امروزه از دوربینهای مداربسته گرفته تا چاپگرها، کامپیوترها، مودمها، روترها و …، همگی در ادارات، فروشگاهها و رستورانها بکار گرفته میشوند تا خدمات خود را به بهترین نحو ارائه دهند. این یک روی سکه است؛ اما روی دیگر چگونگی ارتباط این وسایل با یکدیگر است؛ به شکلی که کمترین خللی در کارکرد آنها ایجاد نشود. در این میان تجهیزات واسط، نقش مرکز کنترل و ارتباطدهنده اصلی را ایفا میکنند. با توجه به تعدد دستگاههایی که نیاز به متصلبودن به یکدیگر دارند، تعداد دستگاههای واسط در محیط اطراف ما نیز به سرعت در حال افزایش است. این موضوع زمانی پیچیدهتر میشود که هر یک از این دستگاهها نیاز به واسط هایی با استانداردهای متفاوت داشته باشند. کار تجهیزات واسط این است که در مرکز ارتباطی یک شبکه قرار میگیرند و دستگاههای دیگر نیز به آن متصل شده و علاوه بر آسانتر شدن مدیریت آنها، ذخیره و آرشیو اطلاعات نیز به درستی انجام میپذیرد. برای درک بهتر موضوع، مطلب را با ارایه یک مثال موردی ادامه خواهیم داد.
مثال موردی و ارایه راه حل
محیط رستورانی را در نظر بگیرید که در آن از یک اکسسپوینت سقفی جهت ارائه سرویس اینترنت بیسیم به مشتریان استفاده میشود، در همین محیط با توجه به قوانین و مقررات، دو دوربین PoE نیز جهت نظارت بر محیط رستوران نصب شده است، همچنین یک مودم ارتباط اینترنتی را فراهم کرده و صاحب رستوران برای انجام فعالیتهای جاری از یک کامپیوتر و یک پرینتر در قسمت پذیرش و یک کامپیوتر در آشپزخانه استفاده میکند. جهت پیشبرد فعالیتهای جاری رستوران، نیاز است که دستگاههای فوق با استفاده از سوییچ به یکدیگر متصل شوند.
نکته قابل توجه این است که مودم، کامپیوتر و پرینتر دارای پورتهایLAN معمولی هستند و میتوان آنها را مستقیما به سوییچ متصل نمود، در حالیکه دوربین مداربسته و اکسسپوینت سقفی دارای پورتهایPoE هستند و نمی توان آنها را مستقیما به سوییچ جهت ارتباط با دیگر دستگاهها متصل کرد. دستگاههایی با پورت PoE برای اتصال به سوییچ نیازمند یک آداپتور واسط میباشند تا دادههای ارسالی از سوییچ را با جریان برق همراه کرده و به دستگاه برسانند.
بنابریان برای اتصال تمام دستگاههای فوقالذکر به یکدیگر، نیاز به یک سوییچ و 3 عدد آداپتور PoE میباشد. اما میتوان بجای خرید 4 دستگاه واسط، تنها از یک نوع سوییچ خاص استفاده نمود که علاوه بر صرفهجویی در هزینه در اشغال فضا نیز صرفهجویی نمود.
در این مطلب قصد داریم تا علاوه بر پرداختن به فناوری PoE، به بررسی سوئیچی خاص از کمپانی توتولینک مدل SW804P بپردازیم. با ما همراه باشید.
PoE را بهتر بشناسیم
امروزه تقاضا برای نصب و استفاده از دستگاههای تحت شبکه مانند آیپیفونها و دوربینهای آیپی و همچنین اکسسپوینتها رو به افزایش است که بالطبع این موضوع، پیچیدگی عملیات نصبوراهاندازی و هزینههای مرتبط را نیز به دنبال دارد. پایه و اساس نصب دستگاههای تحت شبکه، کابلهای شبکه هستند که بخش عمدهای از هزینههای نصب تجهیزات شبکه را به خود اختصاص میدهد.
تامین برق موضوع دیگری است که تبعات پیادهسازی آن به افزایش بیشازحد هزینه نصب این تجهیزات میانجامد. برای کاهش این هزینهها و جلوگیری از کابلکشی برق اضافی، کارشناسان فناوری را ارائه کردهاند که از رشتههای بلااستفاده در کابلهای شبکه برای ارسال برق به دستگاههای متصل و سازگار استفاده میکند.
PoE سرنام Power over Ethernet است که از استاندارد 802.3af برای انتقال برق روی کابل شبکه (Cat5-Cat6) استفاده میکند. استفاده از PoE موجب میشود تا عملیات نصب سریعتر و ارزانتر انجام پذیرد. همچنین در تجهیزاتی که از طریق PoE تامین برق میشوند، میتوان بجای اتصال تکتک تجهیزات به UPS، تنها سوئیچ PoE را به UPS متصل کرد تا در مواقع قطع برق، تجهیزات متصل شده نظیر دوربینهای مداربسته و آیپیفونها خاموش نشده و به فعالیت خود ادامه دهند.
عدم استفاده از کابل مجزا برای تامین برق دستگاهها و قابلیت دوگانه انتقال اطلاعات و برق از طریق یک پورت Lan، دو مزیت کاربردی تکنولوژی PoE است که در سالهای اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. به لحاظ ظاهری، سوئیچهای PoE شبیه به سوئیچهای معمولی هستند و این مشخصات اعلام شده توسط سازنده است که مشخص میکند یک سوییچ معمولی است یا PoE.
نحوه عملکرد در استانداردهای PoE
به پورت های سوییچ PoE میتوان دستگاههای غیر PoE را نیز متصل نمود، شاید این سئوال پیش آید که یک سوئیچ PoE چگونه متوجه میشود که دستگاه متصل شده به آن، نیاز به برق دارد؟
فرض کنیم پورت LAN یک کامپیوتر را به سوئیچ PoE متصل کنیم. اگر سوئیچ برق را به سمت کامپیوتر جاری کند، بدون تردید پورت Lan مادربرد دچار آسیب خواهد شد. برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی، زمانیکه یک دستگاه جدید به سوییچ PoE متصل میشود، سوییچ PoE جریان مستقیمی را به میزان 2.8 ولت روی کابل شبکه ارسال میکند. پس از اندازهگیری، اگر مقاومت کابل 25 کیلواهم باشد، سوئیچ متوجه میشود که دستگاه متصل شده نیاز به تامین برق داشته و سپس، جریان مستقیم را روی همان پورت جاری میسازد. ارسال جریان ضعیف و اندازهگیری مقاومت توسط یک چیپ مقایسهگر انجام میشود تا از این طریق سلامت تجهیزات متصل به سوئیچ تضمین گردد.
همانطور که میدانید، کابلهای شبکه (Cat5) از چهار زوج سیم مسی تشکیل شدهاند که دو زوج آن برای انتقال اطلاعات در شبکههایی با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین دو زوج دیگر عملاً بلااستفاده خواهد بود.
سوئیچهای PoE از این دو زوج رشته برای انتقال برق استفاده میکنند. یعنی رشتههای «4 و 5» و «7 و 8» وظیفه انتقال جریان برق مستقیم را به سمت تجهیزات برعهده دارند. اما داستان در شبکههای گیگابیتی (1000Mbps) متفاوت است؛ چراکه در این شبکههای پرسرعت از هر چهار زوج کابل شبکه برای انتقال دادهها استفاده میشود. بنابراین در شبکههای گیگابیتی، رشته سیم آزادی برای انتقال برق وجود ندارد. راهکار ارائه شده برای این محدودیت، انتقال همزمان «برق و اطلاعات» است؛ بنابراین همانند شبکههای 100 مگابیتی، جریان برق بر روی زوجهای چهار و پنج و هفت و هشت است و به دلیل سرعت بالای پروتکل شبکههای گیگابیتی، انتقال همزمان اطلاعات و برق مشکلی در عملکرد این شبکهها بهوجود نخواهد آورد. .
معرفی PoE Injector
علاوه بر سوئیچهای PoE، دستگاههای PoE Injector نیز در مواقعی کاربرد دارند که خرید یک سوئیچ PoE غیرقابل توجیه باشد. این دستگاهها در دو مدل به بازار عرضه شدهاند که شباهت زیادی به اسپلیتر مودمهای ADSL داشته و از یک پورت برای اتصال به سوئیچ شبکه و یک لاین ورودی برای اتصال آداپتورهای مجزا برخوردارند.
نکته مهم اینکه در سوئیچهای PoE، تمامی پورتها امکان تامین برق تجهیزات شبکه را ندارند تنها چند پورت از قابلیت جریانسازی برق مستقیم بر روی کابل اترنت برخوردارند که این پورتها توسط سازنده مشخص میشوند.
استانداردهای مورد استفاده در فناوری POE و PoE+
استاندارد 802.3af : دستگاههایی که از این استاندارد تبعیت میکنند قادرند تا 15.4 وات در هر پورت را پشتیبانی کنند.
استاندارد 802.3at : فناوری برگرفته از این استاندارد به PoE+ نیز شهرت دارد و دستگاههایی که از این استاندارد تبعیت میکنند قادرند تا 30 وات در هر پورت را پشتیبانی نمایند.
مقدار توان تضمین شده بر روی هر پورت PoE مقدار 12.95 وات و در پورت PoE+، 25.5 وات میباشد. این کاهش جریان عمدتاً به دلیل افزایش میزان مقاومت کابل است و زمانی رخ میدهد که جریان برق روی کابلهای طولانی ارسال شود. هرچه طول کابل بیشتر باشد، پدیده مقاومت و هدررفت ولتاژ نیز بیشتر میشود؛ بنابراین توصیه میشود اگر میخواهید سوئیچ شما در تامین و ارسال برق برای دستگاههای متصل موفق عمل کند، حتی المقدور از کابلهای شبکه باکیفیت استفاده کنید.
دستگاههای PoE توسط چهار کلاس 1 تا 4 دستهبندی میشوند. سه کلاس 1 تا 3 برای تامین برق دستگاههایی مورد استفاده قرار میگیرند که به توان پائینی نیاز دارند. اما کلاس 4 برای دستگاههایی با نیاز به سوئیچهای PoE+ است که برقی بیش از 15.4 وات را برای فعالیت مورد مصرف قرار میدهند. سوئیچهای هوشمند PoE این قابلیت را دارند تا بهصورت هوشمند به بررسی میزان مصرف دستگاههای متصل پرداخته و تنها برق مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند. این موجب میشود تا علاوه بر صرفجویی در مصرف برق، از اتلاف آن کاسته شده و سوئیچ از منابع برقی بیشتری برای ارائه به دیگر دستگاههای متصل برخوردار گردد.
نکاتی در مورد سوییچهای PoE
به لحاظ ظرفیت اسمی، هر یک از پورتهای سوییچی با استاندارد 802.3af میتوانند 15.4 وات و در مجموع 61.6 وات را در اختیار مصرفکنندهها قرار دهند؛ اما این مقادیر در عمل متغیر است.
فرض کنید سه دستگاه را به پورتهای 1، 2 و 4 یک سوئیچ PoE متصل کردهاید (به شماره پورتها دقت کنید). پس از فعالشدن سوئیچ، هر یک از دستگاهها 15.4 وات توان را دریافت میکند. در این حالت مجموع توان مصرفی بدون در نظر گرفتن پدیده مقاومت و هدررفت ولتاژ در کابلهای متصل، برابر با 46.2 وات است. حال اگر دستگاه دیگری با مصرف 10 وات را به پورت 3 متصل کنید، سوئیچ برای حفاظت از دستگاهها و به صورت خودکار پورت 4 را غیرفعال نموده و از 15.4 وات توان آزاد شده، 10 وات آن را در اختیار پورت سوم (دستگاه چهارم) قرار میدهد؛ چراکه مقاومت کابلهای شبکه متصل از توان قابل ارایه هر یک از 4 پورت میکاهند. بنابراین در عمل با نظر گرفتن مقاومت و هدررفت ولتاژ در کابل های متصل، یک سوییچ با استاندارد 802.3af قادر است 12.95 وات برای هر پورت و در مجموع 53 وات جریان را برای چهار پورت فراهم نماید و دریافت چهار جریان 15.4 واتی بصورت همزمان امکانپذیر نمیباشد.
سوئیچهای هوشمند PoE از سیستم اولویتبندی برای پورتها بهرهمندند و در صورت افزایش مصرف دستگاههای متصل، از تعداد پورتهای PoE متناسب با برق ارسالی کاسته خواهد شد. در سوئیچهای هوشمند PoE، بیشترین اولویت با پورت اول بوده و کمترین اولویت نیز با پورت چهارم است.
اگر نیاز شما تامین برق برای 4 دستگاه بصورت همزمان است، مناسبترین گزینه استفاده از سوئیچهایی با استاندارد 802.3at با قابلیت تامین برق حقیقی 25.5 وات برای هر پورت است. میزان تلفشدن جریان برق در کابلهای CAT5، CAT5e، CAT6 یا CAT6A به میزان 4.5 وات خواهد بود. لازم بذکر است که در شرایط عادی، حدود 2.4 وات برق نیز در مسیر انتقال به هر یک از پورتها به صورت مقاومت اتلاف میشود.
مزایای استفاده از سوئیچهای PoE
- صرفهجویی در زمان و هزینه: از طریق کاهش مدت زمان نصب و هزینه و از طریق سیستم کابلکشی شبکه موجود میتوان برق دستگاههای سازگار را تامین کرد.
- انعطافپذیری: بدون نیاز به پریز یا سیمکشی مجزای برق، دستگاههایی مانند دوربینهای مداربسته و اکسسپوینتها را در هرکجای ساختمان که نیاز باشد، میتوان نصب کرد.
- ایمنی بالا: سوئیچهای PoE به صورت هوشمند ساخته شدهاند تا از تجهیزات متصل در برابر اعمال بار اضافه شبکه برق سراسری محافظت کنند.
- اطمینان بیشتر: به جای استفاده از چندین آداپتور مجزا و متصل به شبکه سراسری برق، تغذیه دستگاههای سازگار توسط سوئیچهای PoE قابلیت اطمینانپذیری شبکهها را به نحو چشمگیری افزایش میدهد. این مهم سبب میشود علاوه بر کنترل و مدیریت سادهتر دستگاهها، در صورت اتصال سوئیچ به UPS، برق مورد نیاز دستگاهها را هنگام قطع برق سراسری تامین نمود.
- بازگشت سرمایه: با استفاده از سوئیچهای هوشمند PoE، استفاده بهینه از منابع یک سازمان میسر شده و کسبوکارهای تجاری به ویژه استارتآپها سریعتر بازگشت سرمایه خود را تجربه میکنند.
سوییچ PoE توتولینک مدل SW804P
SW804P یک سوئیچ 8 پورت با نرخ انتقال داده 10/100Mbps است که 4 پورت آن معمولی و 4 پورت آن از تکنولوژی PoE پشتیبانی میکند. هر یک از 4 پورت PoE این سوئیچ قادر است بصورت اتوماتیک دستگاهای متصل شده را شناسایی و توسط کابل اترنت، برق و دیتای مورد نیاز آنها را مطابق با استاندارد IEEE 802.3af تامین نماید.
SW804P از Plug-and-Play پشتیبانی میکند و میتوان با استفاده از کابل Straight یا Crossover، آنرا به سادگی به سرور، هاب یا سوئیچ دیگری متصل نمود. این سوئیچ با طراحی جمعوجور خود میتواند در سبد انتخابی کاربران شبکه و دوربینهای نظارتی قرار گیرد.
بستهبندی
در طراحی جعبه SW804P، رنگبندی ملایمی بکار گرفته شده است. مشکی و قهوهای، دو رنگ غالب جعبه را تشکیل میدهند که در نیمه بالایی جعبه، لوگوی توتولینک به همراه مشخصات محصول منجمله 8 پورت 100Mbps و چهار پورت PoE به چشم میخورد. در نیمه پائینی جعبه به تصویری از محصول و دیگر قابلیتها نظیر استانداردهای مورد پشتیبانی و قابلیت شناسایی خودکار در سوئیچ اختصاص دارد. پشت جعبه قابلیتها، توضیح عملکرد نشانگرهای LED و تصویری از نحوه اتصال سایر محصولات به این سوئیچ نشان داده شده تا کاربر در یک نگاه بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.
محتویات بستهبندی
بستهبندی محصول درون جعبه به دو بخش تقسیم میشود. هنگامی که جعبه را باز میکنید، ابتدا با خود محصول SW804P مواجه میشوید که توسط پلاستیکهای محافظ جهت ثابتماندن در جعبه احاطه شده است، سپس با جعبه سفید رنگ نسبتا بزرگ دیگری روبرو میشوید که درون آن یک آداپتور 48 ولت با کابلی بلند، دفترچه راهنمای نصب و کارت گارانتی 36 ماهه تعویض گرین قرار دارد.
طراحی
سوئیچ SW804P بسیار باریک طراحی شده و ضخامت آن تنها 27 میلیمتر است. بدنه این محصول فلزی و به رنگ مشکی یکدست بوده و لوگوی توتولینک بههمراه چهارده LED در پنل جلویی آن خودنمایی میکند. از این تعداد الایدی، 8 نشانگر مربوط به فعالبودن پورتها، چهار نشانگر مربوط به پورتهای PoE، یک نشانگر پاور و یک نشانگر به Overload سوئیچ اختصاص دارد.
برای تبادل گرمای حاصل از فعالیت قطعات الکترونیکی سوئیچ با محیط، هشت شکاف در هر یک از دو طرف پنل فلزی محصول ایجاد شده تا گرمای حاصل شده خللی در عملکرد پایدار سوئیچ به وجود نیاورد. این نوع طراحی موجب شده تا برای خنکسازی این سوئیچ نیازی به استفاده از فن نباشد که در نتیجه در زمان استفاده، SW804P هیچ صدای اضافی تولید نمیکند.
پنل پشتی مهمترین بخش این سوئیچ است که بیشترین فضای آن توسط 8 پورت اترنت اشغال شده است. پورتهای 1 تا 4 با عملکرد PoE توسط خط نازکی مشخص شدهاند تا مصرفکننده را برای اتصال دستگاههای سازگار با این فناوری یاری کند. در کنار پورتها، فیش مادگی آداپتور جانمایی شده و مشخصات انرژی مصرفی آن مانند 48 ولت و 1.25 آمپر نیز بالای آن حک شده است. چهار پایه پلاستیکی کوچک در زیر پنل فلزی تعبیه شده تا هنگام قرارگیری روی میز یا سطوح صاف، از لغزش سوئیچ جلوگیری شود.
مشخصات فنی
اگرچه اصلیترین بخش یک سوئیچ را پورتهای آن تشکیل میدهد؛ اما مجموع المانهای الکترونیکی شامل کنترلرها، آیسیها، خازنها و در نهایت برد PCB بخشهایی هستند که کارکرد پایدار، بدون وقفه و پرسرعت سوئیچ را تضمین میکنند. البته این بخش برای مصرفکننده قابل رویت نیست و برای رعایت اصول ایمنی، در داخل جعبه فلزی سوئیچ قرار گرفته است. با بازگشایی قاب محصول، برد به همراه قطعات الکترونیکی سوئیچ SW804P توتولینک مشخص میشود.
این محصول به صورت رومیزی طراحی شده و 8 پورت اترنت دارد که هر کدام میتوانند دادهها را با سرعت حداکثر 100 مگابیت بر ثانیه منتقل کنند. از 8 پورت فوق، 4 پورت PoE بوده و علاوه بر انتقال اطلاعات، میتوانند جریان مستقیمی به میزان 15.4 وات را فراهم کنند. بنابراین کاربر این سوئیچ میتواند برق 4 دستگاه سازگار نظیر دوربینهای مداربسته تحت شبکه و آیپیفونها را تامین کند.
کلیه فعالیتهای این سوئیچ توسط چهارده نشانگر الاییدی Power ، PoE، Overload، Link و Activity به اطلاع کاربر میرسد که دوازده نشانگر آن به وضعیت اتصال پورتهای اترنت و PoE مرتبط میشود. سوئیچ از استاندارد IEEE 802.3af پشتیبانی کرده و با برخورداری از فناوری auto-negotiation، امکان تبادل اطلاعات دوطرفه و پرسرعتتری را برای شبکهها فراهم میکند. برق این محصول توسط یک آداپتور مجزای 48 ولتی و 1.25 آمپری تامین میشود.
تراشه اصلی این مدل، کنترلر سوئیچ 5 پورت 100 مگابیتی بشماره IP175G از برند IC+ است که با لیتوگرافی 85 نانومتر و به صورت CMOS ساخته شده است. این تراشه تنها به 3.3 ولت برق مستقیم نیاز دارد و این نشان میدهد که سوئیچ در گروه تجهیزات بسیار کممصرف دستهبندی میشود. پشتیبانی از Auto MDI-MDIX و حمایت از مکآدرس 1K از دیگر مشخصات این کنترلر است. همچنین تراشه PD69104B1 ساخت کمپانی Micro Semi به عنوان کنترلر PoE، امکان مدیریت انتقال دادهها بههمراه مدیریت جریان برق روی 4 پورت را در این سوئیچ برعهده داشته و با هر دو استاندارد 802.3af و 802.3at سازگار است.
همچنین رگولاتور سوئیچینگ Si3402-A-GM از برند Silicon Labs نیز وظیفه مدیریت و تامین برق مورد نیاز و تبدیل ولتاژهای بالا به خروجی کمولتاژ را برای فعالیت قطعات الکترونیکی بخش PoE این سوئیچ برعهده دارد. این آیسی رگولاتور زمینه لازم برای اتصال مستقیم آیسی کنترلر IP175G به پورتهای اترنت RJ-45 را نیز فراهم میکند. پاور سوئیچهای FET و دیگر توابع مورد نیاز به صورت مجتمع درون تراشه Si3402 قرار دارند. اما چهار پورت PoE این سوئیچ توسط ترانسفورماتور BT16B03 ساخت کمپانی TNK مدیریت میشوند. این ترانسفورماتور 16 پایه دارد و در پشت پورتهای PoE بر روی مادربرد سوئیچ تعبیه شدهاند. همچنین دو ترانسفورماتور BD20A01 برند TNK نیز به صورت دوبهدو، پورتهای 4 تا 8 را مدیریت کرده و پایههای هر یک از پورتهای اترنت به صورت مستقیم به این ترانسفورماتورها ختم میگردد.
نکته مهمی که سازندگان بزرگ در طراحی سوئیچها و تجهیزات ارتباطی بکار میگیرند، موضوع ایزولاسیون بخشهای حیاتی و مهم است. از آنجا که سوئیچ SW804P نیز از معماری و طراحی High-tech کره جنوبی بهرهمند است، دو تراشه اصلی این سوئیچ به صورت ایزوله بر روی مادربرد نصب شده و از پشت PCB به صورت کامل محصور هستند تا امکان تاثیرگذاری هرگونه نویز و امواج الکترومغناطیسی ناشی از فعالیت المانهای سوئیچینگ بر روی آن به حداقل کاهش یابد.
جدول مشخصات سختافزاری سوئیچ
|
|
جنس بدنه | فلزی |
استانداردها | IEEE 802.3af, IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3x |
پورت PoE | 4* 10/100Mbps |
پورت اترنت | 4* 10/100Mbps |
منبع تغذیه | 48V, 1.25A |
درگاهارتباطی | 1* 10/100 RJ-45 |
نشانگرهای LED | 1*Power, 4*PoE, 1*Overload, 8* Link/Act |
پهنای باند پشتیبان | 1.6Gbps |
نرخ انتقال داده | 100/100Mbps at Half/Full Duplex |
اندازه | 158.4×106.5×27 میلیمتر |
گارانتی | 36 ماه تعویض گرین |
سخن پایانی
در حال حاضر سوئیچهای PoE مختلفی در بازارهای داخلی عرضه میشوند که متناسب با کیفیت و نوع طراحی، از قیمتهای متنوعی برخوردارند. مدل SW804P شرکت توتولینک یکی از سوئیچهای خوشساخت و کاربردی PoE است که میتواند در هرجایی مورد استفاده قرار گیرد. این محصول در قیاس با سوئیچهای معمولی (Non-PoE) قیمت بالایی ندارد؛ اما کارایی و عملکرد آن دو برابر سوئیچهای معمولی است. دفاتر و شرکتهای کوچک و بزرگ، رستورانها، کتابخانههای عمومی، مدارس، آموزشگاهها، دفاتر فنی و مهندسی و دهها مکان دیگر میتوانند یکی از کاربران این سوئیچ باشند.
مصرفکنندگان سوئیچهای PoE اطمینان دارند که با بکارگیری آنها در شبکههای داخلی خود علاوه بر کاهش هزینهها و حذف محدودیتهای کابلکشی مجدد، از قابلیت نصب و تامین برق دوربینهای مداربسته، تلفنهای IP و اکسسپوینتها بدون نیاز به هرگونه آداپتور و منبع برق مجزا برخوردار خواهند بود.
با توجه به مزایایی چون برخورداری از 4 پورت PoE، استفاده از فناوریهای مدرن شبکه، اندازه جمعوجور و کوچک، قیمت رقابتی و 36 ماه گارانتی تعویض GREEN، سوئیچ PoE مدل SW808P توتولینک یکی از گزینههای مطرح و مورد اطمینان است که در بازارهای داخلی مورد توجه کاربران و مدیران شبکه قرار گرفته است.
7امتیاز10راندمان9امکانات9طراحی0ارزش
واقعا مطلب کاملی بود ممنون :-bd ([url]”https://www.imenshop.ir/cctv”[/url])