شاید یکی از نقاط عطف سال جاری میلادی را بتوان ورود رسمی صنعت سرگرمی به دنیای نوین واقعیت مجازی قلمداد کرد. تا پایان سال 2016 میلادی نخستین موج از ابزار های نوین مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی به بازار عرضه خواهد شد و رقابت اصلی در زمینه ی تسخیر این بازار نو پا به شکل جدی کلید خواهد خورد. در این میان گمانه زنی های فراوانی در رابطه با موفقیت یا عدم موفقیت ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی (و واقعیت افزوده) و همچنین میزان فروش آن ها تا پایان سال جاری میلادی در میان کارشناسان وجود دارد. بر همین اساس هر چند وقت یک بار شاهد انتشار اطلاعات آماری تازه ای در این زمینه هستیم که هر کدام از آن ها با توجه به داده های خام موجود، به گونه ای متفاوت به تخمین میزان موفقیت ابزار های واقعیت مجازی و در صد فروش آن ها می پردازند.
تازه ترین آمار موجود در این زمینه به اطلاعاتی اختصاص دارد که به تازگی توسط سازمان جهانی اطلاعات یا IDC در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. سازمانی که بیش از هزار و صد تحلیل گر مختلف را در سطح جهان و در زمینه ها و شاخه های مختلف موجود در شاخه هایی نظیر تکنولوژی و صنعت در کنار خود می بیند. تحلیل گرانی که در بیش از 110 کشور جهان پراکنده هستند و سازمان IDC با استفاده از شاخص هایی نظیر دانش و توان علمی، تحلیلی و پژوهشی آن ها علاوه بر در اختیار قرار دادن اطلاعات مفید به متقاضیان در زمینه های گوناگون، به ارائه ی مشاوره های مختلف در سطح جهان و مواردی از این دست نیز می پردازد. بر اساس اطلاعات این سازمان تا پایان سال جاری میلادی چیزی نزدیک به 10 میلیون واحد از ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به بازار عرضه خواهد شد که تعداد 9.6 میلیون واحد از آن ها به ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی و حدود 400 هزار واحد نیز به ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت افزوده تعلق خواهد داشت. فرآیندی که تا پایان سال 2016 میلادی درآمدی نزدیک به 2.3 میلیارد دلار را عاید بازار ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی خواهد نمود.
این در حالی است که تخمین های سازمان IDC نشان از این دارد که تا پایان سال 2020 میلادی رقم عرضه شدن سخت افزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی به بازار چیزی نزدیک به 64.8 ملیون واحد خواهد بود و این رقم در رابطه با سخت افزار های مربوط به تکنولوژی واقعیت افزوده به عدد 45.6 میلیون واحد خواهد رسید. رشدی که در طول چهار سال آینده بسیار قابل توجه خواهد بود. در واقع سازمان IDC تکنولوژی واقعیت مجازی و همچنین واقعیت افزوده را به عنوان یکی از شش نو آوری رو به رشدی طبقه بندی کرده است که در طول سال های پیش رو تغییرات مهمی را در نوع کار افراد و همچنین میزان درآمد های حاصل شده از تکنولوژی های نوین موجود در بازار به وجود خواهد آورد. گفتنی است که در جریان این بررسی و تخمین های ناشی از آن ابزار های مبتنی بر دو تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به سه دسته ی کلی تقسیم شده اند. نخست ابزار هایی که از صفحه نمایش مجزا برخوردار نیستند و به منظور به تصویر کشیدن محتوای انحصاری خود محتاج به ابزار های واسطه ای نظیر تلفن های هوشمند هستند. در واقع این دسته بندی بیشتر شامل هدست های واقعیت مجازی موجود برای پلتفرم موبایل می شود. دسته ی دوم این طبقه بندی شامل ابزار هایی می شود که از صفحه نمایش مجزا برای نشر محتوا برخوردار بوده اما در عین حال قدرت پردازشی خود را از ابزار های واسطه ای نظیر کنسول ها یا کامپیوتر های خانگی و موارد مشابه با آن ها به دست می آورند. ابزار هایی که در میان آن ها می توان به محصولاتی نظیر HTC Vive ، Oculus Rift و Play Station VR اشاره کرد. دسته ی آخر هم به ابزار هایی تعلق دارد که چه به لحاظ نمایش محتوا و چه به لحاظ تامین قدرت مورد نیاز پردازشی کاملاً مستقل از ابزار های واسطه عمل کرده و هیچ نیازی به وجود آن ها ندارند. محصولاتی نظیر عینک هولو لنز به این دسته بندی تعلق دارند که البته در حال حاضر هیچ نشانی از عرضه ی آن ها به بازار مشاهده نمی شود. در واقع ابزار هایی نظیر Google Cardboard به دلیل آن که از دیدگاه سازمان IDC ابزار هایی الکترونیک محسوب نمی شوند، در این تخمین آماری مورد بررسی قرار نگرفته اند و میزان فروش احتمالی آن ها در این آمار و ارقام لحاظ نشده است. علاوه بر آن بنا بر بررسی های صورت گرفته انتظار می رود که ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت افزوده به دلیل آن که فرآیند تولید دشوار تری نسبت به سخت افزار های مبتنی بر واقعیت مجازی دارند، دیر تر از این ابزار ها به بازار عرضه شوند و در عین حال جا افتادن کاربرد آن ها در میان مخاطبان نیز به همان نسبت طولانی تر خواهد بود. به هر حال تحلیل گران سازمان IDC نیز نظیر بسیاری از همتایان خود در موسسات و سازمان های مشابه، آینده ی روشنی را برای ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی (و همچنین واقعیت افزوده) متصور هستند و بر موفقیت آن ها در میان کاربران مهر تایید زده اند.
اگر هدستهای شرکت هواوی رو هم در نظر بگیریم بازهم آمار قابل توجهی نیست ولی با این وضع قیمت ها در حد انتظار بوده
دورد مرسی:-bd
اینکه فراگیر میشه شکی نیست اما اینو توجه کنید آمار ضعیفی چشم و کوری چقدر بالا بره بی شک با یکم فکر کردن میبیند جهان کمرشو برای کوری بسته تا رفاه………..
مطمئنا با همه گیر شدنش ارزون تر میشه و افراد بیشتری میتونن تهیه و لذت ببرن:-bd