چند وقتی است که بحث رمز دوم یکبار مصرف یا پویا از سوژههای داغ رسانهها به حساب میآید. در شرایطی که گفته میشد استفاده از این گونه رمزها از اوایل دی ماه برای تراکنشهای بانکی الزامی خواهد بود، اما به نظر میرسد که فرایند به سرانجام رساندن این پروسه طولانی تر از آنچه که انتظار میرفت خواهد بود.
بانک مرکزی در راستای افزایش امنیت در تراکنشهای بدون حضور کارت، پروژه فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف را راه اندازی کرد. این بانک اعلام کرد که مشتریان بانکی باید نسبت به فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف کارت بانکی خود اقدام کنند، چراکه از امروز یعنی اول دی ماه تراکنشهای اینترنتی با این رمز دوم انجام خواهد شد.
حالا طبق اعلام بانک مرکزی، رمز دوم ایستا برای مشتریانی که تا امروز موفق نشدند رمز دوم پویا خود را فعال کنند همچنان قابل استفاده است. این دسته از مشتریان لازم است است که در طی روزهای آینده نسبت به نصب اپلیکیشن یا تأیید شماره تلفن همراه خود جهت دریافت پیامک رمز دوم یکبار مصرف از طریق بانکها اقدام کنند.
سرویس پیامک برای رمز دوم پویا از هفته دوم دی قابل استفاده است
بانک مرکزی همچنین اعلام کرده است که در جهت رفاه حال مردم و با در نظر گرفتن درخواستهای بسیار زیاد از بانکها و موسسات اعتباری در کنار بالاتر بردن ضریب نفوذ طرح در آغاز اجرا، استفاده از سرویس پیامک برای دریافت رمز دوم پویا از دومین هفته از دی ماه آغاز میشود و به تدریج با اتصال بانکهای مختلف تا انتهای دی ماه به انجام میرسد در این فاصله کسانی که رمز دوم یکبار مصرف خود را فعال نکرده اند میتوانند از رمز دوم ایستا استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: رمز دوم یکبار مصرف (پویا) و همه آنچیزی که نیاز است درخصوص آن بدانید
یعنی واقعا توی کشور هایی مثل امریکا و انگلیسم هر فرد 40 تا عابر بانک داره و هر بانکم ساز خودشو میزنه و توی هر فروشگاهی هم میبیری 10 تا دستگاه پوز دارن :l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l
برای بانک سامان که بیشتر روی خدمات الکترونیک تمرکز داشته خیلی سریع و غیرحضوری انجام شد. اما مشکل اینجاست که تعداد برنامههای بانکی از تعداد اپلیکیشنهای پیش فرض نصب شده روی گوشی بیشتر شده، این پروژه نیازمند یک سیستم و اپلیکیشن یکپارچه است، نه اینکه هر بانکی 3 تا اپلیکیشن داشته باشه، اونم با این برنامهنویسی افتضاحی که داریم، تنها وجود یک حفره امنیتی میتواند امنیت کاربر و بانک را به مخاطره بیاندازد!
به نظر بنده، متأسفانه کشور ما در ارائه رمز دوم پویا در ارائه خدمات بانکی بسیار ضعیف عمل کرده و به نوعی لقمه را از پشت سر به دهان گذاشته است!
درواقع لزومی به این همه دنگ و فنگ نبود که مشتریان بانکها برای فعال نمودن آن شخصاً و یا در مدت زمان خاصی اقدام کنند؛ بلکه بخش فناوری بانک مرکزی میتوانست رویهی ثابت و مشترکی بین بانکها بدون حضور مشتری ارائه کند بدین صورت که همانند برخی سرویسها و خدمات در دنیا مانند حساب جیمیل که متعلق به شرکت گوگل است از روش تایید دو مرحلهای (رمز دوم جیمیل) استفاده کنیم و مشتریان بانکها رمز اول (قبلی) را که همان ایستا است وارد نموده و برای انجام کامل تراکنش در مرحله بعدی از پیامک یا تماس تلفنی خودکار روی گوشی تلفن مشتری که قبلاً دربانک مربوطه به ثبت رسیده استفاده کند و کد ارسالی را در کادر مربوطه در سامانهی پرداخت وارد نماید.
در کل این ایده خوبیه
ولی به قول دوستمون مرتضی فعال سازیش واقعا مزخرفه
مثلا من دو هفتس دارم سعی میکنم برای بانک اقتصاد نوین رو فعال کنم هنوز نتونستم (ارور خطای سرور میده)
به نظرم این سیستم رمز پوویا و نرم افزارهاش و بقیه مخلفاتش یه پروژه شکست خوردست علل خصوص به این صورت که پیاده سازی کردن …..یه سر برید پروسه فعال سازیشو ببینید خندتون میگیرید …یه کاربر ماهر به ویندوز و کار با گوشی و تکنولوژی بخواد اینو راه اندازی کنه کلی داستان داره …حالا شما یه فرد معمولی رو در نظر بگیرید چجوری میخاد اینو پیاده سازی کنه برا خودش ….نصف بیشتر ملت فکر میکنن رمز دوم همون رمز اوله …حالا بیا به اینا رمز پویا رو بهشون یاد بده ……..دوستان خودتونو نبینید میتونید با سیستم همه کاری بکنید اکثریت عوام اینجوری نیستن …..از یه طفم درگاه های پرداخت در حال حاضر اگه ترافیک سایت زیاد باشه یا از کار میوفتن یا پولو میخورن باید چن روز صبر کنی پول برگرده به حسابت یا کلی لودینگ داره تا کار کنه حالا شما این وقفه وارد کردن اس ام اس رو هم بهش اضافه کن افتضاح میشه ….من کار خرید اینترنتی برای مردم زیاد انجام میدم که دارم اینو میگم …..این سیستم به این صورت افتضاحه