در حال ورود به دنیای جدیدی از محصولات نیمه رسانا هستیم چرا که کمپانی TSMC، برای آغاز تولید انبوه تراشههای 5 نانومتری آماده شده است.
آغاز تولید تراشههای 5 نانومتری TSMC از ماه آینده
بر اساس گزارشی که توسط DigiTimes در روز چهارشنبه منتشر شده، تراشهساز بزرگ تایوانی از ماه آوریل تولید چیپستهای پیشرفته با معماری 5 نانومتری را آغاز خواهد کرد. این اطلاعات از سوی منابع آگاه ناشناس به دست آمدهاند. تراشههای 5 نانومتری مشتریان بزرگی دارند و همانطور که انتظار میرود، تمام ظرفیت تولید تراشههای 5 نانومتری شرکت TSMC در حال حاضر توسط مشتریان رزرو شده است.
البته این بدین معنا نیست که ظرفیت تولید TSMC در بخش 5 نانومتریها کم است. طبق پیشبینیهای صورت گرفته در اوایل سال 2020، این کمپانی بزرگ که اکنون لقب ارزشمندترین کمپانی آسیایی را یدک میکشد 2.5 میلیارد دلار برای چیپستهای 5 نانومتری سرمایهگذاری کرده است. TSMC که سالهاست که در حال آمادهسازی زمینه برای تولید محصولات مبتنی بر معماری 5 نانومتری است، به زودی دست به کار شده و این کار را به لطف فناوری فوق پیشرفته لیتوگرافی ماوراء بنفش انجام خواهد داد.
TSMC پیشتاز در فناوری ساخت چیپستها
از آغاز تولید چیپستهای 7 نانومتری در نیم سال اول 2018، این تراشهساز فقط دو سال زمان نیاز داشت که تولید چیپستهای نسل بعد یعنی 5 نانومتریها را استارت بزند. از آنجایی که از لحاظ بهبود تراکم، 1.84 برابر بهتر از نسل قبل هستند، میتوان گفت TSMC کمی از قانون مور عقبتر است. با این حال TSMC همچنان به رهبری معماری تراشهها از سال 2010 و تولید تراشههای 10 نانومتری ادامه خواهد داد. در حالی که اینتل چند سالی میشود که در تلاش است معماری تراشههای خود را بروز کند و هنوز موفق به این کار نشده است. از نظر چگالی ترانزیستوری، معماری 7 نانومتری تراشههای TSMC برابر با معماری 10 نانومتری تراشههای اینتل است.
همانند نسل قبل، احتمالا اپل بزرگترین مشتری چیپستهای 5 نانومتری تراشهساز تایوانی خواهد بود. آیفونهای 2020 اپل نیز اولین محصولاتی خواهند که به پردازنده 5 نانومتری مجهز خواهند شد. البته TSMC به تولید چیپهای 7 نانومتری ادامه خواهد داد و حتی ظرفیت تولید این تراشهها را افزایش نیز میدهد تا مشتریان سطح متوسط بیشتر از گذشته به استفاده از این تراشهها رو محصولات خود روی بیاورند.
این کار ها رو باید ما در ایران انجام بدهیم، حالا یه کم پایین تر ، این یعنی اقتصاد بدون نفت، اگه از اول ما این قطعات الکترونیک را در داخل ایران تولید میکردیم الان کشورهای دیگه به ما زور نمی گفتند، اقتصاد بدون نفت اول باید قطعه الکترونیک تولید کنیم، غیر از این حتی فکرش رو هم نکنید که بخواهید اقتصاد بدون نفت ایجاد کنید