رقابت میان انواع چیپ ست های حافظه در سال های اخیر به شدت داغ و جذاب بوده و هر کدام از تولید کنندگان پردازنده گرافیکی بر اساس نوع کاربرد محصولات خود، یکی از آنها را انتخاب کردند. در میان هیاهوی حافظه های GDDR5X و نسل دوم HBM خبری مبنی بر تولید زود هنگام چیپ ست های GDDR6 به گوش رسیده که نشان می دهد جنگ میان تولید کننده چیپ ست حافظه فراتر از تصور است. اما با توجه به مشخصات منتشر شده، چه تفاوت هایی میان GDDR5X و GDDR6 وجود دارد؟
کمپانی Micron به عنوان یکی از توسعه دهندگان و تولید کنندگان چیپ ست های حافظه در نظر دارد تا به زودی چیپ ست های GDDR6 را با مشخصاتی به مراتب بهتر از نسل گذشته معرفی کند تا برند های مختلف (به خصوص در حوزه تولید پردازنده گرافیکی) از آن استفاده کنند. حجم هر کدام از چیپ ست های GDDR6 بین 8 تا 16 گیگابیت خواهد بود و در فاز دوم امکان افزایش آن به 32 گیگابیت بر اساس استاندارد JEDEC وجود دارد. این در حالیست که چیپ ست های GDDR5X در حداکثر ظرفیت خود از 8 گیگابیت بهره برده که بر اساس استاندارد JEDEC قابل افزایش تا 16 گیگابیت هستند.
همچنین پیکربندی ورودی و خروجی GDDR6 به ازای هر کانال به صورت x8 یا x16 خواهد بود. البته حافظه های جدید از ترکیب دو کاناله پشتیبانی می کنند و به این صورت تنها تفاوت موجود در این زمینه، افزایش تعداد کانال است و در پیکربندی ورودی و خروجی تغییری مشاهده نمی شود. حجم دسترسی در نمونه های مخصوص کامپیوتر های شخصی 64 بایت افزایش می یابد که شامل 32 بایت به ازای هر کانال می شود. بالاترین سرعت حافظه های GDDR5X به صورت استاندارد 12 گیگابیت در ثانیه بوده که برخی از کارت گرافیک های مجهز به این نوع حافظه توسط NVIDIA و شرکای تجاری آن به 12.4 گیگابیت در ثانیه افزایش دادند. با توجه به روند پیشرفت های انجام شده در زمینه توسعه و تولید نمونه های اولیه از چیپ ست های GDDR6، پیش بینی می شود که اولین کارت گرافیک های مجهز به این نوع از حافظه در اوایل سال 2018 پای به عرصه رقابت بگذارند. در بخش ابعاد نیز اندکی افزایش نسبت به نسل گذشته مشاهده می شود، اما در بخش ولتاژ اجزای مختلف چیپ ست تفاوتی نسبت به GDDR5X وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید