هنوان با عنوان “تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا” از ماه می در Entity List وزارت خزانه داری این کشور قرار گرفته است. به عنوان نتیجه این حرکت کمپانی چینی دسترسی به محدودی به کالاهای آمریکایی پیدا کرده است و این شانس آنها برای عبور از سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان را از بینی برده است. از عواقب این تصمیم آنست که پرچمداران سری میت 30 نمیتوانند از سریسهای گوگل بهصورت رسمی استفاده کنند که این شامل پلی استور، سرچ، یوتیوب، جیمیل، مپس و … میشود. به جای آن هوآوی از یک نسخه متن باز اندروید با فروشگاه App Gallery در گوشیهای مورد نظر استفاده کرده است.
تعدادی از کمپانیهای آمریکایی مجبور شدند در کنار گوگل به همکاری خود با هوآوی پایان دهند که از جمله آنها میتوان به اینتل، کوالکام و میکرون اشاره کرد. این درحالی بود که هوآوی سال گذشته 11 میلیارد دلار از درآمد خود را صرف خرید تجهزات و نرمافزار از شرکتهای آمریکایی کرده بود و این درآمد امسال از دست تأمین کنندگان خواهد رفت. بهعنوان مثال هوآوی بزرگترین مشتری میکرون در سال گذشته بود. اما بهنظر میرسد که کوالکام قصد ندارد به تحریم هوآوی ادامه دهد و این سازنده تراشه همکاری خود با غول چینی را از سر گرفته است.
کوالکام خواهان قرداد طولانی مدت با هوآوی است
مدیرعامل کوالکام، Steve Mollenkopf اخیراً اعلام کرده است که آنها بدون شک قطعاتی به هوآوی ارسال خواهند کرد که مشمول ممنوعیت نمیشود. در ماه می و در طول دوره 90 روزه تعدادی از تجهیزکنندگان مجوزی از وزارت بازرگانی برای تجارت با هوآوی کسب کردند. با اتمام دوره اول و شروع 90 روز دوم 130 شرکت آمریکایی برای این مجوز درخواست دادند. مولنکوف گفته است که شرکت آنها تمایل دارد تا قرارداد طولانی مدتی با هوآوی داشته باشد، اما این قطعاً به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بستگی دارد.
هوآوی به دلایل تهدید امنیتی در این لیست قرار گرفته و آمریکا مدعی است که دولت چین از هوآوی برای اطلاعات کاربران را درخواست کرده است که این موضوع به شایعه وجود راه نفوذ در تجهیزات هوآوی قوت بخشیده است. با این حال، هوآوی این اتهامات را رد کرده و حتی پیشنهاد امضای قرارداد “ضدجاسوسی” را نیز به هر کشوری داده است. با تمام این تفاسیر ترامپ گفته است که وضعیت هوآوی میتواند بخشی از توافق تجاری میان چین و آمریکا باشد و ریچارد یو هم به این موضوع باور دارد.
یو اخیراً اعلام کرده بود که اگر این شرکت از Entity List حذف شود، آنها یک شبه و با یک آپدیت نرمافزاری سرویسهای گوگل و برنامههای اساسی اندروید را برای گوشیهای میت 30 ارائه خواهند کرد. هنوز مشخص نیست کوالکام چه قطعاتی به هوآوی ارسال خواهد، چراکه هوآوی از چیپستهای اسنپدراگون در گوشیهای غیرپرچمدار خود استفاده میکند. گوشیهای پرچمدار از تراشههای کرین خود شرکت که توسط TSMC ساخته میشوند، بهره میبرند.
واقعیت اینه امریکا سرعت پیشرفت سریع هواوی رو دید و احساس خطر کرد برای همین یه لیبل خطر امنیتی زد رو هواوی تا شرکت رو بزنه زمین امریکا نمیزاره کشور یا شرکتی براش شاخ بشه اصطلاحا
این app galley هواوی فکر کنم تحریمه رو ایران