد سهم و 1080 هم با 2/90 درصد سهم …
کاملا مشخصه اولویت شرکت ها چیه …
https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
ای ام دی به طور کلی حساب کنیم از اینتل جلو زده تو بازار ولی باز اونجا هم تو گیمینگ هنوزم که هنوزه هیچ CPU ی نتونسته تو تست فریم ریت بیشتر از 9900 کا فریم بده
کلا برای AMD پی سی گیمر اولویت آخره چون محل اصلی درآمدش از طریق گیمینگ رو داره از بازار کنسول ها بدست میاره …
بالاخره داره اون روزی می رسه که amd هم از انویدیا و اینتل جلو بزنه
(از اینتل که خیلی وقته جلو زده=))=))=))=))=)))
پردازنده کنسول APU حساب میشنکلا بحثشون جداست
این در مورد کارت گرافیک هستش RDNA بزودی سبد غنی تری معرفی میکنه:x
باریکلا AMD / البته من برام سوال شده که آیا مثلا گرافیک هایی که AMD برای کنسول ها میفروشه هم توی این آمار وارد میشن؟!