به نظر میرسد شرکت انویدیا (NVIDIA) در حال آمادهسازی یک نسخه جدید از کارت گرافیک GeForce RTX 3050 برای سیستمهای دسکتاپ است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، آخرین نسخه نرمافزار GPU-Z پشتیبانی از کارت گرافیک RTX 3050 A مبتنی بر معماری Ada را اضافه کرده است. با این تفاصیل، ممکن است این کارت گرافیک پایین رده Ampere به همراه یک دای (die) جدید دوباره به زندگی بازگردد، با این وجود انتظار نداشته باشید که تأثیر زیادی بر عملکرد آن داشته باشد، زیرا این نسخه به شدت کاهش یافته است. در ادامه بیشتر در رابطه با این محصول جدید صحبت خواهیم کرد، پس با همراه باشید.
همانطور که گفته شد، نسخه 2.67.0 نرمافزار GPU-Z پشتیبانی از کارت گرافیک RTX 3050 A را اضافه کرده است که به جای دای GA106/107، از نسخه AD106-A استفاده میکند. این موضوع به احتمال زیاد به معنای وجود یک نسخه تازه از کارت گرافیک RTX 3050 برای تجهیز کردن سیستمهای لپتاپ و دسکتاپ است.
کارت گرافیکهای RTX 3050 با دای جدید به بازار بازمیگردد
این اولین باری نیست که میبینیم شرکت انویدیا یک چیپ گرافیکی متفاوت را در یکی از کارت گرافیکهای موجود در بازار به کار میبرد، با این وجود استفاده از یه دای جدید بعد از سالها اتفاق نادری محسوب میشود. به تازگی گزارشهایی منتشر شده مبنی بر اینکه شرکت انویدیا در حال آماده سازی نسخه جدیدی با معماری Ada Lovelace از گرافیک GeForce RTX 3050 است که در سال 2021 برای لپتاپها و در سال 2022 برای تجهیز کردن سیستمهای دسکتاپ به بازار عرضه شد. گرافیکهای اصلی از دای مبتنی بر معماری Ampere GA106 برای سیستمهای دسکتاپ و نسخه GA107 برای لپتاپها پشتیبانی میکردند، با این وجود نسخه جدید از دای AD106 استفاده خواهد کرد.

وبسایت TechPowerUp آخرین نسخه نرمافزار GPU-Z خود، یعنی 2.67.0 را منتشر کرده و در یادداشتهای انتشار به کارت گرافیک جدید GeForce RTX 3050 اشاره شده است. این محصول یک کارت گرافیک RTX 3050 نیست، بلکه نسخه RTX 3050 A است که تفاوت بین مدلهای مبتنی بر معماریهای Ampere و Ada را نشان میدهد. شرکت NVIDIA سال گذشته تأیید کرده بود که گرافیکهای جدید RTX 3050 A را ارائه میدهد، با این وجود فقط پلتفرمهای موبایلی را هدف قرار میداد. همانطور که گفته شد، این محصول به دای جدید AD106 مجهز شده است، اما به شدت کاهش یافته (برای همخوانی با عملکرد RTX 3050 مبتنی بر Ampere) و تنها از 1792 هسته CUDA پشتیبانی میکند. به عنوان مقایسه باید گفت که گرافیکهای لپتاپ مبتنی بر معماری Ampere دارای 2048 هسته هستند.
در برخی زمینهها کاهشهایی وجود دارد، اما پیکربندی حافظه حفظ شده است. در آخرین نسخه نرمافزار GPU-Z از TechPowerUp، به موبایلی بودن کارت گرافیک RTX 3050 A اشاره نشده است. این موضوع نشان میدهد که ممکن است این محصول یک کارت گرافیک دسکتاپ باشد. در نسخه قبلی نرمافزار GPU-Z به پشتیبانی از نسخههای موبایل یا دسکتاپ RTX 3050 A اشاره نشده بود. البته ممکن است که یادداشتهای جدید فقط به نسخه موبایلی اشاره داشته باشند. با این حال، احتمالاً شرکت انویدیا قصد دارد از باقیمانده سیلیکون Ada برای ساخت این کارت گرافیک پایین رده استفاده کند.
مشخصات گرافیکهای RTX 3050 A شرکت انویدیا
اگر کمپانی انویدیا واقعاً به دنبال عرضه یک نسخه جدید از کارت گرافیک RTX 3050 برای سیستمهای دسکتاپ باشد که هستههای مشابه نسخه لپتاپ را ارائه دهد، باید از دای AD106 استفاده کند. انتظار میرود که این کارت گرافیک به حافظه GDDR6 با ظرفیت 8 گیگابایت و باس حافظه 128 بیتی مجهز شود و حداکثر توان مصرفی آن در بازه 100 تا 150 وات باشد.
شرکت انویدیا در تلاش است تا عملکرد کارت گرافیک جدید را با نسخه RTX 3050 مبتنی بر معماری Ampere هماهنگ کند و به همین دلیل مشخصات آن را کاهش خواهد داد. همچنین ممکن است شاهد ارتقاهای جزئی در عملکرد باشیم، مشابه بهبودهایی که در بنچمارکهای مصنوعی نسخه موبایلی RTX 3050 A مشاهده کردیم. با این حال، نکته مثبت این است که کاربران قادر خواهند بود با توجه به الگوی نامگذاری، بین کارت گرافیکهای RTX 3050 مبتنی بر معماریهای Ampere و Ada تمایز قائل شوند.
دیدگاهتان را بنویسید