گزارشی جدید نشان میدهد اپل و انویدیا احتمالاً از نود 14A شرکت اینتل بهعنوان منبع دوم برای بخشی از نیازهای خود به تراشه استفاده خواهند کرد؛ انویدیا این نود را برای برخی از کارتهای گرافیک پایینرده به کار خواهد گرفت و اپل برای تراشههای سری M مخصوص لپتاپهای خود آن را مدنظر دارد.
در حال حاضر، شرکت اینتل فاصله چشمگیری از دوران طلایی خود گرفته است؛ مشکلات مالی و تغییر در اهداف راهبردی موجب شده تا بار دیگر اقدام به تعدیل نیرو کند. اگر شرکتهایی مانند اپل و انویدیا تصمیم بگیرند از محصولات اینتل استفاده کنند، این همکاری میتواند فرصت مناسبی برای بازگشت اینتل به جایگاه پیشین و تداوم مسیر با قدرتی دوباره باشد.
استفاده از نود 14A اینتل بهعنوان گزینه دوم برای تولید تراشه
درحالیکه سامسونگ همچنان با نوسان بازده تولید در نود SF2 دستوپنجه نرم میکند، اکثر شرکتها در بازار تراشههای سطح بالا تنها گزینهای که در اختیار دارند TSMC است. با این حال، افزایش قابلتوجه قیمت ویفر ممکن است برخی از شرکتها را به فکر یافتن جایگزین بیندازد. اکنون دو غول صنعت نیمهرسانا، اپل و انویدیا، به اینتل بهعنوان سومین بازیگر اصلی بازار فاندری تراشه نگاه میکنند.

بررسی ترکیبی منابع خبری و نقشه راه اینتل
به گزارش وبسایت 9to5Mac که یادداشت یکی از تحلیلگران صنعت را به گزارش رویترز پیوند داده، اپل و انویدیا ممکن است در محصولات آینده خود به نود 14A اینتل روی آورند. طبق نقشه راه اینتل، ورود این نود به مرحله تولید آزمایشی پرریسک پیش از سال 2027 پیشبینی نشده و تولید انبوه آن نیز تا پیش از سال 2028 آغاز نخواهد شد؛ البته در صورتیکه با تأخیر بیشتری مواجه نشود. شایعات درباره همکاری اپل با اینتل تازگی ندارد و پیشتر نیز اخباری مبنی بر استفاده اپل از نود 18A اینتل برای برخی تراشهها منتشر شده بود.
برنامه تولید اپل در سالهای آینده
TSMC در حال حاضر تأمین نیازهای فوری اپل را بر عهده دارد و تراشههای سری A19 و M5 بر پایه نود N3P این شرکت ساخته میشوند. در ادامه، در سال 2026، تراشههای A20 و M6 به نود N2 منتقل میشوند و احتمالاً برای یک سال نیز سری A21 و M7 در همین نود باقی خواهند ماند. اما تنها تراشه M8 اپل ممکن است به نود 14A منتقل شود و تراشه A22 همچنان در اختیار TSMC باقی خواهد ماند.
موقعیت احتمالی انویدیا در استفاده از نود 14A اینتل
معماری Rubin انویدیا قرار است برای تراشههای هوش مصنوعی و کارتهای گرافیک دسکتاپ سری RTX 60 از نسخهای سفارشیشده از نود 3 نانومتری TSMC (احتمالاً 3N) استفاده کند. این کارتها در صورت پایبندی انویدیا به نقشه راه فعلی، در سال 2027 معرفی خواهند شد. بنابراین، احتمالاً جانشین Rubin یعنی معماری Feynman که برای سال 2028 برنامهریزی شده، نخستین نامزد استفاده از نود 14A اینتل باشد. با این حال، انویدیا همکاری خود با TSMC را بهطور کامل متوقف نخواهد کرد؛ زیرا استفاده از نود 14A تنها برای برخی کارتهای گرافیک پایینرده در نظر گرفته شده است.
آینده رقابت در نودهای 1.4 نانومتری
نسخه بعدی نود N2 شرکت TSMC با نام A14 تا پیش از سال 2028 معرفی نخواهد شد. از این رو، هنوز برای پیشبینی مشتریان احتمالی آن زود است. سامسونگ ممکن است از رقابت در عرصه نود 1.4 نانومتری کنارهگیری کند؛ زیرا تمرکز خود را دوباره بر جذابتر کردن نود SF2 برای مشتریان معطوف کرده است. در نتیجه، تنها اینتل و TSMC بهعنوان دو فاندری اصلی با ظرفیت تولید 1.4 نانومتری باقی خواهند ماند، هرچند ممکن است شرکت ژاپنی Rapidus نیز تا آن زمان بهعنوان جایگزینی برای نود 2 نانومتری مطرح شود.
دیدگاهتان را بنویسید