تاکنون دو بخش از معرفی قابلیت های سنسور 41 مگاپیکسلی نوکیا 808 در وب سایت سخت افزار منتشر شده است. بخش سوم و پایانی نیز با کمی تاخیر تقدیم حضور شما سروران گرامی می گردد. همچنین می توانید بخش اول و دوم را از لینک های قرار گرفته مشاهده فرمایید. امیدوارم معرفی قابلیت های سنسور Nokia 808 PureView مورد پسند قرار گرفته باشد.
چاپ عکسهای گرفته شده با Nokia 808
اگر نیازی به چاپ عکس روی کاغذی بزرگتر از A3 ندارید، یک سنسور 5 مگاپیکسلی نیز برای شما کافی خواهد بود. در نتیجه می توانید پوسترهای با کیفیتی در ابعاد 75*50 سانتی متر که حداکثر ابعاد قابل چاپ برای اکثر پرینترها است را از عکسهای با کیفیت خوب 3 مگاپیکسلی چاپ کنید. البته اگر به ابعاد و کیفیت بالاتری نیاز دارید، امکان چاپ عکسها با کیفیت 8 مگاپیکسلی برای Nokia 808 PureView فراهم شده است. اگر قصد نمایش تصاویر روی تلویزیون، تبلت، کامپیوتر شخصی و یا اشتراک گذاری آن روی اینترنت را دارید، تنظیماتی برای کیفیت 2 مگاپیکسلی نیز وجود دارد تا حجم تصاویر کاهش یابد. فناوری OverSampling بیشتر و محدوده Lossless Zoom بالاتری برای چاپ تصاویر در نظر گرفته شده است.
معرفی یک قابلیت جدید … زوم کشویی (Slide Zoom)
نوکیا 808 یک فناوری جدید برای زوم تصاویر معرفی کرده که نام Slide Zoom برای آن انتخاب گردیده است. همانطور که می دانید، مکانیزم زوم معمول در سنسورها، به مراتب کند و غیر دقیق است و همچنین برخی موارد شما نیاز به تنظیماتی برای فریم بندی دقیق دارید. کارکرد این سیستم زوم زمانی که پس از ثبت عکس، آن را روی کامپیوتر شخصی یا تلویزیون مشاهده می کنید، بسیار عالی خواهد بود، اما برای ترکیب عکس مناسب نیست، به خصوص زمانی که هنگام ضبط ویدئو از نوکیا 808 استفاده می کنید و به وضوح حرکات نیاز دارید. زوم کشویی سریع، مستقیم و دقیق است، این قابلیت در اولین مرحله به درستی محدوده زوم را تنظیم می کند. تنها باید با انگشت خود روی صفحه لمسی کشیده و میزان زوم را تنظیم کنید. برای این امر نیازی به استفاده از قابلیت رابط کاربری نیست و تنها با کشیدن انگشت، روی تصویر زوم خواهید کرد. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، با حرکت دست و جابجایی محدوده زوم، فریم زوم تصویر نیز جابجا می شود. این قابلیت یک پیش نمایش قبل از بکار بردن زوم است که بیشتر در ضبط ویدئو کاربرد خواهد داشت. زمانی که انگشت خود را از روی صفحه نمایش بر دارید، تنظیمات زوم شما به سرعت پیاده سازی شده و روی نقطه مورد نظر، بزرگنمایی صورت می گیرد. همچنین به دلیل استفاده از سنسور PureView به جای سنسور اپتیکال، هیچ گونه صدایی هنگام زوم از لنز شنیده نخواهد شد.
قدرت پردازش بالاتر
یکی از دلایل تاخیر در معرفی Nokia 808، افزایش قدرت پردازنده بوده تا بتواند از عهده پردازش تصاویر با حجم بالا برآید، زیرا قدرتمندترین پردازنده های موجود تنها قادر به پردازش تصاویر با کیفیت 20 مگاپیکسل هستند. با این حال تصاویر ثبت شده توسط سنسور 41 مگاپیکسلی Nokia 808 به دو برابر قدرت بیشتر نسبت به سریعترین پردازنده موجود نیاز دارد. نکته قابل توجه نیاز به پردازش 1 میلیارد فریم در ثانیه برای ضبط ویدئو و شانزده مرحله Oversampling است. به دلیل استفاده از سنسور قدرتمند 41 مگاپیکسلی، بازده پیکسل ها در Nokia 808 PureViewبه میزان 16 برابر بیشتر از سایر اسمارت فون ها خواهد بود. اکثر شرکت های سازنده اسمارت فون، برای کاهش میزان بارگذاری پردازنده، بخشی از فریم تصویر در سنسور را حذف می کنند. به واسطه کنتراست تصویر، Nokia 808 PureView هیچ محدودیتی در میدان دید ندارد. علاوه بر این، این سنسور قابلیت بزرگنمایی بدون از دست دادن کیفیت تصویر را بدون وابستگی به رزولوشن خروجی دارد. سنسور Nokia 808 PureView در حالت ضبط تصاویر با کیفیت 1080P می تواند تا 4 برابر بزرگنمایی به صورت Lossless کند. برای کیفیت 720P این میزان 6 برابر و برای کیفیت nHD با رزولوشن 360*640 به میزان 12 برابر است. علاوه بر این پردازنده دو هسته ای به کار رفته در Nokia 808 PureView می تواند تا سرعت 25 مگابیت در ثانیه را با فرمت H.264 کدگذاری کند. برای فراهم کردن چنین سرعتی، نوکیا سنسور 41 مگاپیکسلی خود را به یک پردازنده مخصوص مجهز کرده است تا مقیاس گذاری تصاویر را پیش از ارسال آن با مقدار مورد نیاز به پردازنده اصلی تصویر انجام دهد. همانند نوکیا N8 و برخی از اسمارت فون های نوکیا، قابلیت ضبط ویدئو با صدای استریو واقعی در Nokia 808 PureView فراهم شده است. اکثر اسمارت فون ها می توانند ویدئوها را تنها با صدای mono ضبط کنند، در حالیکه برای به وجود آوردن صدای استریوی غیر واقعی از ضبط کردن با دو صدای mono استفاده می کنند. در ترکیب با اولین پیاده سازی تکنولوژی انحصاری Rich Recording نوکیا، اسمارت فون 808 در بهترین سطح استریو و با ثبت تمامی جزئیات، صدا را ضبط می کند. این در حالیست که تمام اسمارت فون های سطح بالای بازار، تنها می توانند تا محدوده 110 دسیبل بدون اعوجاج، صدا را ثبت کند، اما نوکیا 808 می تواند تا محدوده 140 و 145 دسیبل را به راحتی پوشش دهد که 4 برابر بلندتر از صدای قابل ضبط توسط میکروفن های رایج و مورد استفاده در سایر گوشی های هوشمند است. جدای از تکنولوژی Nokia Rich Recording، نوکیا 808 می تواند صداهای با فرکانس پایین را نیز بدون اعوجاج ثبت کند. با تمام موارد بیان شده و عناصر به کار رفته در نوکیا 808، کیفیت صدای ضبط شده توسط این اسمارت فون تقریبا در اندازه کیفیت CD خواهد بود. البته این کیفیت تا زمانی که آن را تجربه نکنید، قابل باور نخواهد بود. بر اساس هر دو عملکرد صوتی و تصویری، نوکیا 808 هیچ رقیبی نخواهد داشت.
افزایش قابلیت فوکوس خودکار
فوکوس خودکار ویدئو بخشی بود که به افزایش عملکرد در سطح بالایی نیاز داشت. به همین دلیل سنسور تصویر بزرگتر Nokia 808 PureView که 5 برابر بزرگتر از اسمارت فون های موجود در بازار است، اپتیک ها میدان دید به نسبت کم عمقی در اختیار شما قرار می دهد. همچنین با استفاده از تکنیک های Oversampling، نوکیا به میزان نویز پایین در تصویر به مقدار جزئیات بسیار بالا دست یافته است. در نتیجه نوکیا قابلیت فوکوس خودکار را دقیق تر، حساس تر و قابل کنترل تر ساخته است. نوکیا فوکوس خودکار را در تمامی حالت های عکاسی قرار داده است و البته شما می توانید به راحتی این قابلیت را از طریق روشن یا خاموش کردن سریع، کنترل کنید. در حالت خاموش بودن فوکوس خودکار، لنز در شرایط فوق کانونی قرار می گیرد که دستیابی به محدوده وسیع از فاصله یک جسم را در زمان حذف محدوده فوکوس ساده تر می کند. همچنین قابلیت فوکوس به صورت لمسی در حالت ویدئو و عکس فراهم است. در حالت عکاسی Creative، قابلیت فوکوس خودکار بیشتری برای کاربران به وجود می آورد.
مشخصات کامل سنسور 41 مگاپیکسلی اسمارت فون Nokia 808 PureView را در تصویر زیر می توانید مشاهده فرمایید.
“در نتیجه می توانید پوسترهای با کیفیتی در ابعاد 75*50 سانتی متر که حداکثر ابعاد قابل چاپ برای اکثر پرینترها است را از عکسهای با کیفیت خوب 3 مگاپیکسلی چاپ کنید.”!!
” قدرتمندترین پردازنده های موجود تنها قادر به پردازش تصاویر با کیفیت 20 مگاپیکسل هستند.”!!
“پردازش 1 میلیارد فریم در ثانیه برای ضبط ویدئو …!!!!!!!!”
با تشکر از زحمات حسام عزیز , می شود لطفا منبع معتبری برای بررسی صحت جملات نقل قول شده اعلام فرمایید؟
سلام حسام جان ! یک بار دیگر قدرت نگارشت رو به رخ همگان کشیدی ! ممنون از مقاله ای که ارائه کردی !
حسام جان جدا خسته نباشید !
تو کل نت ایران بررسی pureview و امکانات عکاسی اون به این قدرت و دقت را ندیدم !