Vertu، ویترینی از جواهر
برای بسیاری کلمه Vertu به معنای پول گزاف است! این شرکت که تخصص اصلی آن در ساخت نمونههای گران قیمت است، بیشتر از آنکه پشت ویترین مغازههای موبایل فروشی جای بگیرد، بهتر است در ویترین جواهر فروشیها خودنمایی کند! این شرکت که ساختمان مرکزی آن در انگلستان قرار دارد، به کمک نوکیا مدلهای اشرافی را تولید میکند. البته کارایی این گوشیها بهطور معمول از یک نمونه صد هزار تومانی فراتر نمیرود اما کمترین قیمتی که برای مدلهای ورتو وجود دارد، در ارزانترین نمونهها، رقمی بالای پنج میلیون تومان است! شاید با خواندن این جمله شوکه شوید و از خود بپرسید، چرا باید برای یک مدل با امکانات یک گوشی صد هزار تومانی، رقمهای میلیونی پرداخت کرد؟ نکته اصلی در جنس قطعات بهکار گرفتهشده برای ساخت این گوشی است. جالب است بدانید در تولید این گوشی، از طلا، یاقوت، الماس، پلاتین و چرم استفاده شدهاست. با در دست گرفتن این تلفنهای همراه بیشتر از آنکه مشتاق گرفتن تماس باشید، به دنبال یافتن یک دوربین برای ثبت خاطره در کنار آن خواهید افتاد! سری الماس Signature این شرکت دارای قیمتی حدود نود میلیون تومان است که با آن میتوان یک خودروی Class S بنز را خریداری کرد یا در همین سری برای خرید مدل Cobra باید پول یک ماشین فراری را هزینه کرده و بالای سیصد میلیون تومان از دارایی خود را صرف تلفنهمراهی کنید که کارایی آن در حد یک مدل صد هزار تومانی است! البته شاید بهتر باشد به جای واژه تلفنهمراه از کلمه جواهر در توصیف این سری محصولات ورتو استفاده کنیم. جاییکه کارایی و امکانات فنی و سختافزاری تلفنهمراه کاملاً تحت تأثیر ظاهر و مواد بهکار گرفتهشده در ساخت آن قرار گرفتهاست.
Mobiado، جواهرساز حرفهای!
Mobiado یک شرکت کانادایی است که تلفنهای همراه گران اما با تعداد محدود تولید میکند. تولیدات این سازنده بهطور معمول به بیشتر از پنجاه عدد هم نمیرسد و برخلاف ورتو در تولید محصولات خود از نمونههای هوشمند نیز بهره میبرد. از نکات جالبی که در ساخت این مدل از تلفنهای همراه مورد توجه قرار گرفته، استفاده از قطعات شهابسنگ واقعی در قسمت پشت گوشی است که آن را منحصر بهفرد میکند. قیمتهای این مدلها بر حسب مقدار کاری که روی آن صورت گرفته متفاوت است اما این مبلغ به قدری بالاست که با مشاهده آن چشمهایتان گرد میشود!
Gresso، جواهراتی به نام تلفنهمراه
محصولات Gresoo به دلیل مشخصات جالبی که دارند، به دستگاههای میلیون دلاری تبدیل شدهاند که این موضوع باعث شده تا بتوان آنها را فقط در ویترینهای جواهرفروشیهای بزرگ پیدا کرد. جواهرات تولیدی این سازنده که عمل تلفنهمراه را نیز انجام میدهند! دارای صفحهکلیدی با طراحی رومی بوده، از چوب مخصوصی به نام Blackwood افریقایی در ساخت آن استفاده شده و در سراسر بدنه طلای زرد در ساختار گوشی خودنمایی میکند. بهعنوان مثال، یک گوشی این سازنده به نام Gresso Luxor Las Vegas Jackpot دارای 45/5 قیرات الماس بوده و در جنس بدنه آن به قطر دوازده میلیمتر از طلای زرد استفاده شدهاست. جالب است، بدانید قیمت این مدل بیش از یک میلیارد تومان است!
GoldVish، جواهرات فشن!
یکی از نامهای مطرح دیگر در این قسمت که بیشتر رو به تولید طراحیهای مد روز میآورد، GoldVish، یک سازنده سوییسی است. البته ظاهر تولیدات این شرکت چندان مورد استقبال آقایان قرار نخواهد گرفت و بیشترخانمهای پولدار را به سمت خود جذب میکند. استفاده از طلا، الماس و حتی پوست کروکودیل! از مشخصههای بارز طراحیهای این شرکت است. GoldVish تمرکز چندانی روی کارایی گوشی خود ندارد و تنها سعی میکند محصولی هرچه زیباتر و با ظاهری هرچه به روزتر را روانه بازار کند! قیمت تلفنهای همراه تولیدی این شرکت از حداقل 28 میلیون تومان شروع شده و تا بیش از 150 میلیون تومان خواهد رسید.
جواهرات بدلی!
در میان جواهرسازان اصلی، شرکتهایی وجود دارند که به سمت نمونههای گرانقیمت رومیآورند اما خبری از طلا و جواهر روی تلفنهای همراه آنها نیست و بهطور معمول ظاهر شیک یا اسامی تبلیغاتی معروف، سبب گرانتر شدن این مدلها نسبت به همردههای خود میشوند. البته این گران شدن به اندازهای نیست که بخواهیم به آنها لقب جواهر بدهیم، بلکه بالاتر بودن قیمت آنها بیشتر به دلیل طراحی خاص و نامی است که این مدلها با خود به یدک میکشند.
سری Prada که شرکت کرهای الجی آن را به بازار عرضه کرد، یکی از نمونههای موفق این رده است که بهرغم گرانتر بودن نسبت به گوشیهای همرده، فروش خوبی داشت. Prada توانست به لطف طراحی شیک و مارک تجاری خوشنام، به فروش بالغ بر یک میلیون دستگاه دست پیدا کند که برای آن میتواند آمار خوبی باشد. Prada نخستین گوشی تماملمسی بود که از فناوری خازنی در لمس آن استفاده شدهبود. چیزی که در آن زمان یک نمونه نادر به شمار میآمد و سبب حیرت بسیاری میشد.
در ادامه این روند، سامسونگ نیز دست بهکار شد و گوشی GIORGIO ARMANI را روانه بازار کرد. مدلی که برخلاف بیشتر نمونههای این سری، به ساختار منو و کارکرد مناسب آن نیز توجه ویژهای شده بود. این گوشی به همراه کیف چرمی و بدنه خوشساخت خود توانست در زمان ورودش سروصدای زیادی به راه بیاندازد و طرفداران ویژهای نیز پیدا کند.
البته در ادامه این راه و با ارائه نسخه بعدی Prada و عرضه Emporio Armani، موفقیت گذشته تکرار نشد تا همیشه نام یک گوشی، عامل اصلی در موفقیت آن نباشد.
در این قسمت نوکیا بهتر از سایر رقبا عمل کردهاست. سری 8 این سازنده مشهور فنلاندی، برای بسیاری در کشور ما آشناست. اولین مدل از این رده، گوشی 8910 بود که دارای یک بدنه تمام تیتانیومی بود که یک کیف چرمی نیز به همراه داشت. پس از آن نوکیا 8910i را ارائه کرد که تفاوت اصلی آن با 8910 داشتن صفحهنمایش رنگی بود.
پس از آن، نوکیا سری محبوب و معروف 8800 را تولید کرد که زمینهساز موفقیتهای خوبی برای نوکیا شد. در این رده، علاوه بر حفظ بدنه تیتانیومی و ضدخش، وسایلی چون پایه فلزی و باتری اضافی نیز درون جعبه گوشیهای گرانقیمت نوکیا قرار گرفت. پس از آن، در مدل Sirocco سري 8800 یک هدست بلوتوث درون جعبه گذاشته شد که در رده Gold نیز ادامه یافت.
آخرین سری تولیدشده، شامل دو مدل Arte و Sapphire Arte است که از شبکه 3G پشتیبانی کرده و به صفحهنمایش با فناوری AMOLED مجهز است.
تا به امروز، نوکیا سعی در گسترش این رده داشتهاست که دو مدل Carbon Arte و Gold Arte سري 8800 از نمونههای دوستداشتنی این سری هستند.
دیگر گوشی مشهوری که در رده لوکس قرار میگیرد، Aura ساخت شرکت موتورولا است که نخستین گوشی با نمایشگر دایرهای شکل است. این گوشی دارای دقت تصویر بسیار بالای 300 پیکسل در هر اینچ است و در نمونه Diamoniqe خود دارای 90 قطعه الماس کوچک است که دور صفحهنمایش به زیبایی چیده شدهاند. در نمونه ارزانتر، Aura Gold، از طلای 24 عیار در ساخت گوشی استفاده شده و در مدل Diamond، از 34 قطعه کوچک الماس و طلای 18 عیار در ساخت بدنه بهکار رفته است. قیمت این گوشیهای موتورولا از یک میلیون تومان شروع میشود که با چنین پولی میتوان پیشرفتهترین گوشیهای بازار را خریداری کرد.
دیدگاهتان را بنویسید