شورای رقابت، نهاد دولتی مسئول تنظیم بازار و حفظ رقابت در کشور، در نامهای به اتحادیه لوازم خانگی اعلام کرد که فعالیت فروشگاههای زنجیرهای سرای ایرانی و شهر لوازم خانگی و اعطای وام بانکی به آنها را موجب اخلال در رقابت این بازار میداند.
در این نامه که به امضای عبدالحمید مرتضوی، قاضی عضو شورای رقابت، رسیده است، آمده است که اعطای وام کلان از سوی برخی بانکها به این دو فروشگاه زنجیرهای، موجب شده که آنها بتوانند محصولات خود را با قیمتهای پایینتر از رقبا به فروش برسانند و به این ترتیب، موجب اخلال در رقابت شده است.
شورای رقابت در این نامه از اتحادیه لوازم خانگی خواسته است که حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ دریافت این نامه، مستندات و اطلاعات مربوطه به مرکز ملی رقابت ارسال کند. این شورا همچنین از اتحادیه خواسته است که یک کارشناس مطلع را برای بررسی این موضوع معرفی کند.
ورود شورای رقابت به بازار لوازم خانگی در شرایطی است که از سال 1397 با ممنوعیت واردات لوازم خانگی و خروج شرکتهای خارجی، چنان انحصار در این بازار تشدید شده که حتی وزارت صنعت، معدن و تجارت را به اعتراض و تلاش برای شکستن این ممنوعیتها واداشته است.
آبانماه امسال وزیر صمت اعلام کرد که برای رقابتپذیر کردن کالاهای ایرانی، با رعایت تعرفههای مناسب، ارائه مجوز برای واردات لوازم خانگی انجام خواهد شد. با اینکه ممنوعیت واردات لوازم خانگی، حق انتخاب را از مصرفکنندگان سلب کرده، گزارشهای انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و فعالان این حوزه همچنان از رکود بازار کالاهای ایرانی خبر میدهد.
باتوجه به گفتهها و گزارشهایی که منتشر شده است، پیشبینی میشود با بررسی شورای رقابت، مجوزهای واردات بیشتر و در نهایت افزایش رقابت در بازار لوازم خانگی محقق شود که منافع آن در نهایت به مصرفکنندگان خواهد رسید. با این حال، باید دید که این شورا در نهایت چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.
نظر شما چیست؟ به نظر شما، اقدام شورای رقابت برای بررسی فعالیت فروشگاههای زنجیرهای لوازم خانگی، تا چه حد میتواند در بهبود وضعیت رقابت در این بازار و حمایت از مصرفکنندگان موثر باشد؟
دیدگاهتان را بنویسید