کیان اشرفی در جریان برگزاری مسترکلاس Turn-based Strategy Game Postmortem بر لزوم مستند کردن مراحل ساخت بازی و انتقال تجربیات به دیگر گروههای بازیسازی تاکید کرد. به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، کیان اشرفی مدیر هنر شرکت آنارشید گفت: یکی از مسایلی که در ایران جایش بسیار خالی است، مستند کردن فعالیتهای انجام شده در یک پروژه است. من تجربه کار با تیمهایی را دارم که پروژه شکست خورده و افراد از هم جدا شدهاند، اما هیچ مستندی درباره مراحل انجام کار، مشکلات و دلایل شکست وجود ندارد و این تجربه که با هزینه زیاد به دست آمده، عملا از بین میرود.
وی افزود: بازیسازان ایران چندان عادت به مستند کردن فعالیتهای خود ندارند. در تیمهای خارجی شاهد این هستیم که بازیسازان مرتبا درباره مراحل انجام کار توییت میکنند و به مستندسازی پروژه میپردازند.
اشرفی درباره اهمیت مستندسازی تجارب گفت: اگر تجربیات خود را مستند نکرده و در اختیار همدیگر قرار ندهیم، هر تیم و شرکت بازیسازی باید از اول خطاهای گذشته را تکرار کند و رشد صنعت کند میشود. این درحالی است که اگر یک بازیساز پس از 20 سال فعالیت، تجربیاتش را به دیگران منتقل کند، بازیسازان جوان بخش عمدهای از اشتباهات گذشته را تکرار نمیکنند. آنها هم 20 سال بعد اگر تجربهشان را منتقل کنند، فرد جدید 40 سال تجربه در اختیار دارد و سرعت رشد صنعت چند برابر میشود.
وی ادامه داد: طبیعتا برخی مسایل مانند بحث مارکتینگ محرمانه است. اما به اشتراک گذاشتن تجارب فنی، میتواند صنعت کوچک بازیسازی در کشور را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد.
استاد مسترکلاس TGC2018 گفت: در مراحل مختلف پروژه اخیر شرکت آنارشید به نام «رستاخیز»، کار مستندسازی را انجام دادهام و در این کلاس به کالبدشکافی تجربه ساخت بازی پرداختیم.
وی درباره برگزاری TGC نیز گفت: برخی انتقاد میکردند که سطح کنفرانسها پایین بود. اما به شخصه خود من با شرکت در TGC سال گذشته، تجربه بسیار خوبی به دست آوردم و در همین پروژه رستاخیز، کار چند هفته جلو افتاد.
اشرفی با استقبال از تغییر زمان برگزاری مسترکلاسها به یک روز پیش از آغاز رویداد گفت: سال گذشته این موضوع سبب شد تا شرکت کنندگان چند کنفرانس را از دست بدهند اما امسال خوشبختانه این مشکل حل شد.
دیدگاهتان را بنویسید