سخت افزار نیز به مانند بسیاری از علوم دیگر به صنعت وابسته است و این صنعت امروزه در پیچیده ترین حالت خود قرار گرفته است. تولید یک سیلیکون کاری بس دشوار است که پس از مرحله طراحی که کاری بس دشوار است، تولید آن طی مراحل ویفر و ریخته گری آغاز می گردد. و در این بخش نیز مشکلات بسیاری وجود دارد که یکی از آنها تولید ناقص و درصد خطایی است که هر چند کوچک، اما می تواند سیلیکون را از کارهای عادی خود باز دارد. انویدیا به تازگی ابر کامپیوتری موسوم به Nvidia DGX SATURNV را رونمایی کرده است که یکی از کاربردهای آن طراحی پردازنده های گرافیکی (GPU) است. معماری سیلیکون ها به حدی دشوار شده است که انسان مجبور به تولید ابر کامپیوتر به منظور طراحی آن است.
همانطور که گفته شد، خرابی سیلیکون ها در جریان مراحل ریخته گری صورت می گیرد، یکی از معضلات این صنعت از سخت افزار است. اما گاها این مشکلات نمی تواند به منزله عدم استفاده از سیلیکون بینجامد. در همین حال انویدیا راه حلی را برای بازگشت این سیلیکون ها به دنیای سخت افزار گرفته است. این کمپانی تراشه های تولید ناقص از سیلیکون پرچمدار GP104 را به کارت گرافیک های GTX1060 باز می گرداند. این سیلیکون که در کارت گرافیک هایی همچون GTX1070 و GTX1080 به کار می رود، با یک نام جدید (GP104-140) در کارت گرافیک ضعیفتر به نام GTX1060 استفاده می شود. طبق گزارش های موجود این سیلیکون های معیوب می توانند برخی از بلوک های سالم خود را در راستای پردازش مورد استفاده قرار داده و تنها برخی از ترانزیستورهای آنها دچار مشکل فنی شده است. همچنین احتمال دسترسی به برخی نکات فنی از طریق بایوس وجود خواهد داشت.
این سیلیکون ها در کارت گرافیک های GTX1060 نسخه 3 گیگابایتی استفاده خواهند شد. این تراشه به دلیل نقص فنی در حین تولید نمی توانند به قدرت پردازشی کارت گرافیکی مانند GTX1070 دست پیدا نمایند. قسمت های معیوب توسط قفل هایی در بایوس از مدار خارج می شوند. تعداد واحدهای CUDA در GP104-140 مقداری گیج کننده به نظر می رسد؛ در تراشه Full Bloc شاهد استفاده از 2560 هسته CUDA هستیم و GTX1070 نیز دارای 1920 هسته CUDA است. در نتیجه GP104-140 از تعداد هسته های کمتر یعنی 1280 در مدل احتمالی 6 گیگابایتی و 1152 در نمونه 3 گیگابایتی استفاده می کند. در نتیجه این سیلیکون های معیوب حداقل 1152 هسته CUDA سالم و آماده به کار خواهند داشت. انرژی مورد نیاز این کارت گرافیک ها ممکن است بیش از سیلیکون GP106 باشد و به طبع حرارت تولیدی نیز بیشتر است چرا که در نهایت ما سیلیکون GP104 را با بلوک های کمتر داریم. درست به همین علت بسیار بعید به نظر می رسد که انویدیا تبلیغات چندانی برای آنها انجام داده و قطعا در یک سکوت نسبی روانه بازار خواهند شد. این سیلیکون با شناسه کامل NVIDIA_DEV.1B84 = NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB در کشور چین لانچ خواهد شد و هنوز مشخص نشده است که آیا از کشورهای دیگر نیز سر در خواهد آورد یا خیر!
عجب داستانی داره این انویدیا اون از 970 اینم از این سیلیکون های ریفر بیشد high end جدیدش ، بیچاره اونایی که این محصولات گیرشون میاد البته همه کمپانی ها از این داستان ها دارن رو مثل اپل
انویدیا تو هم اختلاس میکنی؟