در جدیدترین اخبار از دنیای شبکههای اجتماعی و جنگ غولهای دنیای تکنولوژی، خبرهایی از احتمال حذف تلگرام از گوگل پلی و اپ استور به گوش میرسد.
این روزها بدون شک از عجیبترین روزهایی است که شبکههای اجتماعی و فضای اینترنت به خود دیده است. ایالات متحده که تا پیش از این با استناد به شعارها و عقیده سیاستمدارانشن مهد آزادی و حقوق بشر بود، حالا با نزدیک شدن به زمان روی کار آمدن دولت دموکراتها چهره دیگری از خود به نمایش گذاشته است.
در روزهای گذشته شاهد بایکوت خبری و شخصیتی رئیس جمهوری فعلی آمریکا، یعنی دونالد ترامپ توسط غولهای بزرگ تکنولوژی جهان هستیم. این موضوع در ابتدا با توییتر، فیسبوک و اینستاگرام آغاز شد، جاییکه حساب کاربری ترامپ یکی پس از دیگری مسدود شد و در نهایت دومینو با همکاری گوگل، اپل، توئیچ و … ادامه پیدا کرد. شبکههایی مانند توییتر و فیسبوک با ادعای نشر اکاذیب و دعوت به خشونت اقدام به بستن اکانتهای ترامپ کردند. اما ماجرا به همین نقطه ختم نشد.
بیشتر بخوانید: اکانت توییتر ترامپ برای همیشه بسته شد
مسیر سخت پارلر و گب برای رقابت با توییتر
پس از بسته شدن اکانت ترامپ در پلتفرمهای مختلف، شبکههای اجتماعی دیگری مانند Parler و Gab که مدعیاند اطلاعات کاربران خود را سانسور نخواهند کرد، خیلی زود مورد توجه طرفداران ترامپ و افرادی قرار گرفت که با اقدام یکجانبه شبکههایی مانند توییتر و فیسبوک موافق نبودند. پارلر خیلی زود به محبوبترین اپلیکیشن اپ استور تبدیل شد. درست در همین لحظه بود که گوگل و پس از آن اپل اقدام به حذف این برنامه از فروشگاههای خود کردند. دو غول دنیای فناوری اجتناب پارلر از سانسور مطالب کاربرانی که مخاطبینشان را دعوت به خشونت در ساختمان کنگره بودند، دلیل این تصمیم خود اعلام کردند.
شرکت آمازون هم که متعلق به جف بزوس یکی از سرسختترین مخالفان دونالد ترامپ بوده و میزبان سرورهای پارلر است، به این برنامه 24 ساعت فرصت داد تا سرورهای خود به نقطه دیگری منتقل کند، در غیر اینصورت اطلاعات آنها از سرورهای آمازون حذف خواهد شد.
Gab.com یکی دیگر از شبکههای اجتماعی است که حالا بخشی از کاربران توئیتر به آن نقل مکان کردهاند. البته برنامه این شبکه اجتماعی نیز از فروشگاههای اپل و گوگل پلی حذف شده و برای استفاده از آن با گوشی باید از نسخه وب اپ استفاده کرد. گب نیز در فرایند ثبتنام کاربران خود، اعلام میکند که برخی از سرویسهای ایمیل، اجازه دریافت ایمیلهای Gab را به کاربران خود نمیدهند.
احتمال حذف تلگرام از گوگل پلی و اپ استور
با این تفاسیر، در حال حاضر تلگرام یکی از معدودترین برنامههای مخالف سانسور به حساب میآید که در دو فروشگاه اپل و گوگل برای دانلود در دسترس است. بسیاری از شهروندان آمریکایی و مخالفان سانسور در روزهای اخیر به استفاده از این برنامه روی آوردهاند. در این میان صفحه رسمی Gab.com در توییتر ادعا کرده است که “تلگرام برنامه بعدی خواهد بود که از فروشگاههای اپل و گوگل حذف میشود.” این اکانت معتقد است که تا زمان رخ دادن آن چیزی باقی نمانده است. صحبتهای اخیر پاول دورف در کانال خود در تلگرام هم که تأکید کرده همواره مخالف سانسور و سیاستهای گوگل و اپل است، میتواند به این احتمال قوت ببخشد.
به نظر میرسد جنگی که این روزها در فضای مجازی در جریان است به ضرر تمامی طرفهای آن تمام خواهد شد. با در نظر گرفتن اینکه شرکتهای بزرگی مانند آمازون، گوگل و اپل بخش بزرگی از امکانات و قدرت را به صورت همه جانبه در اختیار دارند، فعالیت با صدای مخالف کار بسیار دشواری برای برنامهها و پلتفرمهای کوچک مانند پارلر خواهد بود. از طرف دیگر در روزهای گذشته شاهد این بودیم که سهام توییتر با سیاستهایی که این شبکه اجتماعی در پیش گرفت تا 10 درصد افت کرد. در نهایت، کاربران این سرویسها نیز به چند دسته تقسیم شدند و حالا هر کدام با عقیدههای مختلف به یکی از این پلتفرمها پناه بردهاند.
اما آیا این جریانها میتواند باعث شود که مرکزیت بزرگان دنیای اینترنت از آمریکا به نقطه دیگری از جهان منتقل شود؟
قبضه قدرت در دستان این دو شرکت امروز نشان داد که انحصار پلتفرم گوشی به دو شرکت واقعا نابود کردن دمکراسی و ازادی بیان هست و واقعا لازم هست که یک استور یا فروشگاه شبیه همین گوگل و اپل باشه که اونجا مانند گیت هاب و اپلود بوی البته اپن سورس و کاملا ازاد تا هر کسی خواست برنامه خودش را انجا قرار دهد تا از سراسر جهان در دسترس باشد و هیچ وابستگی به این پلتفرم های تجاری نداشته باشد این اینده صنعت دیجیتال خواهد بود و این غولهای فن اوری بمرور با چنین واکنش هایی از گردونه حذف خواهند شد وقتی عموم جامعه با سواد دیجیتالی بیشتری باشند این اتفاق خواهد افتاد.
درباره بحث هموطنان گرامی اندر حکایت دمکراسی در ایران باید یاداوری کنم که حرص بیجا نزنید هموطن های گرامی وقتی عموم اکثریت جامعه ایرانی مفهوم و معنی دمکراسی را نمیدانند تلاش برای کسب ان مسخره و خنده دار است باور کنید برای فهم و درک دمکراسی هنوز چند قرن زمان نیاز داریم تا به پختگی جوامع اروپایی برسیم و قانون حکم کند نه عقاید و روابط فامیلی و باند و گروهی زمانش نرسیده تلاش بی ثمر است مانند فصل بهار که هنوز نیامده تلاش رای شکوفه دادن درختان فایده ندارد یا نتیجه واضحی ندارد چون در گلخانه هم میتوان چنین کرد ولی در تمام مزارع کل کشور هم میشود معلوم است نمیشود دمکراسی چنین است
جدا از بحث انتخابات آمریکا یه چیزی فک کنم جا موند اونم قدرت نمایی غول های تکنولوژیه که به نظرم خیلی خیلی خطرناکه و دقیقا همون چیزیه که فقط تو فیلم ها و بازی ها میدیدیم.
یعنی الآن یه کشوری به یه کشور دیگه حمله کنه اگه این غول ها تکنولوژی حامی حمله کننده باشن میتونن حتی این کشور رو مظلوم و یا حتی مدافع جلوه بدن.(ساده ترین مثالی که میشد زد)
وقتی رییس جمهور (به گفته ی خودشون) بزرگترین کشور دنیا رو اینطوری فیلتر میکنن بقیه ی مسائل دیگه جای خود دارن.حالا فرض کنین 20 سال دیگه وضعیتشون چی میشه.تغییری هم بخواد حاصل بشه باز همین آشه و همین کاسه.مثلا تنسنت غول تر بشه بازم همین رفتار هارو از خودش نشون خواهد داد
واقعیتش با این اتفاقاتی که تو آمریکا افتاد ثابت شد که دموکراسی و آزادی بیادن در خود آمریکا هم چرت و پرت و شعاری بیش نیست
یه آقایی تو آمریکا زیربار دموکراسی نمیره، از 74 میلیون رای دهنده بهش هم یه چندصد نفر ریختن تو کنگره آمریکا شلوغ کردن، این شد دموکراسی شعار؟
اگه دموکراسی نیود که همین آقا ارتش رو بسیج میکرد چند صد نفر رو میکشت و زندانی میکرد میگفت منم که هستم.
دموکراسی بود که اتفاقا جلوی اتفاقات بزرگتر رو گرفت. اشتباه نکن.
دموکراسی یعنی قدرتمندترین فرد رو هر چند سال یبار از قدرت بیاری پایین. حالا ترامپ نمیخواست قبول کنه، نهایتش مجبوره تن بده بهش. این دموکراسی سرجاشه و داره کار میکنه.
اینها فقط دنبال تضعیف مدل حکومتهای دیگه هستند تا این مدلی که تو ایران حکومت میشه زیر سوال نره. و اگرنه عقل خودشون هم میرسه حرفاشون بی اساس هستش و بهانه تراشیه.
دقیقا اینطوره البته من بعید میدونم عقل خودشون میرسه.
اینا دنبال اینن که یه دونه مورد رو بکشن بیرون و سعی کنن باهاش اون نواقص اساسی رو که ما تو داخل داریم رو باهاش توجیه کنن و بگن همه دنیا اینطوریه. جالبه تو آمریکا آزادی اسلحه وجود داره تو یه همچین فضای دوقطبی به وجود اومده شما تصور کن چه اتفاقاتی میتونست بیفته که نیفتاده.
خواهش می کنم بگید آمریکا و انگلیس چه لطفی به شما کردن که اینقدر شما براش دستمال میکشید . بگید شاید ما هم طرفدارش شدیم.تو تاریخ هم ثابت شده که استعمار اونا پدر ایران رو درآورده از قتل و تحریم و استعمار و …… . ایران رو که شما روشنفکرا تو 88 داغون کردید . تا کی غرب زدگی و خود تحقیری! تا کی دو دستگی و دو قطبی. یه کم به ایرانتون برسید قوی . و متحد . التماس علم و تفکر. ممنون
اتفاقا این ما هستیم که میگیم یه خورده به ایرانتون برسید قوی و متحد. نه شمایی که میگید مردم اونها نیستند مردم اینها هستند.
مسعود:
الان بحث مگه سر لطف آمریکا و انگلیس هست؟ کسی هم طرفدار اینا نیست. حرف سر دموکراسی هست. مگه قراره یه کشور خارجی به ما لطف کنه! همون روس و چینش هم کم بلا سر ایران نیاوردن.
به شما و رییساتون که خیلی لطف کردن از یه … دوزاری تبدیل شدن به…
جناب kambiz وقتی اطلاعاتی نداری حرف نزن طبق آمار netblocks اینترنت در آمریکا در روز حمله به کنگره آمریکا قطع شده و چندین نفر هم کشته و زحمی شدن در حمله به کنگره آمریکا حتی یک زن نظامی که معترض به نتایج انتخابات بوده هم کشته شده این فقط برای یک رورزشه.
من با خوندن این کامنت چنان متحول شدم که میخوام تغییر شغل بدم بیام وردست شما کامنت بذارم :))
. همه را به کیش خود , مپندار.
قرصا یادت نره مهندس :))
خوبه خبر داری اونجا تو حمله به کنگره کشته دادند و یک نفر هم نظامی بوده زن هم بوده. از کجا فهمیدی این اطلاعات فوق محرمانه رو؟ حالا بگو میدونی چند نفر پارسال تو ایران برای اعتراض به گرونی بنزین کشته شدند و شغلشون چی بوده؟
اپل و گوگل دو شرکت خصوصی هستند که میتونند بر طبق صلاحدید خودشون فلان اپلیکیشن رو مسدود کنن. اما آیا بستن فلان اپلیکیشن تو پلتفرم اپل به معنای بستن آزادی بیان هست؟ این عده میتونن برن روزنامه در بیارن، میتونن برن شبکه تلویزیونی خصوصی بزنن، میتونن از پلتفرمهای دیگه مثل یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام و … استفاده کنند
سلب آزادی بیان یعنی شما اگه نظرات مخالف بدی، بیان 20 سال برات زندان ببرن که تو رو از زندگی ساقط کنن. چند هفته اینترنت کل کشور رو قطع کنند
تو این مورد هم تا زمانی که حمله به کنگره آمریکا اتفاق نیفتاده بود، حتی اداعاهای بی پایه تقلب رو هم همین اپلیکیشن ها اجازه انتشار میدادن.
عده ای هنوز نمیدونند که بین عمل یک نظام سیاسی و شرکت خصوصی تفاوتهای زیادی وجود داره. نظام سیاسی میتونه به شرکت خصوصی فشار بیاره تا فلان کار مورد نظر خودشو پیش ببره و اصولا چنینی فشارهایی علنی هستند مثل درخواست پلیس آمریکا برای قفل گشایی آیفون فلان مجرم که اپل زیر بارش نرفت
در این مورد به خصوص همه میخوان به نحوی ترامپ زدایی بکنن چون اتفاقاتی که افتاده در تاریخ آمریکا بی سابقه بوده و اگه دموکراسی نبود تا الان اتفاقات دیگه ای رقم میخورد. ترامپ هم دیگه همه اصول رو زیرپا گذاشت و رسما داره بچه بازی درمیاره. آقاجان شکست خوردی، ادعا تقلب کردی که ثابت نشد. دیگه برو کنار.
ای وای، جدی؟
برن پلتفرم های دیگه که بازم اپل و گوگل یا از استور حذفشون کنه، یا آمازون سرورهاشونو خاموش کنه؟ پارلر رو ندیدی؟
شما یا چپی، یا ارزشی، یا اینکه خودت رو زدی ب اون راه و این خفقان بی سابقه رو نمیبینی.
دیر یا زود، سراغ شما هم خواهند اومد. بهتره الان جلوشون وایسید، چون اون موقع ک فشار زانوی این کمپانی-دولت ها رو روی گلتونو حس کردید، دیره.
من تایید نمیکنم این مسدود سازی ها رو. فقط تمایز قایل میشم بین سلب آزادی بیان بین یه سیستم سیاسی و یه شرکت خصوصی. قطعا باید به این شرکتها هم فشار آورد تا دری به تخته ای بخوره اینا نیان مسدود کنن.
اما در این مورد به خصوص، نبایست ترامپ کار رو به اینجا میکشوند. شما نگاه کنید حتی معاونش حتی برخی چهره های شاخص جمهوری خواه، تا حتی نتانیاهو هم داره ازش فاصله میگیرن. حتی اگه حق با ترامپ هم باشه نباید با هوچیگری کار رو پیش ببره. دیگه ثابت نشد این ادعاها.از هر مجرایی هم که میتونست امتحان کرد.
دم ترامپ و هواداراش گرم که نقاب دموکرات های کثیف و خائن رو کنار زدن…به زودی همشون به همراه دوستان و حامیانشون به سزای اعمالشون میرسن…قراره خیلی چیزا عوض شه تو دنیا و خیلیا رفتنی میشن!!! به ترامپ ایمان داشته باشین.چون مرد عمل هست نه واق واق کردن الکی…
اتفاقا یه چیز ما بین هستش. این ترامپ یک روح دوباره بر لاشه تفکرات تندرو ها دمید. اینها تا دشمن خارجی نداشته باشن نمی تونن در عرصه سیاست حرفی برای گفتن داشته باشند. اگه کلینتون رای آورده بود واقعا تفکرات این قشر سیاسی پوسیده و دور انداختنی به نظر میومد و در سپهر سیاسی ایران جایگاهشونو از دست میدادن. به خاطر همین از خداشون بود که ترامپ دور اول رای بیاره. به خاطر همین بین مذاکرات هسته ایی اونجور موشک تست میکردن. اینها یه دشمن می خوان اگه نباشه ازش یکی میسازن. تا دشمن نباشه کسی به رجز خوان احتیاج نداره.
ولی این یه طرف داستان هستش. ترامپ اگه هیچ کاری نکرد یه کاری کرد که می مونه. ترامپ نقاب از چهره این مردمی نماهای مثلا خاکی برداشت. کشتار و ساسنسور آبان پارسال به همه مردم نشون داد که مردم مردم, و این فقیر نوازی ها شعاری و تبلیغاتی هستش. انقلاب پا برهنه گان حرفه … اگه مصلحت ایجاب کنه مردم و پابرهنه گان هم میشه کشت و بعد اصلا حرفی هم ازش نزد تا فراموش بشه.
پابرهنگان , به جنگ داعش میرن.
ولی اراذل و اوباش مسلح شده توسط غربی ها , به جان مردم میفتند و به جان و مالشون تعرض میکنند.
هنوز شعبان بی مخها زنده اند.
مسلما مسئولین امنیتی باید این شعبان بی مخها را بنشانند سر جایشان.
اینقدر هم ادای آدمهای مظلوم را در نیارید.
قضیهء گرانی بنزین را هم رئیس منتخب خودتان به بار آورد.
مشکل شما اینه که هیچوقت حاضر نیستید اشتباهتان را بپذیرید
مشکل شما ها هم اینه جلوتر از نوک دماغتون رو نمی تونید ببینید. نمی خواید ببینید قبل چی بود و چی شد که شده این. آره هر کی بیاد علیه شما شعار بده ارذل و اوباش هستش ولی تو کشورهای دیگه وقتی صدا سیما پخش کنه اسمشون مردم معترض و خشمگین هستند. بنشانند سر جاشون که پیشکش بفرمایید باید درازکششون بکنن.
رئیس جمهور منتخبمان!!! طرف از اول انقلاب تا الان سر یه سفره باهاشون نشسته موهای سیاهش سفید شد الان میگن رئیس جمهور منتخب شما. کسی ندونه فکر میکنه صد پشت با هم غریبه هستند انگار.
عالی گفتی
دیروز چند بار یک جواب مشابه نوشتم برای ایشون ولی هرکاری کردم ارسال نشد و خطای 404 داد…نمیدونم
ولی کلام شما خیلی بهتر و شیوا تر از من بود
دقیقا با شما هم فکرم که ترامپ (نه تنها در ایران بلکه در دنیا- ولی الان موضوع ایران خودمون هست) تنها کاری که کرد به افراطی ها “دلایلی محکم” برای افراطی گریشون داد…
و بزرگترین قربانی ترامپ شعار اعتدال طلبی و صلح با جهان خصوصا غرب بود…
ترامپ خدمتی بزرگ به افراطی ها و خیانتی عظیم به جنبشهای مردمی و مردم کرد…
در مورد بنزین هم چون اون دوست در جواب شما اشاره کرد …من به روحانی رای دادم. هنوزم پای رای خودم هستم…
بهتره قبل از اینکه بگیم بنزین گران شد کار روحانی بود…اول بپرسیم چه کسانی و چه عواملی باعث شدن که ما به اون گرانی بنزین برسیم؟؟و بعدش چه کسانی چه کار کردن با مردم…
فکر کنم اینها سوالات اساسی تری هستن واگرنه الان راحت از دولت روحانی یک سیبل ساختن و هر چی میشه رو میندازن طرف اون
بهرحال…میگذره
موفق و سلامت باشید
خیلی خوشحالم که آمریکا نقابشو برداشت.این چه آزادی بیانیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟به نظر من تاریخ آمریکا به دو دسته تقسیم می شه:بعد ترامپ و قبل ترامپ.قبل از ترامپ آمریکا ابر قدرتی بود با دستکش مخملی و دستی چدنی.بعد از ترامپ هم …..دیگر آمریکا بی آمریکا.
به به نظرات گهربار برادر! اقا دارو یادت نره :))
.چشم.
خوب شد یادآوری کردید.
داروهاتون رو خریدم , گذاشتم یخچال.
خواهشا این سری دیگه زیاده روی نکن.
یکی از فامیلامون ترکیه هستش دیروز میگفت شمار زیادی از مخاطباش واتس اپ به تلگرام مهاجرت کردن
بابا قربون ایرون خودمون برم ، این کشورهایی که همهش دم از آزادی بیان و حقوق بشر و حرفهای قشنگ میزدن فقط برای دیگران بود ، و وقتی بحث خودشون باشه هیچی حالیشون نیست. خدارو شکر ظرف چند ماه گذشته تو آمریکا اینقدر حقوق دادن به بشر که حقوق نجومی شدن!!!! از ماجرای فلوید تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و دزدی رایهای ترامپ و … .
خیلی باید بیشرافت باشه اون کسی که باز از آمریکا و آزادی و عدالتش تعریف کنه!!!
شماها فقط دنبال مشکل پیدا کردن از دیگران هستید تا خودتون خوبه نشون بدید و اگر نه از خودتون امتیازی ندارید. شما که که اینترنت یک کشور قطع میکنید تا آدم بکشید. انتخابات بخواد بشه خودی و غیر خودی میکنید. هنوز مونده حرف از آزادی و عدالت بزنید. حداقل خبر داری آمریکا چه خبره ولی از آمار کشته های پارسال خبر نداری. کسی هم نمیگه آمار کشته های پارسال چی شد خلاصه. یک سال بیشتر شد.
دقیقا حرف حق رو زدی… از دزدی رای انتخاباتامریکا چندین هزار کیلومتر اونطرف تر خبر دارن (که اونم شایعه از طرف یه عده راست افراطی پوپولیست) هست.. ولی از امار همین بقول شما 12 ماه پیش یا 24 ماه پیش، در شعاع 150 و 1000 کیلومتریشون نه…
چون پوپولیست فقط حرف پوپولیست رو میشنوه
اونی ک ارزشی نیست، ب ترامپ هم میگه پوپولیست و اینا، قطعا یک اصلاحطلبه.
دقیقا دوست عزیز
من اصلاح طلب و دموکرات هستم
و پوپولیست هم تعریف مشخصی داره
اگر در قرن 21 با دموکراسی مورد داری و در شناسایی شعار های پوپولیستی مشکل داری دیگه مشکل خودته…
موفق و سلامت باشی
. شما مگه آمار کشته ها رو داری؟
دست خیلی ها رو شده.
امیدوارم خداوند ستارالعیوب , عیبهای شما را عیان نکنه.
دیپ استیت بلادی دیپ استیت
توازن قدرت که بهم بخوره همین میشه