ديگر حالتهاي فناوري RAID
به غیر از سطوح ذکرشده که بهعنوان سطوح استاندارد RAID شناخته میشوند (به جز RAID0) در حال حاضر چند سطح دیگر نیز که ترکیبی از سطوح استاندارد هستند، استفاده ميشوند. این سطوح با نام «سطوح تودرتو» نیز شناخته میشوند. در ادامه، به دو نمونه از مهمترین سطوح تودرتوی RAID خواهیمپرداخت.
RAID0+1 که با نام RAID01 نیز شناختهمیشود هم حفاظت مناسبی از دادهها ارائه کرده و هم کارایی را افزایش میدهد. کمترين تعداد هارددیسکها برای اجرای این سطح، سه عدد است اما اغلب از دستکم چهار هارددیسک برای پیادهسازی استفاده میشود. در این پیکربندی، دو آرایه RAID0 با هم به صورت یک آرایه RAID1 پیکربندی میشوند. یعنی سیستم در ابتدا دو آرایه RAID0 مشابه میسازد. هر یک از این آرایهها میتواند خود بهعنوان یک آرایه مستقل استفاده شود. سپس هر آرایه (که متشکل از دو درایو در حالت RAID0 است) به صورت یک درایو در نظر گرفته شده و این دو درایو مجازی به صورت RAID1 پیکربندی میشوند. امکان پیکربندی این سطح RAID با شش درایو نيز وجود دارد. در این حالت، هر سه هارددیسک به صورت RAID0 پیکربندی میشوند. بيشترين فضای ذخیرهسازی در دسترس برابر با حجم کوچکترین درایو ضربدر نصف تعداد کل درایوهای آرایه خواهدبود. برای مثال، اگر چهار درایو صد گیگابایتی استفاده شدهباشند، حجم کلی در دسترس برابر با دويست گیگابایت است. در یک آرایه با چهار درایو، RAID0 میتواند با خرابی حتی دو درایو نیز به کار ادامه دهد، به شرطی که این دو هارددیسک هر یک به یک سمت آرایه تعلق داشتهباشند. در صورت خرابی دو هارددیسک از یک سمت، دادهها از دست خواهندرفت.
RAID1+0 که گاهی RAID1&0 و RAID10 خوانده میشود، از نظر ساختاری بسیار شبیه RAID0+1 است، با این تفاوت که مکان بهکارگیری آرایههای RAID0 و RAID1 در آن جابهجا شدهاست. پیادهسازی این سطح به دستکم چهار درایو نیاز دارد و ذخیرهسازی دادهها با دو حالت تقریباً مشابه امکانپذير ميشود. اولین حالت، بررسی میکند، کدام بلوکهای داده با آدرس مشابه در هارددیسکهای متفاوت نزدیک به یکدیگر هستند، سپس دسترسی به هر هارددیسک با سرعت کامل به هر یک از درایوها اجرا میشود (منظور از درایو در اینجا آرایه RAID0 است). کارایی در این حالت مشابه RAID0 خواهدبود اما کنترلکننده تضمین نمیکند، هر بلوک داده روی هر دو درایو نوشته شود. حالت دوم، از سیستمی تقریباً مانند RAID0 استفاده میکند که بلوکها را به صورت ترتیبی روی هر دو درایو RAID0 مینویسد. در این حالت، هر هارددیسک حتماً دادههایی مشابه با هارددیسک دیگر را در یک درایو منفرد ذخیره خواهدکرد. سرعت خواندن در این حالت بسیار بالاست، به این دلیل که دادههای موجود روی یکی از هارددیسکها در هر درایو در يک لحظه خوانده میشوند. اما در حالت نوشتن به این دلیل که دادهها باید روی هر دو هارددیسک نوشته شوند، کارایی پایینتر خواهدبود. این آرایه نیز مانند RAID0+1 قابلیت اجرا با بیش از چهار هارددیسک را دارد.
انواع دیگری نیز از سطوح تودرتوی RAID در دسترس هستند که موارد استفاده مخصوص به خود را دارند و به همین دلیل شاید تنها برای کاربردهای خاصی استفاده شوند. تعداد این سطوح در موارد خاص حتی به بیش از ده عدد میرسد.
ووووووووووواقعا كارت حرف نداره
دوست دارم مهندس
عااااااالی بود مطالبتون واقعا مررررسی
سلام
مادربورد سیستم ما جایی برای هارد ساتا تعبیه کرده اما نمیدونم چرا هارد ساتا رو نمی شناسه؟! و در دیوایس منیجر ویندوز هم RAID Controller وجود داره اما برای ویندوز به صورت ناشناخته است حالا یه سوال برای من پیش اومده که آیا اصلا اینکه مادربورد میتونه یا نمیتونه هارد ساتا رو ساپورت کنه ربطی به نصب بودن درایور RAID Controller در سیستم عامل داره یا نه؟؟؟!!!(پس به نظر شما مشکل از کجاست که نمیشناسه)-و یه سوال دیگه اینکه RAID Controller به زبون ساده چه خاصیتی داره که من که ماربوردم پشتیبانی میکنه از این فناوری ، بتونم ازش استفاده کنم؟
عالی بود! عالی!