کم کم باید خود را برای شروع شمارش معکوس معرفی پردازندههای نسل دوازدهم اینتل آماده کنیم. پائیز 2021 به احتمال فراوان زمان رونمایی اینتل از پردازنده Alder Lake خود خواهد بود. غول آبی با معماری جدیدی به میدان بازگشته تا معماری ZEN تیم قرمز را شکست دهد. AMD از برتری فناوری ساخت پیشرفتهتر پردازندههای رایزن بهره میبرد در حالی که اینتل از این لحاظ عقبتر (12 نانومتر در مقابل 10 نانومتر) از رقیب خود قرار دارد. با این حال دلیل بر برتری نمایندگان AMD نسبت به تراشههای اینتل نمیشود. طبق بنچمارک گیک بنچ که در گذشته منتشر شد، شاهد برتری پرچمدار نسل بعد اینتل نسبت به پرچمدار رایزن 5000 تیم قرمز بودیم. اکنون باری دیگر Core i9-12900K مقابل Ryzen 9 5950X مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند تا باز هم شاهد شکست سنگین پرچمدار AMD باشیم.
Core i9-12900K مقابل Ryzen 9 5950X در بنچمارک Ashes of the Singularity
پرچمدار خانواده Alder Lake اینتل این بار در بنچمارک Ashes of the Singularity عملکرد بسیار بهتری نسبت به Ryzen 9 5950X، نماینده پرچمدار AMD از سری پردازندههای رایزن 5000 از خود به جای بگذارد. بر اساس اطلاعات از قبل به دست آمده، پردازنده Core i9-12900K مجموعا به 16 هسته پردازشی مجهز میباشد. 8 هسته قدرتمند Golden Cove در کنار هشت هسته کم مصرفتر و طبیعتا ضعیفتر Gracemont قرار گرفته اند. فرکانس پایه هستههای پردازشی در این CPU برابر با 3.2 گیگاهرتز میباشد که در حالت بوست به 5.2 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند. همچنین تراشه 125 واتی اینتل از 30 مگابایت حافظه کش L3 نیز برخوردار است.
در مقابل Ryzen 9 5950X به عنوان پرچمدار تیم قرمز دارای 16 هسته پردازشی با معماری ZEN 3 میباشد و از تکنیک SMT (پردازش همزمان چند رشته ای) نیز بهره می برد. فرکانس پایه در این پردازنده 3.4 گیگاهرتز و فرکانس بوست آن 4.9 گیگاهرتز است. توان طراحی حرارتی پرچمدار AMD به لطف پروسه تولید پیشرفتهتر، 105 وات می باشد و مقدار حافظه کش L3 نیز برابر با 64 مگابایت است. مشخصا بر روی کاغذ برتری با پرچمدار AMD می باشد. خصوصا اینکه هر 16 هسته پردازشی این CPU از نوع ZEN 3 است در حالی که Core i9-12900K اینتل فقط 8 هسته Golden Cove دارد.
برتری تقریبا 40 درصدی پرچمدار اینتل در مقابل پرچمدار AMD
با این حال در عمل اوضاع کاملا متفاوت است. پرچمدار اینتل در دیتابیس بنچمارک Ashes of the Singularity خودنمایی کرده است. متاسفانه این بنچمارک اطلاعات کامل سخت افزارهای سیستم تست را در اختیارمان قرار نمیدهد، بنابراین نمیتوانیم بگوئیم که در این تست، پردازنده Core i9-12900K یا کارت گرافیک GeForce RTX 3080 اورکلاک شده بودهاند یا خیر. همچنین مشخص نیست که سیستم عامل استفاده شده، ویندوز 11 بوده یا نسخههای قدیمیتر. این موضوع با توجه به اینکه ویندوز نسل بعد برای پردازندههای Alder Lake بهینه شده بسیار حائز اهمیت است. پس با این اوصاف نباید به طور کامل به این امتیازات اتکا کرد.
به سراغ امتیازات ثبت شده برویم. جایی که Core i9-12900K با همراهی کارت گرافیک GeForce RTX 3080 انویدیا موفق به ثبت امتیاز 14000 در رزولوشن 1440p شده است. در سمت دیگر Ryzen 9 5950X از AMD با همان کارت گرافیک و در همان رزولوشن به ثبت امتیاز 10100 بسنده کرده است. با این اوصاف عملکرد پرچمدار اینتل تقریبا 38.6 درصد بهتر از همتای خود از AMD بوده است. لازم به ذکر است هر دو سیستم مورد آزمایش قرار گرفته به نسخه 3.10.191346.0 ابزار بنچمارک مجهز بودهاند پس اگر از مسئله اورکلاک قطعات که نمیدانیم وجود داشته یا خیر فاکتور بگیریم، شرایط برای هر دو پردازنده یکسان بوده است. البته در اینجا ما یک مدل یکسان از کارت گرافیک GeForce RTX 3080 را در نظر گرفتیم که در غیر این صورت، امتیازات بنچمارک میتواند کمتر یا بالاتر از مقادیر ثبت شده باشد.
هنوز برای اعلام برنده زود است
اگر چه در اینجا برتری بی چون و چرای Core i9-12900K مقابل Ryzen 9 5950X را شاهد هستیم، اما باید یادآور شویم که Ashes of the Singularity صرفا یک ابزار بنچمارک است و هنوز برای اعلان برنده رقابت پرچمداران اینتل و AMD خیلی زود است. در حال حاضر پرچمدار AMD را میتوان به عنوان بهترین پردازنده گیمینگ بازار معرفی کرد و مشتاقیم که ببینیم آیا پرچمدار Alder Lake اینتل می تواند تاج را پس بگیرد یا خیر. البته نباید از اهمیت عملکرد پردازندهها در پردازشات سنگین نرم افزارهای مختلف غافل شد. موضوعی که برای بسیار از کاربران اهمیت بسیاری دارد. در هر صورت اینتل احتمالا در رویداد Intel Innovation که از 27 تا 28 اکتبر برگزار میشود، پردازندههای نسل دوازدهم خود را رسما معرفی خواهد کرد و سپس میتوانیم مقایسه دقیقتری از انها با نمایندگان AMD داشته باشیم.
آقا فن نیست ولی به فنای دیگه حمله میکنه و مقابل فنای دو آتیشه شرکت محبوبش سکوت میکنه.
یعنی بچه تر از این کاربر ندیدم تو این سایت.که البته بقول خودش پیر مردی هم هست.
یه نوع جدید از فن بودنو تو اختراع کردی.اغراق میکنی فن نیستی بعد رفتارت یه طور دیگه نشون میده .
6-7 ساله تو این سایت مقاله میخونم از هیت ترین ادما رد شدم و نظراتشون رو خوندم.یادشون گرامی رامین رستمی .مسعود.JOEY. اینا بازم بچه نبودن.
من موندم سر دوتا کمپانی که حتی یک ریالم بهتون نمیدن بحث میکنید .وضعیت زندگیتونو تو ایران نمیبینید برید دنبال زندگیتون.هر وقت پول داشتین برین دوتا مقایسه
ببینید خریدتون را انجام بدین.تو این حین هم اینقدر به مغز و روانتون فشار نیارید خداییش بی ارزشه.
التماس تفرکر
هیچ فنی نباید فنای دیگرو به فنا بده
ای ام دی اشغال ساز و طرفدارهای بیسوادش(خودشون ریختن و برگهاشون موند.)از اول گفتم با غول ابی نمی شه در افتاد حتی با گیم شارک.مراسم ختم وچهلم در خدمتشون هستیم.این تاز ه شروع ماجرا گر دو خاک غول ابیه
مشخص بود ای ام دی خونخوار راه ب جایی نمیبره و اینتل، این شرکت زیرپله ای رو با شمشیر آبی ش نابود میکنه.
به نظر من اینتل ثبات کارکرد بهتری نسبت به amd داشته و داره
قبل از پردازنده های سری رایزن، اینتل تو همه چیز نسبت به amd بهتر بود
amd هیچوقت تو هیچ برنامه و بازی ای ثبات کارکرد نداشت و هیچوقت قابل اعتماد نبود
امیدوارم رقابت همیشه نزدیک به هم باشه تا باعث پیشرفت تکنولوژی و قیمت گذاری مناسب پردازنده ها بشه و مثل قبلا نباشه که اینتل به خاطر پردازنده های بدون رقیب جدیش قیمتای نجومی رو پردازنده هاش بزاره.
مسخره ترین مقایسه ای بود که به عمرم دیدم
یه پردازنده که نزدیک به دو سال از انتشارش گذشته رو با پردازنده ای که هنوز ریلیز نشده مقایسه میکنید
اکثر این بنچمارک ها هم تبلیغاتی هستن و شیطنت شرکتاس
از نویسنده های شما بعید بود نوشتن همچین مطلبی، یه کم با دقت بیشتری مطالبتون رو منتشر کنید
عجب
دو سال نیست 10 ماهه. با در نظر گرفتن مشکلات شدید در عرضه که عملا خریدنش ناممکن بود تازه 5 6 ماهه تو بازار میشه پیداش کرد.
از ما هیچی بعید نیست ممکنه مطالبی که باب میل شما هم نباشه منتشر کنیم :))
به به نویسندگان قاطع
من فقط می گم یه زمان یعنی سه سال پیش چهار سال پیش بعضیا به خریدارا می گفتن i5 بخر به جای ryzen 5 الان که گذشته می پرسم کدوم برا استریم بهتره؟ برا کسی که نمی کنه چی؟ به ویدیو دیدم تو ویچرز ۳ طرف نشون می داد می گفت جاهایی که خلوت ترن اینتل بهتر بود جاهای شلوغ همه هسته ها می رفت زیر لود ای ام دی و اینتل تفاوتی نداشتن شایدم ای ام دی بهتر بود تازه فریم تایم هم هست که فکر می کنم مال ای ام دی بهتر بود.
یع سوال دارم دوستان نظرشون رو بگن:
بین پوتا پردازنده مثلا fx 8320 , i5 3570k که قدرت مولتی کور برابر دارن و اینتل سینگل کور بیشتر کدوم رو ترجیح می دید؟ چرا؟
من هر دومدل سی پی یو رو داشتم و کار کردم به نظرم fx8320 خیلی بهتر هست
البته مسئله دمای بالا هم هست که حتما برای کارهای سنگین و گیم باید کولر مناسب استفاده بشه
تیتر بر اساس بنچمارک ashes of singularity تنظیم شده. تیترهای جنجالی زدن یه عرف مرسوم هست. اگر تیتر طوری زده بشه که فقط جنجال کنه و تو متن خبر اصلا چیزی متفاوت از اون تیتر برداشت بشه اونوقت میشه اعتراض کرد و انتقاد. اینجا تیتر با توجه به بنچمارک مورد نظر همخوانی داره. اما متن در ادامه نتایج رو تحلیل میکنه و میگه نتیجه گیری هم اینکه فعلا زوده برای عملکرد کلی.
“اگر چه در اینجا برتری بی چون و چرای Core i9-12900K مقابل Ryzen 9 5950X را شاهد هستیم، اما باید یادآور شویم که Ashes of the Singularity صرفا یک ابزار بنچمارک است و هنوز برای اعلان برنده رقابت پرچمداران اینتل و AMD خیلی زود است.”
این سایت از این تیترها زیاد میزنه:
https://sakhtafzarmag.com/%d9%85%d9%82%d8%a7%db%8c%d8%b3%d9%87-xeon-w-3300-%d9%88-threadripper-pro-3000/
👍👍👍👍
عملکرد بسیار بهتری نسبت به چی و نسبت به چه تکنولوژی رقیب؟
برادر اینقدر تند نرو صبر کن فعلا اینتل پردازنده اش بیاد و توسط چند یوتیبر معروف خارجی تست بشه بعد بیا سرنا بزن!!!
حالا که نه از سی پی یو خبریه نه گروه مجله سخت افزار به آن تا شش ماه یا یکسال آینده دسترسی خواهند داشت از الان جبهه گرفتی در مقابل تیم سرخها!!!!
و در آخر اینتل آمده تنها 8 هسته قدرتمند گذاشته و اون هم اومده در موقع بازی 4 تا از هسته ها را غیر فعال میکنه و به لطف حالت بوست به 5.2 گیگاهرتز افزایش میده و بازیها هم به سرعت حساس هستند نه به تعداد و ترید حالا شما شادی میکنی که تیم سرخ به اصطلاح
“تا باز هم شاهد شکست سنگین پرچمدار AMD باشیم.”
واقعا استدلال شما خنده داره !!!!
دقیقا
نتیجه صرفا توجه به تیتر میشه این نظر شما که اصلا متوجه نشدید چرا ما گفتیم برتری. به جای انرژی که برای گذاشتن دو جین علامت تعجب صرف کردید زحمت میکشیدید مطلب رو مطالعه میکردید. انقدر هم حرص نمیخوردید. 🙂
برادر من شما اعصاب خودتو برای کسایی که حتی با اسم خودشون کامنت نمیذارن خورد نکن.
آورین
اشکال نداره اینا همو شکست بدن وتحقیر کنن مام صفا میکنیم.
ولی بنا به گفته اینتل بنچمارک ها اهمیتی ندارن پس مام تا اومدنشون صبر میکنیم
😂😂😂😂😂
اولا تیتر خبر فن بوی بازی شدید نویسنده رو نشان میده
دوما اینتل درساخت و یا خرید بنچمارکهای تقلبی استاد هست و این هم یکی از اون بنچهاست
کلا بنچهای اینتل شخمیه و هیچ اطلاعاتی ازش نیست تنها چیزی که معلومه خود cpu هست و تمام
ثدرت تک هسته ایش خیلی افزایش داره بر اساس این بنچمارک هم نگیم بازم منطقیه این افزایش قدرت و باعث می شه که با وجود ۸ هسته بزرگ و ۸ کوچک قدرت مولتی کورش در حد همین 5950x بشه. ای ام دی هم سال دیگه که معماری zen 4 رو عرضه کنه جهش رو خواهد داشت ولی اون باید مقابل نسل ۱۳ اینتل قرار بگیره یعنی باید به اندازه دو نسل ۱۲ و ۱۳ اینتل جهش بکنه ولی اینتل سعی می خواد دو نسل جهش بزنه که از ای ام دی جلو بیفته.