کمپانی بریتانیایی ARM از سال 1990 در عرصه ی الکترونیک فعالیت دارد و در زمینه ی صنعت نیمه رسانه ها و طراحی نرم افزار های رایانه ای در حال کار است. بخش تجارت اصلی این کمپانی در زمینه ی پردازنده ها است. TSMC نیز که یک کمپانی تایوانی است به عنوان بزرگترین تولید کننده ی مستقل نیمه هادی ها در دنیا به شمار میرود . حال این دو کمپانی با هم برای تولید چیپ های 7 نانومتری به توافق رسیده اند.
همان طور که گفته شد کمپانی های TSMC و ARM قصد دارند چیپ های 7 نانومتری تولید کنند. این اولین بار نیست که این چنین چیپی ساخته خواهد شد و ابر کمپانی IBM سال گذشته اولین چیپ 7 نانومتری را تولید کرد. اما TSMC و ARM قصد دارند که این چیپ را بع تولید انبوه برسانند و آن ها در بازار تجارت عرضه کنند.
مدت ها قبل، دو کمپانی IBM و اینتل به شدت با هم برای تولید چیپ 7 نانومتری رقابت میکردند و در نهایت IBM این ماراتن را از اینتل برد اما هزینه ی ساخت بالای این چیپ باعث شد تا هیچ امیدی برای اینکه این چیپ را در بازار تجارت حداقل تا سال 2018 یا حتی 2019 ببینیم نداشته باشیم. اینتل همچنان در حال تلاش برای ساخت چیپ 7 نانومتری است اما به نظر نمیرسد حتی تا سال 2020 هم شاهد این چیپ از سوی اینتل باشیم. حال TSMC و ARM قصد دارند مُچ هر دو کمپانی اینتل و IBM را بخوابانند اما مطمئنا رقابت با کمپانی بزرگی مانند IBM میتواند چالش سختی برای این دو کمپانی باشد.
این همبستگی به نوعی صمیمیتی بین این دو کمپانی بوجود میآورد که در حال حاظر نیز TSMC و ARM در حال کار بر روی چیپ های 16 و 10 نانومتری هستند. انتظار میرود چیپ های 10 نانومتری این دو کمپانی چند ماه زودتر از 10 نانومتری های اینتل، تا سه ماهه ی اول سال 2017 معرفی شوند. اگر وقفه ی اینتل طولانی تر از این شود، ممکن است موجب رهبری سه کمپانی IBM, TSMC و ARM برای مدتی طولانی در زمینه ی تولید چیپ ها شود.
زمانی که IBM، اولین چیپ 7 نانومتری را توسعه داد، دستاورد بزرگی برای این کمپانی به حساب میآمد زیرا از لیتوگرافی ماورا بنفش بسیار پیشرفته ای در این چیپ استفاده شده بود و این فناوری از طول موج 13.5 نانومتری بهره میبرد. قابل توجه است که به نظر میرسد TSMC قصد ندارد از این قابلیت برای تولید چیپ های 7 نانومتری استفاده کند شاید به این دلیل که لیتوگرافی فوق ماورای بنفش مانع اصلی برای تولید انبوه این محصولات است.
مطمئنا هیجان انگیز است که ببینیم نتیجه این کار چگونه خواهد شد. به نظر شما این چیپ ها چه تغییری در دنیای فناوری و دنیای گوشی های هوشمند ایجاد خواهد کرد؟
کلا هر چیزی که کوچکتر بشه کارایی کمتر میشه
بسیار خبر خوب و رضایت بخشی هستش
یک نکته بگم که بحث رقابت جدا از تکنولوژی نیست بی شک این شرکت ها تجربه تولید چیپ های با کیفیت بالا نیستن که در پردازنده های مرکزی (CPU) و گرافیک ها استفاده بشه چون دو قضیه متفاوته
این چیپ ها بیشتر برای مدارها مخابراتی – گوشی و…. استفاده میشه داستان Intel و IBM به پردازنده های سرور – کلاینت ها – دسکتاپ و پردازنده های لپ تاپ بر میگرده
اینو بگم که زیاد روی حرارت و توانشون حساب نکنید چون من کابر انتظار دارم هم وقتی حجم تراشه کوچکتر میشه خنک ترو با قدرت بیشتر ببینم و اونها این رو میدونن پس باید منتظر گذشتن از Nano باشیم
کم کم باید به مینی پی سی ها هم امیدوار بشیم
مطمئنن شاهد گوشی های نازکتر و خنکتر خواهیم بود اما از اون سمت قابلیت استفاده این پردازنده ها در تلویزیون های هوشمند هم فراهم میشه بدون نگرانی برای سیستم خنک کنندگی و میشه بعنوان یک وسیله بازی کوچیک بهشون نگاه کرد.
اگر واقعن به تولید انبوه برسن ممکنه کنسولهای قابل حمل باردیگه به شکوفایی برسن چون میتونه همزمان کارایی و خنک بودنو باهم داشته باشه.
در مجموع با این تکنولوژی میشه درهای جدیدی از فناوری را بازکرد.
واقعا چرا تو این زمینه فقط چشم بادمی ها دست به پیشرفت زدند